7 ηθοποιοί που υπήρξαν ήρωες στην πραγματική ζωή

Όταν οι ρόλοι σου σε ακολουθούν κι έξω από τα κινηματογραφικά στούντιο.

Καλώς ή κακώς υπάρχουν κάποιοι ηθοποιοί έκει έξω που η περιπέτεια κυλάει στο αίμα τους. Δεν μπορούν χωρίς αυτό, είναι δεύτερη φύση τουυς. Γι αυτό και στις ταινίες τους έχεις δει κατά κόρον ως action heroes. Έχουν ταμπέλα και νιώθουν υπέροχα γι αυτό. Σπάνε κόκαλα, ματώνουν μύτες, ανοίγουν κεφάλια. Και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε τις κορυφαίες περιπέτειες που έχουμε δει. 

Αυτό που ωστόσο δεν ξέρεις, είναι πως οι παρακάτω ηθοποιοί έχουν υπάρξει ήρωες και στην καθημερινή ζωή, έχοντας κυριολεκτικά σώσει την ημέρα.

 

 

1. Brad Pitt

Brad Pitt netflix t

Ήταν η πρόσφατη ιστορία που ακούσαμε από το ίδιο το στόμα της Gwyneth Paltrow. Ο Brad μόλις πληροφορήθηκε πως  η ηθοποιός (σ.σ.: που τότε βγαίνανε) είχε δεχτεί ανήθικη πρόταση από τον Harvey Weinstein, απλά τον στρίμωξε στην πρεμιέρα του Άμλετ στο Broadway λέγοντας του λιτά και απλά «Αν την ξαναπλησιάσεις θα σε σκοτώσω». Γιατί υπάρχουν άντρες και άντρες. Και ο Pitt φαίνεται να είναι από τους original.

 

2. Jamie Foxx

white famous

Mόνο αγάπη και κότσια για τον πρωταγωνιστή του Django Unchained που απεγκλώβισε οδηγό πριν γίνει στάχτη. Ο Brett Kyle οδηγούσε το αυτοκίνητο του, όταν αυτό του έφυγε στην στροφή και ήρθε τούμπα σε ένα χαντάκι. Το όλο περιστατικό έγινε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του Foxx που άκουσε τον θόρυβο και έβγαλε τον οδηγό από το αυτοκίνητο πριν το αμάξι γίνει παρανάλωμα από τις φλόγες.

 

3. Harrison Ford

ford

Όχι πως περιμέναμε κάτι άλλο από τον Indiana Jones. Το 2001 ένας πιτσιρικάς από τους προσκόπους χάθηκε κοντά στο Yellowstone Park. Προτού οι αρχές προλάβουν να κινητοποιηθούν, ο Harrison Ford είχε επιβιβαστεί ήδη στο ελικόπτερό του (σ.σ.: έχει δίπλωμα πιλότου) και εξερεύνησε την περιοχή. Ο πιτσιρίκος έκανε σινιάλο στο ελικόπτερο και η περιπέτεια του τελείωσε πριν καλά-καλά ξεκινήσει. Δεν είναι όμως η μόνη πράξη αυθεντικού ηρωισμού, μιας και μερικά χρόνια αργότερα έσωσε και δύο κορίτσια που έκαναν ορειβασία και έχασαν τον εξοπλισμό τους κατά την ανάβαση. Ζόρικος παππούς.

 

4. Matthew McConaughey

matthw

Το 2000 ο ηθοποιός ήταν επίσημος προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Μία γυναίκα έπαθε ελαφρύ εγκεφαλικό για να υποστεί στη συνέχεια καρδιακή προσβολή. Ο κύριος Interstellar παρέμεινε ψύχραιμος και της έκανε ανάνηψη για να βάλει την καρδιά της και πάλι σε ρυθμό. Όταν ήρθαν οι νοσοκόμοι, δήλωσαν πως αν δεν είχε επέμβει ο Μatthew δεν υπήρχε περίπτωση να επιβίωνε.

 

5. Gerard Butler

real story Gerard Butler

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ο Gerard έσωζε κόσμο πολύ πριν γίνει action hero. Στα 26 του ενώ έκανε πεζοπορία με φίλους, άκουσε ένα αγοράκι να ζητάει βοήθεια. Ο μικρός πνιγόταν σε ένα ποτάμι που βρισκόταν στην περιοχή και ο Butler χωρίς δεύτερη σκέψη, πήδηξε με τα ρούχα για να τον σώσει. Αυτός είναι ο βασιλιάς Λεό που αγαπήσαμε.

 

6. Ryan Gosling

ryan

Το ξέρουμε πως ο τύπος είναι Ladies Man αλλά αυτή εδώ η διάσωσή του, είναι το λιγότερο κινηματογραφική.  Ο Gosling άρπαξε κυριολεκτικά μία γυναίκα από το δρόμο στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν την χτυπήσει ταξί και της κάνει τα κόκαλα αλοιφή. Δεν είναι το μοναδικό του, αφού έχει χωρίσει οδηγούς πριν σκοτωθούν στο ξύλο και έχει σταματήσει διαρρήκτη στο διαμέρισμά του. Τσαγανό όχι αστεία.

 

7. Clint Eastwood

clint eastwood gun

Στις ταινίες του μπορεί να ΠΑΙΡΝΕΙ ζωές, αλλά έξω από το πλατό ενίοτε τις σώζει. Το 2014, ο Eastwood βρισκόταν σε ένα τουρνουά γκολφ στο Pebble Beach – στο οποίο μάλιστα είχε λάβει και μέρος. Κάποια στιγμή ο οργανωτής του τουρνουά, ο επιχειρηματίας Steve John, άρχισε να πνίγεται από κάποια τροφή. Ο 82χρονος -και το τονίζουμε- Clint, δεν μάσησε και έκανε λαβή Χάιμλιχ στον John βγάζοντας το κομματάκι και σώζοντάς του την ζωή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved