Mε Μαρινέλλα δεν «κυβέρνησε» κανείς

Τα 7 εναλλακτικά τραγούδια που έπρεπε να παίξουν οι Ρώσοι στον Τσίπρα.

Όπως ενδεχομένως θα γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός μας ταξίδεψε στη Μόσχα για να συσφίξει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και τις δικές του με τον Πούτιν. Κουβεντούλα, γελάκια, πειραγματάκια, καζούρα, γραβάτες, βότκες όχι, και άλλα πολλά είχε ο μπαξές, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας να του επιφυλάσσει μία πολύ θερμή υποδοχή στην κατά τα άλλα παγωμένη πρωτεύουσα που εκεί να πάτε να δείτε τι σημαίνει κρύο, όχι εδώ που πέφτει η θερμοκρασία 5 ψωροβαθμούς και ανεβάζουμε ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ χιλιάδες στάτους στο φέισμπουκ.

Τέλος πάντων, θερμή δεν ήταν μόνο η υποδοχή του Πούτιν, αλλά ολόκληρου του ρωσικού στρατού. Ναι του στρατού, αφού μέχρι και ορχήστρα επιστράτευσε για να στρώσει χαλιά και να συνοδεύσει μετά μουσικής παρακαλώ την επίσκεψη του Αλέξη στο Κρεμλίνο και στον Κήπο του Αλεξάνδρου.

Τόσο φίλοι μας είναι οι Ρώσοι μάλιστα, που επέλεξαν, τυχαίο δε νομίζω, το πασίγνωστο τραγούδι του Ντέμη Ρούσσου «From souvenirs to souvenirs», που ακόμη περισσότεροι θα καταλάβετε αν το ακούσετε σε διασκευή Πυθαγόρα και εκτέλεση Μαρινέλλας, με τίτλο «Γιατί Φοβάσαι (Αλέξη)» και στίχο κατατεθέν «Πάρτο φεγγάρι και κάντο βέρα μου».

Ιδού το ορίτζιναλ βίντεο:
 


Καλό και νοσταλγικό τραγουδάκι, αλλά, πρώτον, με Μαρινέλλα δεν κυβέρνησε κανείς και δεύτερον, αρνούμαστε ότι ο μεγαλωμένος με Sex Pistols, Dead Kennedys και Clash Πρωθυπουργός μας το διασκέδασε και το σιγοτραγουδούσε κιόλα.


Ενώ τα παρακάτω, ε;! 

Διαλέξαμε 7 τραγούδια που θα προτείναμε εμείς στους Ρώσους αν είχαν φροντίσει να μας ρωτήσουν πρώτα και που ίσως, λέμε ΙΣΩΣ, και να του ψιλοταίριαζαν. Πάμε!

 

1. La Casa de Tsiprel

Όταν όλα τα υπόλοιπα γατάκια του Ανατολικού Μπλοκ άκουγαν Μαρινέλλα και κάνανε βαρκάδες τραγουδώντας γλυκανάλατες αηδίες για φεγγάρια, ο Αλέξης σήκωνε το λάβαρο της επανάστασης και το κουνούσε υπό τους ρυθμούς του Bella Ciao. Μέχρι και σήμερα. Μπροστά στον καναπέ του, με μία σημαία στο χέρι, τα τύμπανα να βαράνε δυνατά, τα καπνογόνα να παίρνουνε φωτιά και το επαναστατικό φρόνημα να βαράει κόκκινο κάθε φορά που στον ορίζοντα ξεπροβάλλει λίγο από κωλομέρι της Tokio.   Νικάμε αδέρφια!    

 

2. Σήκω Αντρέα για να δεις

ΠΑΣΟΚ →  Αντρέας Παπανδρέου → Αλέξης Τσίπρας → ΣΥΡΙΖΑ → Μόσχα 

 

 


3. «Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη;»

...είχε πει γεμάτος έκπληξη σε έναν χουλιγκάνο γαύρο πιτσιρικά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη συμπρωτεύουσα. Κι εμείς διερωτώμεθα τραγουδώντας: «Παναθηναϊκός στη Ρωσία;». Αμ πως...

   
 

 

4. Σποντούλα για τα αγγλικά του κύριε κυρ-Πούτιν μας;

Ξενόφερτο τραγούδι που θα μπορούσε κάλλιστα να παρεξηγηθεί αν ερμηνευτεί κακοπροαίρετα και ποικιλοτρόπως. Λίγο η ταινία της οποίας έγινε soundtrack και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα «Αλέξη, Τιτανικό τους έχεις κάνει», λίγο τα φαλτσάκια του που ψιλοφέρνουν σε αγγλική προφορά Πρωθυπουργού που έχει πάρει μόνο το advance, πέσαμε σε παγόβουνο, βυθιστήκαμε στην μελωδία και την ακούμε στωικά όσο βουλιάζουμε.

 
 

 

5. Μυρίζει ΤΙ-ΡΙ-ΝΙ-ΝΙ

Ωσάν θριαμβευτής επιστρέφει ο Τσίπρας από την Ρωσία σε άλλη μία διεθνών διαστάσεων πολιτική επιτυχία της Κυβέρνησης, μεγαλύτερη κι απότο Ευρωμπάσκεττου '87. Αν σας μυρίζει κάτι είναι αυτή ακριβώς η επιτυχία που φέρνει αέρα αλλαγής. Ναι νιότης: 

 
 


6. Πιο αντιστασιακό τραγούδι από κάθε αντιστασιακό τραγούδι

Ο ύμνος Ρωσίας και Ελλάδας ακούστηκε κατά την κατάθεση στεφάνου από τον Πρωθυπουργό μας, ενώ όπως σας προαναφέραμε στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου έγινε και ερώτηση για τη γραβάτα. Αυτά δεν τα ρωτάνε παιδιά. Δεν τα ρωτάνε. Τα τραγουδάνε. Ακολουθεί προσωπικό αντιστασιακό τραγούδι του Αλέξη σε 3, 2, 1:  
 
 
   

7. Πιστεύω εις έναν Μπουγά 

Όπως με τη γραβάτα, ίδιος κακός χαμός είχε γίνει κατά την εκλογή του και με τον πολιτικό του όρκο, μιας και άθεος. Δικαίωμά του κι αυτό ρε παιδιά. Εσείς τι ζόρι τραβάτε; Μέχρι και Πλανητάρχες βάλατε μπροστά για να τον πολεμήσετε. Για τον θεό δηλαδή...
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved