Το σίκουελ του «The Shining» θα μας στείλει στον ψυχίατρο

Πέρασαν σχεδόν 40 χρόνια, αλλά ο Danny ακόμα να ξεπεράσει τον Jack Torrance.

Είναι ένα από τα κλασικότερα θρίλερ στην ιστορία. Μια νουβέλα-φαινόμενο πλασμένη από τον γκουρού των τρομακτικών ιστοριών, Stephen King που μέσα από τις λέξεις κατάφερε να γράψει ένα βιβλίο πιο τρομακτικό ακόμα και από την ίδια την ταινία. Όταν μάλιστα το φιλμ είναι σκηνοθετημένο από την «ανωμαλία» του Hollywood που ονομάζεται Stanley Kubrick, καταλαβαίνουμε πως το story δεν θα μπορούσε παρά να είναι απόλυτα τρομαχτικό. 

Εκεί όμως που νομίζαμε ότι η πλοκή τελείωσε με τον Danny Torrance και τη μητέρα του Wendy να αποδρούν από τον μανιασμένο Jack Torrance του Jack Nicholson, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε. Και αυτό διότι η συνέχεια θα έρθει σύντομα στη μεγάλη οθόνη. Μόνο που αυτή τη φορά ενδέχεται ο φόβος να τρυπήσει ακόμη και το ταβάνι.

 

giphy

 

Τι παίζει με το σίκουελ;

Κατ’ αρχάς πριν αρχίσεις να κράζεις που βγαίνει «άλλο ένα σίκουελ», οφείλουμε να σε πληροφορήσουμε ότι δεν είναι ένα story που σκέφτηκαν στο Hollywood για να βγάλουν λεφτά, αλλά το βιβλίο-συνέχεια του «The Shining» με τίτλο «Doctor Sleep». Δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθείς για τον συγγραφέα. Ναι, είναι και πάλι ο King.

Μόνο που αυτή τη φορά ο ίδιος ο συγγραφέας έχει επιρροή και στην ταινία. Βλέπεις, στο «The Shinning» όσο καλός και να ήταν ο Nicholson, δεν ήταν αυτό που είχε φανταστεί Stephen King με αποτέλεσμα ο ίδιος να είναι αυτός που διάλεξε τον πρωταγωνιστή.

Και ποια είναι η επιλογή του; Ο Ewan McGregor. Μπορεί η επιλογή του να ξάφνιασε κόσμο - μια και δεν έχει παίξει σε θρίλερ πέραν του «Nightwatch»- αλλά Stephen King είναι αυτός, κάτι θα ξέρει. Όσον αφορά το σκηνοθέτη αυτός θα είναι ο Mike Flanagan ο οποίος δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα όταν του προτείνεται να σκηνοθετήσει θρίλερ του διάσημου συγγραφέα .

 

giphy 1

 

Η πλοκή

Ο Danny Torrance, λοιπόν, 36 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ιστορίας περιπλανιέται στην Αμερική προκειμένου να ξεπεράσει τα τραύματα που του άφησε ο πατέρας του, Jack. Mια στάση του όμως σε μια μικρή πόλη της Μουσαχουσέτης θα τον ηρεμήσει κάπως καθώς αλλάζει το όνομά του σε «Doctor Sleep».

Όλα βαίνουν καλώς ωστόσο μόλις γνωρίζει μια νεαρή γυναίκα η λάμψη εμφανίζεται πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά στη ζωή του. Και τότε ξεκινά το θρίλερ. Η συναναστροφή του μαζί της θα τον κάνει να μπλέξει πραγματικά καθώς πρέπει να ξεπεράσει παλιούς δαίμονες αλλά και να σώσει την νέα του φίλη από μια νέα απειλή που ονομάζεται «The True Knot».

 

jack

 

Μπορεί Nicholson και Kubrick να απουσιάζουν, ωστόσο τόσο η πλοκή, όσο και η εμπλοκή του Stephen King στο σίκουελ μας υπόσχεται ότι θα δούμε ωραία πραγματάκια το 2020.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved