Σε αυτό εδώ το εστιατόριο της Φινλανδίας, στους δύο τρίτος δεν χωρεί

Δεν μπήκε τυχαία στα Ρεκόρ Guinness ως το μικρότερο του κόσμου.

Λέγεται Kuappi είναι στη Φινλανδία και κατέχει μία θέση στα Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness, ως το μικρότερο εστιατόριο στον κόσμο. Παρά τις μικροσκοπικές του διαστάσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και έχει γίνει περιζήτητο από τον κόσμο, χάρη στην πολύ ευχάριστη και «ζεστή» ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει αισθητικά οι ιδιοκτήτες του, Sari Ruotsalainen και Annukka Pirinen και την οποία συντηρεί με την εξυπηρέτησή της η μία και μοναδική σερβιτόρα που εργάζεται εκεί.

Πελάτες από όλη τη χώρα σπεύδουν στο μέρος για να γευτούν τα πολύ ωραία πιάτα του, αλλά κυρίως για να ζήσουν την πολύ ιδιαίτερη εμπειρία και να φωτογραφηθούν μέσα και έξω από το Kuappi, το οποίο μάλιστα βρίσκεται μπροστά από θάλασσα.

 

 

Η σερβιτόρα Käpsy Dahl, περιγράφει μία μέρα στη δουλειά: «Έχω πάντα χρόνο να συνομιλώ με τους πελάτες και να πω για την ιστορία του Kuappi».

Παρά το γεγονός ότι η τραπεζαρία καταλαμβάνει λιγότερο από το μισό του χώρου των οκτώ τετραγωνικών μέτρων, το μπαρ είναι εφοδιασμένο με μίνι μπουκάλια, ενώ το εστιατόριο διαθέτει επίσης μπάνιο, μια μικρή κουζίνα και μια μικρή βεράντα, η οποία έχει χώρο για άλλους δύο επισκέπτες όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Το φαγητό σερβίρεται από το γειτονικό εστιατόριο Olutmestari και η προκράτηση πρέπει να γίνεται δύο ημέρες νωρίτερα. Το μενού περιλαμβάνει από σαλιγκάρια ως μπιφτέκια, καθώς και φινλανδικές σπεσιαλιτέ όπως σούπα σολομού, τοπικά ψάρια στη σχάρα ή το «The Hunter's Bread», ένα τηγανισμένο ψωμί με σάλτσα μανιταριών. 

Πάρτε μία μικρή γεύση από αυτό το πολύ μικρό εστιατόριο: