Ο νέος Superman (πρέπει να) είναι Έλληνας

Ο Χρήστος Κάβουρας βρήκε 5 πιθανούς -και ικανούς- αντικαταστάτες, τώρα που ο Henry Cavil μάς άδειασε τη γωνιά.

Σε τρία επεισόδια τον είδαμε όλα και όλα και πολλά του ήταν. Ο Henry Cavil μάς τάισε ψέμα ότι είναι ο νέος Superman, ΔΕΝ μας μάγεψε ποτέ, άφησε μπέρτα και στολή και αποχώρησε όπως όλα δείχνουν από το franchise. Αν κάτι μας έμεινε από τον συγκεκριμένο τύπο αυτό ήταν το κακομοίρικο ύφος του κάθε φορά που κοίταζε την οθόνη και το ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που τις έφαγε τόσο άσχημα από τον Ben Affleck σε ταινία.

 

bvs

 

Αυτή τη στιγμή, η στολή με το «S» το κεφαλαίο παραμένει ορφανή και ίσως έφτασε ο καιρός ο ήρωας να αλλάξει οπτική, στυλ και τρόπο σκέψης. Να μην είναι τελικά εξωγήινος αλλά γήινος. Η απάντηση ενδεχομένως και να βρίσκεται ακριβώς μπροστά στα μάτια μας, στον πλανήτη Ελλάδα. Έναν τόπο, διάσπαρτο με ήρωες.

Aπό τον Λεωνίδα και τον Ηρακλή έως τον… Ορέστη Τσανγκ και τον Ντάνο. Ανθρώπους από κράμα τιτανίου, αλουμινίου και πάνω από όλα ελληνικής ψυχής που θα δώσουν στον ήρωα αυτό το κάτι παραπάνω, που κανείς από τον υπόλοιπο πλανήτη δεν μπορεί.

Και αυτές είναι οι επιλογές μας. 

Πριν τους τσεκάρεις ρίξε μια ματιά στις γυναίκες που έσυραν τον Superman από τη μύτη.

 

 

1. Χλαπάτσας (a.k.a. Δημήτρης Φραγκιόγλου) 

Τώρα που η ανθρωπότητα κινδυνεύει ένας άνθρωπος (και τι άνθρωπος) μπορεί να τη σώσει. Δεν μπορεί να πετάξει, δεν μπορεί σκοτώσει, μπορεί όμως να ρουφιανέψει. Διαθέτει τη δύναμη που όλα τα υπόλοιπα γατάκια της λίστας δεν έχουν τα κότσια να κάνουν. Να δουν το κακό να πλησιάζει και αντί να το εξολοθρεύσουν μόνοι τους, να βάλουν κορμί στη φωτιά και να γίνουν θυσία για τη Metropolis, να διακτινιστούν σαν τον Superman (κοίτα σύμπτωση) και να τα μαρτυρήσουν ΟΛΑ στις Αρχές ή κάποιον πολυλατρεμένο σμήναρχο. Και από εκεί και πέρα, όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

 

xlapas

 

Ο αγαπημένος μας Δημήτρης Φραγκιόγλου – a.k.a. Χλαπάτσας ίσως και να είναι το απόλυτο όπλο που χρειάζεται το σύμπαν της DC για να βγει από τη σκιά της Marvel. Ένας πολίτης με κάπα και στολή χωρίς κανένα θάρρος και κυρίως καμία τιμή. Φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, θα (κατα)δώσει και την ίδια του τη μάνα για να πάρει αυτό το ρόλο. Κάποιοι αλήτες (σύμφωνα με όσα μας είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη) του στέρησαν τον Γούλβεριν και είμαστε πεπεισμένοι ότι ως Χλαπάτσαμαν Superman θα δώσει στον κόσμο τον απόλυτο διάδοχο του Christopher Reeve.

Κρυπτονίτης: Μια δυσμενής μετάθεση στον Έβρο. Τι άλλο;

 

2. Λούκας Βύντρα

Η επιτομή του ρόλου. Πώς και δεν τον σκέφτηκαν τόσα χρόνια εκεί στην DC Comics και ταλαιπωρούνται με κάτι μυρωδιάδες τύπου Henry Cavil και Brandon Routh. Θέλουν να μας πουν ότι περίμεναν να έρθει στα γραφεία της Warner για οντισιόν από πάνω; Ο τύπος έχει αποδείξει στο γήπεδο πως είναι άξια συνώνυμο του μεγαλύτερου Σούπερ Ήρωα όλων των εποχών. Μπορεί να έχει κάνει πλέον κάτι κροτάφους-πεδιάδες «ΝΑ» σαν τον δικό μας Ντίνο Ρητινιώτη δίχως το cult-classic στριφτό τσουλουφάκι, αλλά εκεί θα τα χαλάσουμε;

 

luke

 

 

Διότι ο Λουκάς ο Βύντρα, ο Βύντρα ο Λουκάς έχει ένα μεγάλο ρητό -όπως είχε πει ο Ζλάταν στον Βενγκέρ: «Lucas doesn’t do auditions». Και εξηγούμαι.

Πρώτον είναι φτιαγμένος από ατσάλι. Έχει φτάσει τα 37 του και δεν λέει να παρκάρει τα παπούτσια του με τίποτα, συνεχίζοντας να μας ταλαιπωρεί να αναδεικνύει το πλούσιο ταλέντο του σε όποια ομάδα αγωνίζεται. Δεύτερον όσα χρόνια και αν πέρασαν κανείς προπονητής δεν ξεκίνησε την ενδεκάδα από άλλο παίκτη. Ούτε καν από τερματοφύλακα. Κάθε βασική σύνθεση ξεκινά και τελειώνει με τον Λουκά. Και τρίτον και κυριότερον, δεν πα να ακούει τα μύρια όσα. Δεν πα να τον κράζουν οι φίλαθλοι ακόμα και των ίδιων του των ομάδων, εκείνος εκεί. Επέμενε, σαν το πιστό σκυλί. Σαν τον Σούπερ Ήρωα που θα γίνει μισητός, που θα σου πάρει μεν πρωτάθλημα (μην ξεχνάμε το γκολ στον Αστέρα το 2010) αλλά θα εξελιχθεί και σε ηγέτης της… αντίπαλης επίθεσης. Όλα για το ευρύτερο καλό.

Μια πρόταση από το Hollywood να έρθει και όλες οι πλευρές θα είναι ευτυχισμένες. Ο Tom Hardy και ο Leo Di Caprio θα καταλήξουν ΟΑΕΔ εξαιτίας του, η DC θα βρει επιτέλους τον άρχοντα των αιθέρων και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα θα έχουν επιτέλους μια ελπίδα να τον χειροκροτήσουν, αν ποτέ βρεθεί στην κερκίδα ως celebrity στα VIP. 

Κρυπτονίτης: Αλέξανδρος Τζιόλης. Μόνο από πρώην ποδοσφαιριστή θα χάσει τη θέση.

 

 

3. Τάκης Τσουκαλάς

Κάν’ το εικόνα. Άνθρωπος πέφτει από αεροπλάνο στη μέση του πελάγους και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο David Hasselhoff από την κοντινή παραλία έχει εντοπίσει τον κίνδυνο ωστόσο αισθάνεται «too old for this shit» και ξαπλάρει στην αιώρα του. Η ακτοφυλακή αργεί, ο νέος Mitch Buchannan – a.k.a. The Rock- δεν έχει τελειώσει ακόμα γυμναστήριο και ο άτυχος άνθρωπος όση ώρα αερολογώ κινδυνεύει από αγέλη καρχαριών. Από το πουθενά όμως κάτι πλησιάζει. Δεν είναι γαύρος. Δεν είναι ιπτάμενος θάμνος. Είναι ο ιπτάμενος γαύρος Τάκης Τσουκαλάς.

Ο «Takis to the Rescue», το ερυθρόλευκο Flying Dolphin πλησιάζει τον άνθρωπο με χαίτη που ανεμίζει, μάτι έτοιμο να πυροβολήσει και «TS» στο στήθος και φωνάζει: «Μεγάλε ανέβα γρήγορα, πρέπει να προλάβουμε το πούλμαν για Σεβίλλη».  

«Μα εγώ είμαι Παναθηναϊκός», ακούγεται μια φωνή μέσα από το νερό και όλα κόβονται. Μια απόλυτη σιγή ενός μακρόσυρτου δευτερολέπτου απλώνεται στον ορίζοντα. Τα πάντα έχουν κοκκαλώσει. Από τα σαγόνια των καρχαριών, τα απόνερα των κυμάτων έως και τη χαίτη του Τάκη.  Τι ακολουθεί;

 

ante

 

«ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ! ΕΓΩ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΔΕΝ ΣΩΖΩ». Το τρέιλερ κλείνει με τον Τάκη να πετάει προς το γήπεδο της Μπέτις και τον άνθρωπο να παραμένει αγκαλιά με τους καρχαρίες. H νέα ταινία «Superman μόνο για Ολυμπιακούς», με Τάκη στο ρόλο του Ανθρώπου Ατσάλι και Νίκο Αλέφαντο ως Jor-El είναι μπλοκμπαστεριά που θα αφήσει εποχή.

Κρυπτονίτης: Φοβάται ο Τάκης το πράσινο ρε;ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!1

 

 

4. Δήμος Βερύκιος

Εστιάζουμε στον Superman αλλά αμελούμε συνεχώς τον Clark Kent. Όπως ο Christian Bale ή ο Michael Keaton ήταν εξίσου καλοί ως Batman και Bruce Wayne, βλέπουμε τον Henry Cavil που ήταν ανύπαρκτος ως Kent (λες και ήταν καλός και ως Superman) και δεν θέλουμε να γίνουν τα ίδια λάθη. Μήπως ο νέος Άνθρωπος Ατσάλι δεν πρέπει να είναι απλά σούπερ αθλητικός, αλλά ένας μάγκας που να ξέρει να χειρίζεται τα μίντια;

Ένας τύπος που να τον βλέπει η Lois Lane και να λιώνει για πάρτη του και όχι για το ιπτάμενο alter-ego του; Ένας άρχοντας με γυαλί μυωπίας που να φωνάζει σε συναδέλφους, αντιπάλους και όποιον πάρει ο χάρος και ακόμα και τα πλήκτρα του PC να του βαράνε «προσοχή»; Τέλος το σαφάρι. Δήμο Βερύκιε, είσαι η ελπίδα μας.

 

veri

 

Ένας σούπερ ήρωας στην πραγματική του ζωή, που η DC δυσκολεύεται μεν να προσπεράσει αλλά αμφιταλαντεύεται να του δώσει το ρόλο. Διότι εκεί στις ΗΠΑ ξέρουν πολύ καλά πως δεν θα έχουν βρει τον «νέο Superman», αλλά τον «απόλυτο Clark Kent». Αλλά γίνεται τώρα να είναι ο Clark καλύτερος από τον Superman; Η απάντηση είναι μία: «Με τον Δήμο ΟΛΑ γίνονται».

Κρυπτονίτης: Δημήτρης Φραγκολιάς. Αν δεν θυμάσαι, γκόυγκλαρε.

 

 

5. Σπύρος Μπιμπίλας

Η λίστα γέμισε πρωτάρηδες και η DC άρχισε να απογοητεύεται. «Υπάρχει κανείς με προϋπηρεσία σε superheroe movie;» ρωτά ο Zach Snyder αλλά μια απέραντη ησυχία απλώνεται στον ορίζοντα. Το mute στα backstage είναι τόσο μεγάλο που ακούγονται μέχρι και τα κουνούπια που επιτίθενται στον Βαϊμάκη από την Ελλάδα. Όλα δείχνουν πως βασικοί υποψήφιοι για το ρόλο είναι οι τέσσερις παραπάνω. Μέχρι που...

«Ώπα ψηλέεε» ακούγεται μια τσιριχτή αλλά γεμάτη κύρος φωνή από το κοινό, με ένα λαχάνιασμα από το τρέξιμο 20 συνεχόμενων ωρών να συνοδεύει το τέλος κάθε ανάσας. Μια μικροσκοπική φιγούρα ανεβαίνει στη σκηνή αλλά αυτοί που ξέρουν, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως το μεγάλο φαβορί έχει φτάσει. Ο γκουρού των ελληνικών μεταγλωτίσεων έχει πάρει θέση και ετοιμάζεται να σώσει τη μέρα. «Σπύρος Μπιμπίλας ιζ ίν ντα χάουζ μπίτσιζ». 

 

 

Δεν μιλάμε άλλωστε για κάνα πρωτάρη του είδους. Η φωνή του είναι ο στάνταρ ήχος που βγαίνει από τουλάχιστον δύο χαρακτήρες μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων. Ο Σπύρος έχει δανείσει τη φωνή του σε τόσους χαρακτήρες του υπερηρωικού σύμπαντος που ενδέχεται να έχει παίξει ήδη 4-5 φορές τον Superman και ούτε ο ίδιος να μην το θυμάται. 

Μπορεί να μην έχει τη γλίτσα του Χλαπάτσα, τον στόμφο του Βερύκιου, την καθολική αναγνώριση του Βύντρα και τις ευαισθησίες του Τάκαρου, ωστόσο η εμπειρία είναι πάντα χρήσιμο όπλο για να αποκτήσεις αυτό που θες. Θα τα καταφέρει λες;

Κρυπτονίτης: Ένα κρύωμα και πάνε τα όνειρα από Ατσάλι.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved