Όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ συνάντησε τον Μπέντζαμιν Μπάτον!

Μείναμε άγαλμα με το κάτι σαν άγαλμα που έφτιαξαν για τον Αιγύπτιο σταρ της Λίβερπουλ.

Με τον Κώστα Βαϊμάκη, τον Κώστα Χρήστου και τον Χρήστο Μπαρούνη έχουμε έναν κοινό έρωτα. Λέγεται Λίβερπουλ. Με τη διαφορά ότι αυτοί τον έχουν ομολογήσει. Και πάνε πού και πού να τον συναντήσουν από κοντά. Εμένα πάλι είναι ανομολόγητος. Για να είμαι ειλικρινής, μου έχουν πει κάνα δυο φορές να με πάρουν μαζί στο club της Λίβερπουλ αλλά δεν κόλλησε η φάση. Οπότε έχω μείνει με τη γλύκα.

Το πρωί ο Χρήστου μου έστειλε αυτό που βλέπετε:

 

DrLJF6dXgAAcoso

 

Ναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ. Όσοι αντέχετε να το δείτε. Και κανονικά, αν είμαστε σωστοί απέναντι στον κόσμο, οφείλουμε να βάλουμε ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. Γιατί αυτό το έκτρωμα λένε ότι είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Φτιαγμένος μάλιστα από έναν συμπατριώτη του. Έναν Αιγύπτιο, με καταγωγή, προφανώς, από την Έδεσσα: Έχει καταρράκτη.

Εκτός και αν η τέχνη, το να κάνεις δηλαδή το άγαλμα, την προτομή ή ότι σκατά είναι αυτό, ενός ποδοσφαιριστή, έχει πλέον στόχο να ΜΗΝ του μοιάζει. Να είναι κάτι άλλο. Να μοιάζει σε κάτι άλλο, εκτός από τον ποδοσφαιριστή. Το έχουμε ξαναδεί στην περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Που κάναμε επίσης εμετό.

Αυτό που είδα εγώ αγαπητέ καλλιτέχνη είναι τον Μπέντζαμιν Μπάτον με μαλλιά. Στις πρώτες σκηνές του έργου. Που είναι μωρό αλλά μοιάζει γέρος. Και μετά είναι γέρος αλλά μοιάζει μωρό. Τόσο κουλό, τόσο άσχημο.

 

Untitled collage 2

 

Και προφανώς αυτό το «έργο» (Πόσα εισαγωγικά μπαίνουν αν είναι πολύ άλλα’ντ’άλλων; ) πρέπει να καταστραφεί προτού βγει από το κτίριο που το έχουν. Να γίνει σκόνη. Γιατί άμα το δει ο Μοχάμεντ θα πέσει σε κατάθλιψη. Και μαζί του ολόκληρη η Λίβερπουλ. Βρήκαμε έπειτα από καιρό έναν να βάζει το τόπι στα δίχτυα να τον χάσουμε; Κρίμα είναι…

Για να τελειώνουμε: Όποιος αγαπάει έστω μια στάλα τη Λίβερπουλ και έχει την ευκαιρία να καταστρέψει αυτό το… δημιούργημα, ας το πράξει. Και θα του κάνουμε τα εισιτήρια να πάει από Αίγυπτο στο Άνφιλντ, όταν πάρουμε το πρωτάθλημα. Δέσμευση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved