Είναι ο Νοέμβρης ο πιο ΣΑΠΙΟΣ μήνας του χρόνου;

Wake me up when November ends.

Με τις σπαραχτικές κραυγές του «November Rain» να συνοδεύουν σαν νεκρώσιμος ακολουθία την ευχή των απανταχού τυπολατρών του κόσμου τούτου, που νομίζουν πως αν δεν μάς ευχηθούν «Καλό Μήνα» θα έχουμε 30 μέρες κακοτυχία ή ο Δάκος θα κατασπαράξει τις ελιές μας, και με το video clip των Guns N' Roses  να εμφανίζεται μετά από κάθε F5 στην αρχική σελίδα του Facebook, υποδεχτήκαμε τον πιο μίζερο, τον πιο καταθλιπτικό, τον πιο ΑΔΙΑΦΟΡΟ μήνα του έτους, της δεκαετίας, της χιλιετίας, του χωροχρόνου.

Τον Νοέμβρη. Όχι τον Νοέμβριο. Τον Νοέμβρη.

Δεν αξίζει να λέγεται Νοέμβριος. Δεν αξίζει να προφέρεται ολόκληρος, δεν αξίζει καν να λέγεται με το όνομά του. Στα καφενεία, στις λαϊκές, στα μπιλιαρδάδικα που συχνάζει, κανείς δεν θα τον φωνάξει με το πλήρες όνομά του. Είναι ο Ντίνος που δεν αξίζει να συστήνεται ως Κωνσταντίνος, ο Μήτσος που δεν μπορεί να υποστηρίξει το Δημήτρης, η Λίτσα που δεν δικαιούται να λέει με περήφανο χαμόγελο: «Ευαγγελία, χάρηκα». 

 

Είναι απλά ο 11ος μήνας

Είναι αυτός ανάμεσα στον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο, ανάμεσα στη φθορά και στην αφθαρσία, ανάμεσα στα κρύα και τις ζέστες, ανάμεσα στο «να ανάψουμε καλοριφέρ και να χουχουλιάσουμε ή να πάμε για μπάνιο;», είναι το αιώνιο ερώτημα «ζακέτα να πάρω;» που κάνει μέχρι και τη μάνα σου να κοντοστέκεται αμήχανα στην εξώπορτα, είναι ο φόβος για το άγνωστο «τι ώρα έχει μειωμένο να βάλω κάνα πλυντήριο;», είναι το δίλημμα «για ψώνια να πάω ή να περιμένω τις εκπτώσεις;» είναι ένα διαρκές τζετ λαγκ μετά την αλλαγή της ώρας στα τέλη Οκτωβρίου.

Αχ, Οκτώβριος. 

Χρειάστηκε να τελειώσουμε το λύκειο, να πάρουμε πτυχία, μεταπτυχιακά, να μάθουμε ξένες γλώσσες, να δούμε συνεντεύξεις του Μπαμπινιώτη στη Βίκυ Φλέσσα και πάνω που επιτέλους μάθαμε ότι είναι ΟκτώΒριος και όχι ΟκτώΜβριος, έρχεται ο ΝοέΜβριος, σόρυ, έρχεται ο ΝοέΜβρης, με την ένρινη σφηνόπουτσα στη μέση για τον πιο μίζερο γλωσσοδέτη στην ιστορία των πιο μίζερων γλωσσοδετών.


Τυχαίο κι αυτό;

Capture

 

Αν πας στο ημερολόγιο και τον σβήσεις, οι υπόλοιποι 11 μήνες δεν θα αντιδράσουν, δεν θα θρηνήσουν, δεν θα στενοχωρηθούν. Ο Οκτώβριος θα έρθει πιο κοντά στον Δεκέμβριο, όλοι οι μήνες θα έχουν έναν συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης και έτσι θα έχουμε μία τίμια 11άδα χωρίς αλλαγές και παράσιτα.

 

Ο Τάσος Αρνιακός σάς εύχεται «τον κακό σας τον καιρό»

Ξυπνάς το πρωί, φεύγεις με μακρυμκάνικο. Στη δουλειά το βάζεις και το βγάζεις, πιο συχνά κι από αλλαγές Αλέφαντου από τότε που ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό. Φεύγεις από το γραφείο, ξαναφοράς μακρυμάνικο. Στέλνεις μήνυμα «περνάω από το σπίτι να πάρω εκείνο το καγκούρικο αμάνικο φλις μπουφάν που φορούσαμε στο λύκειο και ψειρίζαμε κινητά» στην παρέα που στέκεται όρθια έξω από το μπαράκι και  καλείται να αποφασίσει αν θα κάτσει μέσα ή έξω. Μέσα, το μαγαζί νεκροταφείο. Έξω έχει ψυχρούλα.

-Ναι, αλλά εμείς καπνίζουμε κιόλας.
-Ναι αλλά εμείς κρυώνουμε. Ψιχάλες είναι αυτές; 

 

Untitled design

 


Τις κρύες ημέρες δαγκώνεις τα εντόσθιά σου αφού στην πολυκατοικία δεν έχουν βάλει ακόμα πετρέλαιο. Η ομπρέλα υπάρχει πάντα στο αμάξι σου αλλά περισσότερο χώρο πιάνει παρά τόπο. Τα Σουκού κανονίζεις εκδρομούλα που ακυρώνεται ΠΑΝΤΑ την τελευταία στιγμή ή και καθ' οδόν. Ο Τάσος Αρνιακός έχει υπενοικιάσει για προσωρινή γκαρσονιέρα έναν κουβά, ενώ για την πρόβλεψη του καιρού η Κρατική Τηλεόραση σκέφτεται να προσλάβει τον εγγονό του Πολ του χταποδιού (αιωνία του η μνήμη) που έκανε τις προβλέψεις στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, με την ελπίδα ότι και αυτό το μήλο έπεσε κάτω απ' τη μηλιά.

 

Γιατί τέτοιο μίσος με τον Νοέμβρη;

Απέχει από την καρδιά του καλοκαιριού όσο από την παγωνιά του χειμώνα.

Ήταν το διάστημα που στο σχολείο πέφτανε τα ωριαία διαγωνίσματα το ένα μετά το άλλο για να καθορίσουν τους βαθμούς τριμήνου/τετραμήνου.

Είναι η ΣΤ' ΕΣΣΟ για την κατάταξη στον στρατό.

Είναι ο μήνας που έχει γενέθλια ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και γιορτή ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Είναι ο μήνας με τις περισσότερες βροχές, εξ ου και το προσωνύμιο «βροχάρης».

Είναι ο λόγος που ο κοσμάκης μετρά μία προς μία όπως στον στρατό τις μέρες για τα Χριστούγεννα. Γιατί νομίζετε ότι ο κόσμος στολίζει από τις αρχές Νοέμβρη. Για να ζεστάνει την ψυχούλα του. Για να στολίσει αυτόν τον μήνα «Επιτάφειο» που δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα περισσότερο από 31 μέρες αναμονής μέχρι τον Δεκέμβρη.

 

2lknsi

 


Να μιλήσει η κάλπη

Εμείς εδώ λειτουργούμε δημοκρατικά. Δεν είναι κατάθεση μίας προσωπικής άποψης (που θα μπορούσε) αλλά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Ratpack. Διότι είπαμε κύριοι. Ποιος μήνας είναι χειρότερος του Νοέμβρη; Ο Φλεβάρης των 28 ημερών; Ο Μάρτης με την μόνη παλέψιμη Δευτέρα του χρόνου. Ή ο Γενάρης που τα λεφτά τρέχουν από τα πατζάκια μας; 

Πες μας κι εσύ τώρα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved