Τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν πάρεις κατοικίδιο

Αν επιθυμείς τετράποδο φίλο, να ξέρεις πρώτα με τι έχεις να κάνεις.

Ένα κατοικίδιο μπορεί όντως να γίνει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Ωστόσο, στην περίπτωση που ο άνθρωπος δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτής της σχέσης, τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν άσχημα. Να θυμάσαι πως είναι ίσως η μοναδική σχέση στη ζωή σου που εσύ -και μόνο εσύ- θα είσαι λάθος.

Τα χρόνια μου ήμουν φοιτήτρια είχα τουλάχιστον οκτώ συμφοιτητές που εκτός από την ευθύνη της σχολής, του σπιτιού και της ζωής τους γενικότερα, αποφάσισαν ότι τους έλειπε η ευθύνη και η συντροφιά ενός κατοικίδιου. Αν με ρωτάς πόσοι από αυτούς θεωρώ πως ήταν πραγματικά έτοιμοι, θα σου απαντήσω με δισταγμό πως ήταν μόνο οι τρεις.

Οι παρακάτω ερωτήσεις δεν έχουν σκοπό να σε αποτρέψουν από το να αποκτήσεις έναν φίλο, λίγο πιο χνουδωτό από τους άλλους, αλλά να σε βοηθήσουν να επιβεβαιώσεις κατά πόσο είσαι ικανός να ανταπεξέλθεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για έναν ακόμη!

1. Γιατί θέλεις ένα κατοικίδιο;

Ή πιο απλή και συγχρόνως πιο δύσκολη ερώτηση. Για να σε βοηθήσω όμως παραπάνω σε παραπέμπω σε μία άλλη: Θέλεις να αποκτήσεις από τώρα την ευθύνη κάποιου για τα επόμενα 20 περίπου χρόνια; Είναι όντως η κατάλληλη στιγμή για αυτό το βήμα;

Διαβάστε περισσότερα στο Perases.com©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved