Κυρία NASA μου, μήπως προσπαθείς να μας πεις κάτι;

Σαν πολλά «υπονοούμενα» περί πιθανής ύπαρξης εξωγήινων δεν έχουμε τον τελευταίο καιρό; 

«Ανεξήγητα» σήματα από τα βάθη του σύμπαντος λαμβάνουν τηλεσκόπια στην Αυστραλία. Ο Διευθυντής της NASA σε συνέντευξή του, δεν απέκλεισε την ύπαρξη εξωγήινων. Πριν λίγες μέρες ελικόπτερο του FBI προσγειώθηκε σε αστεροσκοπείο, τους έδιωξε όλους κακήν – κακώς και το «σφράγισε». Η ΝASA κάνει λόγο για μικρο-οργανισμούς που ανακάλυψαν στον Άρη. Και το τελευταίο διάστημα, κάθε τρεις και λίγο, μας προαναγγέλει ότι υπάρχει κάτι καινούργιο που θέλει να μοιραστεί με την ανθρωπότητα, σαν να θέλει να μας προετοιμάσει για κάτι. Μήπως λοιπόν κι εμείς να προετοιμαζόμαστε σιγά – σιγά;

 

Από την εποχή της «Area 51» και του εξωγήινου του Ρόσγουελ, έχει μπει στη ζωή μας η πιθανότητα να μην είμαστε μόνοι μας στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι πιθανότητες συγκάλυψης, ότι κάποιοι ξέρουν και δεν λένε, κάποιοι έχουν έρθει σε επαφή αλλά το κρατάνε κρυφό, ότι οι Αμερικανοί έχουν πρόσβαση σε εξωγήινη τεχνολογία και άλλα παρόμοια.

Προσωπικά πιστεύω ότι αποκλείεται να είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν, ότι εκεί έξω υπάρχουν νοήμονα όντα – πιθανότατα πολύ πιο εξελιγμένα από εμάς και πως όταν καταφέρουμε να βγούμε από τη «γειτονιά» του δικού μας ηλιακού συστήματος δεν αποκλείεται να διαπιστώσουμε ότι είμαστε απλά μια κουκίδα στον χάρτη της ζωής. Θα ήταν και πολύ εγωιστικό να πιστεύουμε ότι είμαστε οι μοναδικοί σε όλο το γαλαξία – και κρίνοντας απ’ αυτό που βλέπουμε, θα ήταν και πολύ ζοφερό: αν εμείς οι γήινοι είμαστε τα μοναδικά «ευφυή όντα» (τρομάρα μας…), την κάτσαμε τη βάρκα… Έναν πλανήτη έχουμε όλον κι όλο να διαχειριστούμε και καταφέρνουμε να κάνουμε τα πράγματα ολοένα και χειρότερα.

 

Krypton

 

Βιβλία, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, άνθρωποι που είδαν ΑΤΙΑ, υλικό καταγεγραμμένο σε κάμερες, βίντεο και φωτογραφίες, σενάρια, μαρτυρίες και «μαρτυρίες» - ένας πραγματικός χαμός εδώ και πάρα πολλά χρόνια που καταπιαστήκαμε με την πιθανότητα εξωγήινης ζωής. Οι «με απήγαγαν οι εξωγήινοι και μου έκαναν φρικτά πράγματα» συναντούν τους «είμαι σίγουρος ότι είδα κάτι περίεργα φώτα μέσα στη νύχτα» και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Και όλα αυτά, «τρακάρουν» πάνω στον τοίχο της θρησκείας, μια που η κάθε θρησκεία έχει δομηθεί πάνω στην ύπαρξη του Θεού και τη μοναδικότητα του ανθρώπινου είδους, το Χριστό ή τον Μωάμεθ ή το Βούδα και το πώς «φτιάχτηκε» ο άνθρωπος καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού, «κουτουλάνε» πάνω στο τείχος της υστερίας και του πανικού που θα προκαλέσει τυχόν αποκάλυψη ύπαρξης εξωγήινης ζωής και πάνω στο φόβο για παγκόσμιο οικονομικό «κραχ», ανθρώπους που θα τα παρατήσουν όλα, θα αδειάσουν τα ράφια των σούπερ – μάρκετ και θα ταμπουρωθούν σε υπόγεια και καταφύγια με μια καραμπίνα αγκαλιά, σταματώντας να εργάζονται, να παράγουν και να καταναλώνουν.

 

xfile

 

Αλλά είπαμε και παραπάνω, η NASA τον τελευταίο καιρό δεν μας τα λέει καλά ή κάτι προσπαθεί να μας πει, τα τηλεσκόπια πιάνουν κάτι περίεργα σήματα που έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, τα αστεροσκοπεία εντοπίζουν λάμψεις, οι φωτογραφίες που φτάνουν από άλλους πλανήτες δεν δείχνουν την παραδοσιακή «ξεραϊλα» που βλέπαμε ή φανταζόμασταν παλιά ή μας έλεγαν ότι υπήρχε μακριά από τον πλανήτη μας αλλά ύπαρξη μικρο-οργανισμών, νερού, άρα και κάποιας μορφής ζωής. Οπότε ίσως πρέπει να ετοιμαζόμαστε σιγά – σιγά, ας καθαρίσουμε τον ξενώνα, ας βάλουμε καθαρά σεντόνια κι ένα ακόμα πιάτο στο τραπέζι, διότι μπορεί να έχουμε επισκέψεις… Ή το υπόγειο κι ας βάλουμε μερικές κονσέρβες στα ράφια να υπάρχουν.

Και εκείνη η κυνηγητική καραμπίνα του παππού, πού να είναι άραγε…;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved