Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς ήπιες σαν τον Hemingway ή σαν τη Mary Poppins;

Ρίξε μια ματιά στην έρευνα και πάρε θέση με την ψήφο σου. 

Έχετε συνέλθει από τα ποτά της Παραμονής ή παίζει ακόμη hangover; Όπως κι αν είσαι, το μόνο βέβαιο είναι πως θα έχεις αντιληφθεί το εξής: κανείς δεν συμπεριφέρεται το ίδιο μετά από μερικά ποτήρια αλκοόλ: Κάποιος θα γελάει ασταμάτητα και χωρίς λόγο, άλλος θα έχει πιάσει την παρέα λέγοντας αστείες ιστορίες, ενδεχομένως κάποιος άλλος να παίζει φάπες με κάποιον θαμώνα ενώ υπάρχει στάνταρ και ένας που ξεκινάει τα πεσίματα. Σωστά; Για παράδειγμα, όποτε πίνω φωνάζω και γελάω σαν μανιακός λέγοντας συνεχώς αηδίες.  Μάθε λοιπόν, πως  η συμπεριφορά μου αυτή μόνο τυχαία δεν είναι.

Ή τουλάχιστον, έτσι λένε οι επιστήμονες.

 

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσίευσαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, όχι μόνο τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι πότηδων που επεξηγούν την συμπεριφορά μας μετά από πολλά ποτά. Και είναι οι παρακάτω: Mary Poppins, Ernest Hemingway, Nutty Professor και Mr. Hyde. Σκάλωσες; Πού να δεις τι συμβαίνει παρακάτω με τα ευρήματα τους.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων πότηδων -το 40% για την ακρίβεια- ανήκουν στην κατηγορία Ernest Heingway. Πιο συγκεκριμένα, είναι η κατηγορία όπου δεν αναφέρονται ιδιαίτερες μεταβολές στη συμπεριφορά ενός ατόμου όταν «το τσούζει» αγρίως. Σαν τον συγγραφέα, που ο μύθος λέει ότι έπινε αναρίθμητα λίτρα ουίσκι χωρίς να επηρεάζεται από το αλκοόλ.

Αντιθέτως τα πράγματα διαφέρουν στην κατηγορία Mary Poppins, της θρυλικής ηρωίδας της ομώνυμης ταινίας του 1964, όπου η κύρια μεταβολή που παρατηρείται είναι η πιο εύθυμη και «χαμογελαστή» διάθεση. Αλλά μέχρι εκεί. Τα γέλια και οι χαρές δεν δίνουν τη σειρά τους σε παρατράγουδα.

 

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η τρίτη κατηγορία που παίρνει το όνομα της από τον χαρωπό και παχουλό καθηγητή του Eddie Murphy. Οι Nutty Professors είναι όλοι εκείνοι οι εσωστρεφείς τύποι, που χάρη στο αλκοόλ γίνονται πιο κοινωνικοί και δείχνουν μία ιδιαίτερα φιλική πλευρά που δεν το συνηθίζουν στην καθημερινότητά τους.

Τέλος, έχουμε τις διπλές προσωπικότητες. Ένας πότης που ανήκει στην κατηγορία Mr. Hydes, είναι σύμφωνα με την έρευνα λιγότερο υπεύθυνος, λιγότερο έξυπνος και πιο εχθρικός όταν βρίσκεται υπό την επήρεια του αλκοόλ.

 

Δεν ξέρουμε αν ανήκεις σε μία από αυτές τις κατηγορίες ή αν έχεις λίγο-πολύ κάτι από όλες, αλλά οι επιστήμονες ευελπιστούν να μπορέσουν να δημιουργήσουν τα μελλοντικά προφίλ των αλκοολικών, χάρη σε έρευνες όπως οι παραπάνω. Πάντως δεν  πέφτουν και τόσο έξω…

Ήρθε η ώρα όμως να μας πεις που ανήκεις εσύ...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved