Χώνεψέ το: Ο αδερφός της κοπέλας σου δεν θα σε συμπαθήσει ΠΟΤΕ

Πονάει αλλά ισχύει.

Από την ώρα που έχει φτάσει στο σπίτι, είναι σαν να μην υπάρχει. Αθόρυβος σαν νίντζα, αλλά με την κατάλληλη δόση φασαρίας όταν χρειαστεί για να σου υπενθυμίσει πως είναι εκεί.

Ναι ΟΚ. Είσαι το αγόρι της αδερφής του. Ο εκλεκτός της καρδιάς της. Και δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Στο μυαλό του όμως, είτε σε συμπαθεί είτε όχι, έχει πάντα πως μπορεί να είσαι ο επόμενος μαλάκας που θα πληγώσει την αδερφούλα του. Και αυτό φροντίζει να στο θυμίζει από το πρώτο βλέμμα.

 

ross finds out

 

 

Αυτή η πρώτη γνωριμία

Ο αδερφός της είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις παρά μόνο αν μένει μόνη της. Και πάλι ωστόσο, αν τα πράγματα γίνουν πιο «σταθερά» ανάμεσα σας, θα φτάσει η στιγμή που θα τον γνωρίσεις με κάποιο τρόπο. Θα περάσει από το σπίτι ν’ αφήσει κάτι. Ή θα περάσει να της πει ένα «γεια» ενώ βρίσκεστε για καφέ.

Ακολουθεί αυτή η χαιρετούρα της μισής καρδιάς. Αυτό που σου δίνει το χέρι αλλά που θα προτιμούσε να το κόψει και να το πετάξει στο μπλέντερ. Γιατί δεν θέλει και πολλά-πολλά μαζί σου. Σήμερα είσαι αύριο δεν είσαι. Αυτό είναι στάνταρ ότι θα συμβεί στην πρώτη γνωριμία. Ένα ξερό «γεια», λίγη κουβεντούλα με την αδερφή χωρίς ΟΥΤΕ ΚΑΝ να σε κοιτάξει και μετά άλλο ένα «γεια». Όχι επειδή το θέλει, αλλά για να μην του κάνει μανούρα η αδερφή του ότι είναι αγενής. Ειδικότερα, όταν ακούς τη φράση «Ο αδερφός μου είναι καλό παιδί αλλά κάποιες φορές γίνεται μαλάκας» ξέρεις ότι ισχύει ένα πράγμα και μόνο: ΕΙΝΑΙ μαλάκας.

 

TOWTJam

 

Οι συζητήσεις

-Μου είπε η αδερφή μου δουλεύεις σε περιοδικό;
-Ναι έτσι είναι.
-Το ξέρω;
-Μάλλον θα το ξέρεις.
-Πώς το λένε;
-Το ΜΑΧΙΜ είναι.
-Αυτό με τις γυμνές ε; Μάλιστα...

Έπρεπε να δείτε το ύφος του ρε ‘σεις. Ένιωθα πως ένα βουνό έπεφτε πάνω μου αργά-αργά μέχρι να με συνθλίψει. Διάβαζα την σκέψη του. «Τι ελπίζεις ρε μούλε; Ότι θα γδύσεις και την αδερφή μου;». Που μεταξύ μας ακόμη και αν του έλεγα πως είμαι σεφ, θα σκεφτόταν «Τι είσαι ο Τζώρτζης στο Master Chef;».Ποτέ δεν είσαι κάτι αρκετά καλό για τον αδερφό.

Όλες οι συζητήσεις είναι παγερές. Ή τουλάχιστον φαίνονται παγερές. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε δεξίωση γάμου και να έχουν καθίσει δίπλα σου έναν άγνωστο. Επικρατεί μία παγωμάρα ενώ ανταλλάζετε τις πρώτες πληροφορίες για τον εαυτό σας. Αυτό το τίμιο «χέστηκα ό,τι και αν κάνεις, απλά είμαι ευγενικός». Κάπως έτσι είναι και ο αδερφός της. Δεν αλλάζει αυτό. Πρέπει να μάθει ποιος είσαι για να ξέρει με ποιον έχει να κάνει. Πέρα από αυτό δεν τον νοιάζει αν πεθάνεις αύριο το πρωί. Δεν λέμε πως κάνει βουντού τα βράδια και σχέδια για το πώς θα σε εξολοθρεύσει. Αλλά είναι αλήθεια πως αν δεν σε συμπαθήσει με την πρώτη, δεν πρόκειται να αλλάξει η γνώμη του. Περιμένει πως και πως να της πετάξει την ατάκα: «Στα έλεγα γι' αυτόν τον ηλίθιο». 

 

ross

 

 

Οι άβολες φάσεις

Αν έχεις πέσει στην περίπτωση είναι όλες αυτές που σε έχουν κάνει να σκεφτείς «Ε ρε πούστη!». Το δικό μου χειρότερο ήταν μία από τις πρώτες φορές που κοιμήθηκα σπίτι της. Συμβαίνουν αυτά παιδιά, δεν τα προκαλείς. Βγαίνετε για το ποτό, γίνεται η φάση, το σπίτι της είναι πιο κοντά και εσύ πάνω στα ντουζένια σου δεν σκέφτεσαι πατεράδες και αδερφούς. Ούτε και γνωρίζεις το αν είναι εκεί ή όχι όταν ανεβαίνετε βιαστικά τις σκάλες για να πάτε στο δωμάτιο της. Αλλά όσο να ‘ναι, όταν ξυπνάς για να πας στο μπάνιο και σε αντικρίζει με τα σώβρακα, είναι ξεκάθαρα άβολη φάση.

Δεν θυμάμαι αν επακολούθησε μία «επ-ωπ» συνομιλία, αλλά ήθελα να ανοίξει η Γη να με καταπιεί. Λογικό. Είσαι ο μαλάκας που κοιμήθηκε με την αδερφή του. Εκείνος έχει μνήμες να την σπρώχνει με την κούνια ή να πηγαίνει σπίτι λούνα παρκ, αλλά εσύ το κατέστρεψες αυτό το όνειρο. Γιατί ξέρει πως και εσύ την έσπρωχνες αλλά με διαφορετικό τρόπο. Και να σου πω και κάτι; Όπως το σκέφτομαι τώρα ο τύπος δεν έχει και τόσο άδικο. Κοιμήθηκες σπίτι του. ΕΓΔΥΣΕΣ την αδερφή του στο κρεβάτι της. Πήγες τουαλέτα πριν από εκείνον. Ε, ΟΚ...

 

Image result for friends ross angry

 

Μήπως είμαστε όλοι εμείς περίεργοι;

Είναι η πικρή αλήθεια που δεν θες να παραδεχτείς. Μπορεί να είσαι στην πλευρά εκείνων που ο αδερφός να έχει πάρει με καλό μάτι, αλλά από την στιγμή που δεν έχεις σκάσει με δαχτυλίδι στον πατέρα της, είσαι υποψήφιος για να της ραγίσεις την καρδιά. Ένας παρείσακτος. Μία υποψήφια απειλή. «Αυτός που βγαίνει» όπως λέει στους φίλους του. Και δεν είναι ανάγκη να σε αγριοκοιτάξει ή να πει κάποια πομπώδη ατάκα σαν να βρίσκεται σε Χολιγουντιανή ταινία. Αρκεί η αύρα του για να το νιώσεις: δεν θα σε θέλει ποτέ γιατί ξέρει τι μπορείς να γίνεις. Και όχι δεν είσαι περίεργος.

Απλά εκείνος είναι ο αδερφός της.

Χώνεψε το.

Αν είχες αδερφή τα ίδια θα έκανες. Όχι;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved