12 φωτογραφίες με απομεινάρια ζωής μέσα στην πυρηνική φρίκη.

Είναι ένα μέρος που έχει μείνει στην ιστορία για τους λάθος λόγους. Μπορεί αυτόν τον καιρό να επαινούμε την ομώνυμη σειρά, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ουκρανική κωμόπολη Πρυπιάτ είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο όχι για την ομορφιά και τη ζωτικότητά της αλλά για μία εκ των μεγαλύτερων τραγωδιών της ιστορίας.

Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Απριλίου του 1986 όταν ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Τσερνόμπιλ εξερράγη σκοτώνοντας ακαριαία 2 εργάτες του σταθμού, μολύνοντας όμως με την άπειρη ραδιενέργεια που απελευθέρωσε τις ζωές πολλών ατόμων τα επόμενα χρόνια.

 

 

Οι εικόνες από το μέρος ακόμα και σήμερα, 37 χρόνια από το τραγικό συμβάν είναι πολύ σκληρές, σε σημείο που σε κάνουν να δακρύζεις.

Η φωτογράφος από τη Ρουμανία Ana Dumitru είχε πάντα την περιέργεια να ζήσει την ανατριχίλα του να περιφέρεσαι μέσα στο Τσέρνομπιλ και στο παρακάτω άλμπουμ σου μεταδίδει ακριβώς αυτό.

12 φωτογραφίες από έναν τόπο στον οποίο πάγωσε ο χρόνος και μέσα από την απόκοσμη αποτύπωση της πραγματικότητας μπορούν να σε βάλουν στο κλίμα του τι ζούσαν οι άνθρωποι του μαρτυρικού τόπου.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved