Κανένας φωτογράφος δεν καταπολέμησε την Παιδική Εργασία με τόση λύσσα όσο ο Lewis Hine

12 φωτογραφικά ντοκουμέντα που ανάγκασαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ξεκουνήσει. 

Το 1908, ο Lewis Hine έγινε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Παιδικής Εργασίας στις ΗΠΑ ως φωτογράφος, προκειμένου να αποτυπώσει με τον πλέον κυνικό τρόπο τη σκληρή καθημερινότητα της παιδικής εργασίας εκείνης της εποχής.

Για να μπορέσει να φέρει εις πέρας την αποστολή του και με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, πολλές φορές αναγκαζόταν να μεταμφιεστεί σε επιθεωρητή πυρκαγιάς ή πωλητή βιβλίων, προς διευκόλυνση της αποστολής του. Και ποια ήταν αυτή; Να βάλει το λιθαράκι του ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της παιδικής εργασίας. 

 

1

 

Αφού ολοκλήρωσε την σκληρή αυτή φωτογραφική συλλογή και συνέλλεξε τα ντοκουμέντα του, έδωσε τις φωτογραφίες του να δημοσιευτούν  σε φυλλάδια, εφημερίδες και περιοδικά της Αμερικής. Δημιουργήθηκε τόσος ντόρος ο οποίος έφτασε μέχρι τα αυτιά της -δήθεν ανήξερης- τότε κυβέρνησης.

Η ομοσπονδία, σοκαρισμένη από το απάνθρωπο και φρικιαστικό αυτό θέαμα, έχοντας πλέον γνώση και εικόνα για την κακομεταχείριση των παιδιών, αποφάσισε να θεσπίσει νέους αυστηρούς εργατικούς νόμους και εν τέλει να καταργήσει την παιδική εργασία.

Το παρακάτω άλμπουμ θα σου δείξει γιατί ακριβώς το έκανε:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved