Bigstock «Αγόρια, ΓΙΑΤΙ αγκομαχάτε όταν σας ζητάμε να μας βγάλετε φωτό για το Instagram;»

Η Γωγώ Φούντα δηλώνει πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τα πυρά σας. 

Μιας και είναι καλοκαιράκι, και έξω σκάει ο τζίτζικας, μπορεί και όχι, και έχουμε ανεχτεί Μουντιάλ ένα μήνα (οι άλλες γιατί εμένα μου αρέσει), θέλησα να αγγίξω ένα θέμα ευαίσθητο και τρυφερό, όσο και η καρδιά ενός μαρουλιού. Θυμάσαι που κάποτε έβγαζες μία φωτογραφία και δεν πα να ήσουν και σαν κουκουβάγια με προβοσκίδα, έμενε για πάντα καταχωνιασμένη σε ένα ντροπιαστικό άλμπουμ το οποίο ευχαρίστως θα έκαιγες με μανία; Οι εποχές αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ευτυχώς να λέμε, και πλέον υπάρχουν τα smartphones και… το Instagram!

Ναι, αυτή η πλατφόρμα που ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου και περιμένεις με αγωνία τα likes και τα comments. Σου φαίνεται κενό και ανούσιο; Εντάξει μπορεί και να είναι. Αλλά ξέρεις τι γίνεται; Εμείς τα κορίτσια τα γουστάρουμε λίγο αυτά. Ως το ωραίο φύλο, δε θέλω αντιρρήσεις παρακαλώ, μία τάση προς τον ναρκισσισμό την έχουμε. Και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις εσύ γι’ αυτό; Όχι να τον καταπολεμήσεις, αλλά να τον εξυπηρετήσεις. Γιατί αν προσπαθήσεις να τον εξαλείψεις, εκείνος θα γιγαντωθεί!

 

giphy

 

Και μπαίνω επιτέλους στο θέμα. Κανόνισες να πας διακοπές σε νησάκι, με όμορφες παραλίες, ειδυλλιακά τοπία και ένα ηλιοβασίλεμα μούρλια! Μπόμπα σκέφτεσαι και έτσι είναι. Βλέπεις όμως ότι εκείνη η δόλια, για τη σύντροφό σου μιλάμε πάντα, βάζει 15 μαγιό στη βαλίτσα, άλλα τόσα ρούχα και άλλα τόσα καφτάνια (για τη θάλασσα είναι αυτά) καπέλα και μαντήλια. Αναρωτιέσαι τι μπορεί να τα θέλει, αλλά δεν το αναλύεις και πολύ. Να σου πω εγώ τι τα θέλει; Θέλει να βγάλει ωραίες φωτογραφίες.

 

Το σημείο 0

Και έρχεται εκείνη η αποφράδα ώρα που σου ζητάει να τη βγάλεις μία φωτογραφία με το μαγιουδάκι της και φόντο το γαλαζοπράσινο νερό. Δε θα σου κρυφτεί. Τη θέλει για το προφίλ της στο Instagram, το οποίο σαφέστατα δεν μπορεί να μείνει ανενημέρωτο. Και ενώ στο ζητάει γλυκά και ταπεινά, εσύ σηκώνεις μπαϊράκι και αρνείσαι.

Να ξεκαθαρίσω…

Ξέρω ότι βαριέσαι, ξέρω ότι δεν το έχεις, και ξέρω ότι ντρέπεσαι να σε βλέπουν οι άλλοι να τη φωτογραφίζεις. Και έρχομαι εγώ να σε ρωτήσω: Ε και; Νομίζεις ότι κανένας άλλος στο νησί δεν έχει κληθεί να κάνει κάτι τέτοιο; Και ναι, καταλαβαίνω να νιώθεις περίεργα να σε βλέπει ο κόσμος να απαθανατίζεις τη Βίνα Ασίκη σε βιντεοταινία του ’80 -εντάξει κάποιες πόζες είναι λάθος, σκοτώστε μας-,  όταν όμως βρίσκει απόμερο σποτ με τον τέλειο βράχο και λευκό χαλίκι, βρε μπαγάσα, βρε τερατάκι, τράβηξέ την δυο πόζες έτσι για το καλό!

Γιατί πεθαίνεις μέσα σου ΚΑΘΕ φορά που η κοπέλα σου πάει διακοπές με τις φίλες της;

 giphy 2

 

Και να σου δώσω και τα δίκια σου

Είπαμε, δυο πόζες, όχι 100. Αν το ένα της ξινίζει και το άλλο της βρωμάει, μάλλον δεν κάνει για μοντέλο και οφείλεις να αγανακτήσεις κι εσύ. Μέχρι να γίνει όμως αυτό, δώστης μία ευκαιρία. Δε χαίρεσαι να βγάζεις το κορίτσι σου όμορφες φωτογραφίες; Όχι;

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να της ζητήσεις κι εσύ μια δυο πόζες. Τι εννοείς δε βγάζεις φωτογραφίες; Το ίδιο είναι να σε φωτογραφίζει γυναίκα που ξέρει και το ίδιο ο κολλητός σου που το πιο πιθανό είναι να βάλει την κάμερα για σέλφι;

Σκέψου το!

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved