8 στανταράκια που ακολουθείς για να μην δεις το Μουντιάλ σαν νουμπάς

Κανονίσου. 

Ρωσία – Σαουδική Αραβία σήμερα στις 18.00. Και ναι, μπορεί να μην παίζουν Ισπανίες και Βραζιλίες, αλλά ο σωστός ο φαν του Μουντιάλ, βλέπει μέχρι και Ακτή Ελεφαντοστού – Αυστραλία. Το πανηγύρι ξεκινά και απαιτείται να πάρουμε θέση μπροστά από τις οθόνες. Όμως ο πρώτος αγώνας θέλει και το κατάλληλο ποδαρικό. Την εν λόγω προετοιμασία για να ξεκινήσει καλά το γλέντι της μπάλας.

Αν έχεις κάνει «ζέσταμα»για το σημερινό kick off είσαι ωραίος και μαγκιά σου και μπράβο σου. Αν πάλι όχι, σου παρουσιάζουμε ένα μίνι-οδηγό με τα απόλυτα must για να ξεκινήσει καλά το σημερινό βράδυ και να αποκτήσει νόημα η μουντιαλική περίοδος. Καλώς μας ήρθε βρε!

 

1. Αρχικά φύγε λίγο νωρίτερα από τη δουλειά

Φτιάχτα έτσι ώστε να μπορέσεις να την κάνεις όσο νωρίτερα γίνεται. Πήγαινε πιο νωρίς, βγάλε περισσότερη δουλίτσα, παρακάλα και λίγο το αφεντικό (σ.σ.: αν δεν την έχει κάνει ήδη και εκείνος) και ξεκίνα. Ψάξε Google Maps για την συντομότερη διαδρομή προς το σπίτι μιας και η κίνηση δεν είναι σύμμαχος, αλλά προς Θεού μην σκοτωθείς στο δρόμο. Όμως σε κάθε περίπτωση, ο ορκισμένος ο φαν, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην χάσει ούτε ένα λεπτό από τον αγώνα. Άλλωστε αν έχεις κάνει το λάθος να μην έχεις προετοιμαστεί, έχεις κι άλλα να φροντίσεις – δες παρακάτω.

 

2. Ξεκαθάρισε στο κορίτσι πως σήμερα έχει μπάλα

SNOW

Τέλειωσαν τα ψέματα και οι γκρίνιες. Ξεκινά ο άγραφος νόμος του Μουντιάλ. Όταν έχει μπάλα ακούγεται μόνο η τηλεόραση. Δεν έχει «θα κάτσω μέσα», «δεν θα σας ενοχλήσω», «θα φέρω τις φίλες μου στο μπαλκόνι». Γιατί άπαξ και αρχίσουν να γελάνε οι καρακάξες στις επίμαχες φάσεις, θα γίνει φονικό. Θέλει το σπίτι; Ωραία. Φύγε. Δες το ματς σε άλλο κολλητό. Διαφορετικά, αν δεν μένετε μαζί, την ενημερώνεις πως το πρόγραμμα έχει μπαλίτσα. Και ό,τι γενικά η μπαλίτσα ξεκίνησε οπότε να κάνει υπομονή κάνα μήνα. - Μα ρε μωραααακιιιιιι... - ΞΕΧΝΑ ΤΟ.

 

3. Στον αγώνα δεν έρχονται άμπαλοι

Εκείνος ο κολλητός που δεν σκαμπάζει από αθλητικά. Ο άλλος που μιλάει πολύ. Εκείνος που σας δείχνει συνέχεια ηλίθια βιντεάκια στο κινητό. ΟΧΙ. Να μην πατήσουν το πόδι τους ούτε απ’ έξω. Δεν είναι ώρα για καλοσύνες, είναι ώρα για μπάλα. Αν οι άνθρωποι που θα απλώσουν τις ποδάρες τους στο σαλόνι και θα γεμίσουν τζατζίκι τον χώρο είναι άμπαλοι, τότε δεν θα περάσετε καλά. Θα σου κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις (σ.σ.: «Γιάννη αυτοί με τα μπλε είμαστε εμείς;»), θα προσπαθούν να ανοίξουν κουβέντα που ΔΕΝ θα σε ενδιαφέρει και μέχρι το ημίχρονο θα έχεις βγάλει άφτρες. Οπότε όχι. Μακριά και τα λέτε για καφέ το Σάββατο.

 

4. To σαλόνι απαιτεί διαμόρφωση

soddu

Θέλει να κάνεις χώρο ρε παιδί μου. Να φύγουν τα περιττά από την μέση και να έρθουν αντικείμενα που θα χρειαστούν. Τασάκια, ποτήρια,  μπολ με τσιπς και μαξιλάρια. Να παραμεριστούν εκείνα τα κομοδίνα και να βγάλεις το χαλάκι που μάλλον θα γίνει χάλια από τις μπίρες και την στάχτη. Βάλε και κανένα αντικουνουπικό γιατί θα φύγετε σαν τέρατα από το Resident Evil.  Έξτρα καρέκλες, μαξιλάρες, σκαμπό ή ό,τι άλλο έχεις σε περίπτωση που είστε πολλοί και πέσει μπούγιο. Επίσης έχουμε ζέστες. Παίζει A/C; Όχι; Βρες ανεμιστήρες, δεν θα πεθάνει ο κοσμάκης πριν το ημίχρονο επειδή είσαι τσίπης.

 

5. Αν δεν έχεις προνοήσει για μπίρες τρέχεις στο σούπερ

Η αλήθεια είναι πως ντροπή και αίσχος αν δεν είχες ήδη μπίρες στο ψυγείο. Επειδή όμως οι μπίρες δεν είναι ποτέ αρκετές και οι παρέες συνηθίζουν να τις κατεβάζουν γρήγορα, χρειάζεσαι ένα πράμα για το Μουντιάλ: προμήθειες. Δεν υπάρχει «ρε μήπως είναι πολλές;». Αυτά είναι ανώμαλα και δεν λέγονται. Όσο πιο πολλές, τόσο λιγότερες οι σκοτούρες για τους αγώνες που έρχονται. Κουτιά, μπουκάλια, μπιτονάκια. Ό,τι σηκώνει η τσέπη και όσα αντέχουν τα μπράτσα για κουβάλημα. Τα φορτώνεις στο αμάξι, τα αφήνεις στο ψυγείο και έχεις την κεφάλα σου ήσυχη.

 

6. Έχεις παραγγείλει σουβλάκια από το γραφείο

SOUVLI

Όσοι είναι ψαγμένοι ξέρουν. Δεν θα πάρεις τηλέφωνο για ντελίβερι στο σουβλατζίδικο λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Έχεις προνοήσει και έχεις ενημερώσει το ψητοπωλείο που αγαπάς και εμπιστεύεσαι, από την ώρα που είσαι στη δουλειά. «Μάγκες, θέλω στις 17.50 να βρίσκονται τα πιτόγυρα στην πόρτα. Βάλτε με λίστα, δεν ξέρω τι θα κάνετε». Και πέρα από την πλάκα, άμα είστε πολλοί και η παραγγελία είναι μεγάλη όντως θα σε βολέψουν. Αλλιώς θα τα φάτε στις 19.30 και θα είναι και κρύα. Έτσι είναι γιατί έτσι πάει.

 

Μιλώντας για delivery, ρίξε και μία ματιά στο τι πρέπει να κάνεις ΠΑΝΤΑ όταν παραγγέλνεις.

 

7. Ρίξε και μία ειδοποίηση στην πολυκατοικία

Όχι επειδή θα σου φέρουν αστυνομίες, αλλά για να μην βαράνε τα κουδούνια. Μουντιάλ σημαίνει τηλεόραση. Τηλεόραση σημαίνει δυνατά ηχεία. Δυνατά ηχεία σημαίνει αγριοφωνάρες δικές σας μαζί με γκαρίδες και μπινελίκια. Ας μην σας παρεξηγήσουν. Χώρια που οι υπόλοιποι άντρες στην πολυκατοικία μάλλον θα κάνουν το ίδιο ακριβώς. Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή φασαρία θα γίνει, δεν είναι κακό να γίνει όλο το σούσουρο με τις ευλογίες των γειτόνων. Μη σου πω αξίζει να δείτε και μπάλα μαζί.  

 

8. Aν είναι να δεις το ματς σε pub προετοιμάσου

pipers pub fans

Κάποια πράγματα είναι στανταράκια. Επειδή συνήθως γίνεται χαμός, δεν θα μπορέσεις να κλείσεις τραπέζι. Όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε. Πρέπει κάποιος να σκάσει πιο νωρίς, να βρει τραπέζι σε καλό σημείο και να φροντίσει να δώσει παραγγελία για φαγητό ΠΡΙΝ καλά-καλά γεμίσει το μαγαζί. Ο αγώνας σε pub θα σε βάλει στο κλίμα αλλά σίγουρα δεν θα έχει την βολή του σπιτιού. Που σημαίνει ότι θα κυνηγάς τον δύσμοιρο σερβιτόρο για να σου φέρει την επόμενη μπίρα σου. Αν όμως δεν έχετε σπίτι, δεν πίνεις πολύ και τα νεύρα σου είναι σε καλή κατάσταση, δοκίμασέ το.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved