Λένε πως ΑΥΤΗ είναι η καλύτερη φωτογραφία στην παγκόσμια ιστορία
64 SHARES

Και αυτό είναι το στόρι που κρύβεται από πίσω της.

Πίσω από κάθε μεγάλη φωτογραφία υπάρχει μία εξίσου μεγάλη ιστορία. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι. Για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα, απαιτείται όραμα, θυσία και τεχνογνωσία.

Ο φωτογράφος Jon Carmichael είχε όλα τα παραπάνω και κάπως έτσι κατάφερε να τραβήξει την ωραιότερη φωτογραφία έκλειψης ηλίου. Και για να το καταφέρει χρειάστηκε λίγη βοήθεια.

Jon Carmichael Southwest Pilots


Το 2017, πάνω από 200 εκατομμύρια Αμερικάνοι παρακολούθησαν την έκλειψη του Αυγούστου, αλλά κανείς δεν περίμενε πως θα αποτυπωνόταν τόσο ιδανικά σε μία φωτογραφία. Με την βοήθεια των αεροπορικών αερογραμμών Southwest Airlines, ο Carmichael βρέθηκε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην στρατόσφαιρα και φρόντισε να βγάλει 1.200 φωτογραφίες μέσα σε 2 λεπτά. 

Αφού πρώτα, βέβαια, καθάρισε το παράθυρό του ο μερακλής.

Jon Carmichael Eclipse Pilot Cleaning Window

 

Το φόντο που βλέπεις είναι ο ποταμός Snake στο Ιντάχο που καταλήγει στον Ειρηνικό Ωκεανό και μετά τη λήψη του Carmichael θα αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι στο ψηφιδωτό της -διασημότατης πλέον- φωτογραφίας. 

Jon Carmichael Eclipse Before Totality


Για να μάθεις περισσότερο για το ταξίδι του Jon που του χάρισε και την πετυχημένη λήψη της φωτογραφίας, δες το παρακάτω βίντεο.64 SHARES