Θεματικό πάρκο Game of Thrones ετοιμάζουν στη Βόρειο Ιρλανδία

Κι εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε ούτε μία Ικαρία για τα γυρίσματα…

Αν έκανε κάτι το Game of Thrones -εκτός από το να μας παραδώσει ένα υπέροχο medieval fantasy στόρι- ήταν να κάνει και λίγο περισσότερο διάσημες κάποιες περιοχές της Ευρώπης – και όχι μόνο. Από την μία δηλαδή είχες την Βόρειο Ιρλανδία που αποτελεί την βάση για το Winterfell, αλλά και τις Κανάριες Νήσους, το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, τις ακτές του Μαρόκο και πολλές άλλες περιοχές.

Ακόμα και εμείς φτάσαμε κοντά, μιας και η παραγωγή ήθελε την Ικαρία για τα γυρίσματα με το Tower of Joy.

 

Είμαστε όμως τόσο πίσω σε αυτή την χώρα που αιωνίως δεν είχαμε ποτέ χώρο και χρόνο  για Χολιγουντιανές παραγωγές – πέρα από κάτι Mama Mia και το Mαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι. Να φανταστεί κανείς ότι για το τελευταίο Jason Bourne έφτιαξαν ΨΕΥΤΙΚΟ μετρό Αθηνών γιατί δεν μπορούσαμε να τους παραχωρήσουμε το δικό μας.

Πάμε να ρίξουμε μία ματιά στους Unsullied, τους ζόρικους ευνούχους του Westeros.

Αλλού όμως γίνεται δουλίτσα. Και η Βόρειος Ιρλανδία που τα έχει σκάσει επανειλημμένα στο ΗΒΟ με κρατικές επιχορηγήσεις, σκέφτεται την φασούλα μετά το πέρας της τηλεοπτικής σειράς.

Έχουν σκοπό, λοιπόν, να κρατήσουν τα σκηνικά και να στήσουν ένα θεματικό πάρκο Game of Thrones και να μετατρέψουν το υπάρχον κάστρο Ward σε πραγματικό Winterfell φέρνοντας χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο που ζήλεψαν το σπιτάκι του Ned Stark. Αυτό είναι κάτι -σύμφωνα με δημοσίευμα- που έχει σκοπό να γίνει από τους πρώτους μήνες του 2019 με εμβληματική παρουσίαση τόσο από το ΗΒΟ όσο και από το κυβερνείο της Βορείου Ιρλανδίας.

 


Money is coming, Νεντ. Money...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved