Κατούρα και λίγο: Έρευνες απενοχοποιούν ΠΛΗΡΩΣ όσους ουρούν μέσα στην ντουζιέρα

Εκτύπωσέ το για να το δείχνεις στην κοπέλα σου όταν σε κράζει.

Την ημέρα που ο Μπαρούνης έγραφε το κείμενο για το δικαίωμα να κάνουμε το ψιλό μας μέσα στη θάλασσα, γνωρίζαμε πως θα ερχόταν η ώρα που θα έπρεπε να θίξουμε και αυτό. Κάτι που δεν συμβαίνει στην θάλασσα που ανήκει σε όλους, αλλά στο δικό μας το ατομικό μπάνιο, στη φωλιά μας, στο σπιτάκι μας μέσα: το κατούρημα στο μπάνιο.

Αν πρόλαβες να σκεφτείς το «Οι τύποι του Ratpack είναι ζώα», να σε προλάβουμε και να σου πούμε ότι δεν έχει σημασία τι λέμε εμείς, αλλά τι λένε οι στατιστικές.  Αν λοιπόν έχεις έρευνες από την Αμερική -χώρα με τον τετραπλάσιο αριθμό από σένα- να σου λένε  πως το 80% των ενηλίκων ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ πως το έχει κάνει, ίσως πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι την κατάσταση τούμπα. Ότι δηλαδή υπάρχουν και πιο αηδιαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο μπάνιο – σαν τους Άγγλους που κάνουν αφρόλουτρο στο ίδιο νερό. Εμετούλης;

Όταν έχεις έρευνες που ΑΘΩΩΝΟΥΝ το κατούρημα μέσα στο μπάνιο, δεν νιώθεις αυτομάτως λίγο καλύτερα; Ότι δηλαδή η ένοχη απόλαυση σταματά να είναι ένοχη; Η επιστήμη το αθώωσε και μας παρουσιάζει τους λόγους. Τι δηλαδή, να πούμε ψέματα;

 

1. Δεν είναι τόσο ανθυγιεινό όσο νομίζεις

Τι είναι τα ούρα μας; Απλά ένα κίτρινο πράμα που τρέχει; Είναι φιλτραρισμένα απόβλητα του οργανισμού που περιέχουν νερό και πολλούς ηλεκτρολύτες, αλλά και κάμποσα βακτήρια. Το γεγονός ωστόσο ότι επιλέγεις να το κάνεις με το νερό να τρέχει, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο και ελαχιστοποιεί εξίσου σημαντικά να πάθεις το οτιδήποτε από τα βακτήρια αυτά

 

2. Χώρια που κάνεις καλό στο περιβάλλον

Ούτε εμείς τα γνωρίζαμε αλλά τα μάθαμε. Στις τουαλέτες παλιότερης κατασκευής, κάθε φορά που κάποιος μερακλής τραβάει το καζανάκι, στέλνει στην αποχέτευση 24 με 27 λίτρα νερό. Διανοείσαι τον αριθμό; Όλα αυτά με βάση αριθμών από μη-κερδοσκοπικό οργανισμό. Που σημαίνει ότι αν μπορείς να κρατάς το κατούρημα για το μπάνιο σου, μένει περισσότερο νερό στον πλανήτη. Ή απλά είναι μια τραγική δικαιολογία για να συνεχίσουμε να το κάνουμε.

 

3. Γυμνάζεις και τους μύες εκεί κάτω

Γιατί δηλαδή, καλύτερες είναι οι ασκήσεις Kegel; Δεν υποτίθεται ότι γυμνάζουν την περιοχή, επειδή το αίμα διοχετεύεται καλύτερα στους μύες; Μάθαμε λοιπόν ότι οι ασκήσεις Kegel μέσα στο μπάνιο, αποδεικνύονται ιδιαίτερα ευεργετικές σχετικά με την κατακράτηση και ιδιαίτερα για άντρες που αναρρώνουν από χειρουργείο στον προστάτη τους. Το βολικό λοιπόν είναι να ξεκινήσεις την ούρηση μέσα στο μπάνιο και να την διακόψεις απότομα - 2 με 3 φορές την ημέρα. Εκτός από τους μύες λέγεται πως βοηθάει στο να αντέχεις και περισσότερο στο σεξ. 

 

4. Κάνει λέει και καλό στους… μύκητες των ποδιών;

Παρότι δεν υπάρχει κάποια δημοσιευμένη έρευνα που να αναφέρει ότι με το να κατουράμε τα πόδια μας ξεφορτωνόμαστε μύκητες, αλλά έλεος ρε μάγκες, μην φτάσουμε ως εκεί γιατί μετά η ιστορία πάει αλλού - ακόμη και αν υπάρχουν λέει κρέμες σχετικές με τα ούρα. Στα δικά μας τα μυαλά τουλάχιστον, υπάρχει διαφορά στο να αδειάζεις την κύστη με το ζεστό νεράκι να βοηθάει και άλλο να αδημονείς πότε θα κατουρήσεις τα πόδια σου. 

Για να μην παρεξηγηθούμε: αν σε βολεύει ο «θρόνος» για όλα τα παραπάνω έχει καλώς. Αλλά υπάρχουν πάντα και οι εναλλακτικές. Απλά άσε το νερό να τρέξει στο ζεστούλι και τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved