Βρήκαμε τους 5 ύποπτους για το «Χειροτερότερο Λογότυπο της Ιστορίας»

«Υπάρχουν καλύτερα λογότυπα και τα θέλουμε!», φώναζαν οι ψηφοφόροι έξω από την Ευελπίδων.

Δεδομένου ότι ο γραφίστας που έφτιαξε το νέο λογότυπο της Νουδού κάνει τον νεκρό σε κάτι κάδους, το Ratpack βρήκε στους δρόμους, έκανε ρεπορτάζ και τον αναζήτησε, όχι για κανένα άλλο λόγο δηλαδή, απλά το βραβείο του να του παραδώσουμε του ανθρώπου. 

Αρχικά, ψάξαμε σε αίθουσες Καλλιτεχνικών ΟΛΩΝ των Δημοτικών Σχολείων Αττικής, αλλά μάταια.

2jh71e

 

Συνεχίσαμε την ψακτική μας, ο δράστης από την πλευρά του συνέχισε να διατηρεί κρυφή την ταυτότητά του, σε μία επίδειξη αξιοθαύμαστης σεμνότητας και κάπως έτσι η έρευνα έπεσε σε τοίχο.

Επιστρέψαμε στα γραφεία μας και αρχίσαμε να κάνουμε υποθέσεις για το ποιος μπορεί να είναι τέλος πάντων αυτός ο περιβόητος κακοποιός καλλιτέχνης που έφτιαξε τέτοιο αριστούργημα, τέτοιο φαντεζί λογότυπο, βγαλμένο από πιξελιασμένα logos μονοφωνικών ασπρόμαυρων κινητών δεκαετίας '90.

Μεταξύ δεκάδων υποψηφίων και αφού αποκλείσαμε αρκετούς με σοβαρά κριτήρια βασισμένα σε μεθόδους του «Μάντεψε Ποιος», καταλήξαμε στην επικρατέστερη πεντάδα. Βοήθήστε μας να τον βρούμε για να φτάσει το βραβείο σε σωστά χέρια.

Ιδού:


1. Μαέβιους Παχατουρίδης

Το παλαιότερο έργο του με την αγελάδα που έφαγε όλο το λιβάδι ήταν αρκετό για να μας κινήσει τις υποψίες. Θα μπορούσε κάλλιστα να ζωγραφίσει ανάλογο κομψοτέχνημα με το λειψό σήμα της Νέας Δημοκρατίας, μιας και πολλά από τα κομμάτια που λείπουν ενδέχεται τώρα να βρίσκονται στο στομάχι της αγελάδας.

 

Τα ενοχοποιητικά στοιχεία που πρόδωσαν το ταλέντο του από ευρήματα στο ατελιέ του:


easel cm




2. Ο Μικρός Γιωργάκης από το «Ουράνιο Τόξο»

 

Giorgakis Ouranio Tokso 1


Ποιος μπορεί να μην τον υποπτευτεί; Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι και τη μουτζούρα της ζωής, ανάμεσα σε κηρομπογιές, ακουαρέλες, ξυλομπογιές και ακατάπαυστες ερωτήσεις, ναι, θα μπορούσε να είναι κι αυτός. Ο Γιωργάκης με την κολλημένη βελόνα στο «και να σου πω και κάτι;», που τώρα έγινε Γιώργαρος. Πάντα πιστεύαμε σε αυτό το παιδί, στις δυνατότητές του και φυσικά στις διαχρονικές διασυνδέσεις που από μικρός είχε χτίσει με την Κρατική Τηλεόραση.

Ιδού και τα ενοχοποιητικά: 

 

Untitled design

 


3 Inside Man

nd new grafeia 1 1

 

Λίγο η ψιλοερημιά που πέφτει με το σούρουπο, λίγο ο άπλετος ελεύθερος χρόνος, λίγο ότι τον έχουν αφήσει με Windows 95 στο πισι, ε δεν ήθελε και πολύ για να υποψιαστούμε τον θυρωρό των γραφείων της ΝΔ. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει για να σκοτώσει τον χρόνο του; Να την ψάξει στο Paint. Ξέρουμε. Απαράδεκτο να στοχοποιείται το προλεταριάτο, αλλά μάλλον από μέσα έγινε η δουλειά. Τι να κάνουμε ρε παιδιά; Βλέπετε, όχι εμείς...

Τα ενοχοποιητικά:

 

φ2


4 Κάποιος από το ΤΣΙΛΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Είχαμε καταλάβει ότι η φάση εκεί μέσα είναι το τρολ, του τρολ, ω τρολ, αλλά δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να υπάρχει τέτοιος κυβερνητικός Αρχιμύστης που θα τους δικάσει με τέτοιο τρόπο. 

Κι όμως: 

ΝΠΔΒ


Μακάρι Πολάκης...

5. Ο γραφίστας της Adobe

Θαρρείς πως η φαντασία μας οργιάζει. Νομίζεις ότι παριστάνουμε τους Σέρλοκ Χολμς και τους Ηρακλήδες Πουαρούδες. Κι όμως φίλε μου, εδώ δεν είμαστε για να παριστάνουμε τον True Dedective, αλλά να βρούμε ποιος πραγματικά είναι ο δράστης. Δεν ακολουθούμε το ένστικτό μας σε τόσο λεπτά ζητήματα, παρά μόνο σε στοιχεία που έχουμε μπροστά μας, δίπλα μας, ή και στο κινητό μας.

Όπως το σήμα της Adobe:

 

φ3 

Ο λόγος στους ενόρκους:

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved