Ποτέ ξανά, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, φιέστες σε σκυλάδικα!

Ο Κωστένογλου, ο Αραούχο, ο Σπανούλης και άλλα 3 παραδείγματα απόλυτου μπουζουκικού ξεφτιλίσματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του taxamoutaxamou.gr υπάρχει ομάδα εκεί έξω, η οποία, κάπου, κάπως, κάποτε, πήρε Πρωτάθλημα και ΔΕΝ το πανηγύρισε στα μπουζούκια.

Αυτή η ομάδα, όπως και κάθε ομάδα, που ασελγεί στις ελληνικές παραδόσεις:

1) Δεν είναι ελληνική ομάδα

2) Δεν είναι ΟΜΑΔΑ

3) Δεν ξέρει να γλεντάει

4) Χαλάει την πιάτσα

5) Θα υποβιβάζεται ΠΑΡΑΥΤΑ 

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν σε αυτή τη χώρα κύριοι. Ακόμη κι αν έχουν περάσει 24 χρόνια από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ πήρε Πρωτάθλημα, ακόμη κι αν έκτοτε ο Σφακιανάκης έχει συναντήσει εξωγήινους, ο Καρράς ψελλίζει τρεις στίχους το λεπτό στην καλύτερη, ο Χολίδης έχει διασκευάσει Metallica και τα μπουζούκια δουλεύουν 25 μέρες τον μήνα λιγότερες. Ελλάδα είσαι αφού. 

Σύμφωνα, ωστόσο, με νεότερες πληροφορίες του taxamoutaxamou, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται για κίνηση κλωτσιά-γερανό από Λαρούσο στα πολιτισμικά μας έθιμα , σκοπεύοντας να επαναφέρει τον Νόμο Παπαθεμελή για όσες ομάδες παίρνουν Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League, Διηπειρωτικό και πηγαίνουν μπουζούκια. Χωρίς να αλλάξουν ρούχα, χωρίς καν να κάνουν μπάνιο. Πράγμα λογικό αν σκεφτείς ότι περίμεναν κοντά οκτώ μήνες να τελειώσει η χρονιά και μετά από τόσο κόπο και ιδρώτα να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο: Να πάρουν Πρωτάθλημα πάνε σε ένα σκυλάδικο χωρίς πρόστιμο.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους παίκτες αυτών των ομάδων να έχουν τερματίσει και την τελευταία πίστα ενος κουίζ που είχαμε βάλει σε αυτό το site και σε ρωτούσε αυτό:

Πόσο μπουζουκόβιος στην κλίμακα Ροναλντίνιο είσαι;   


Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και Ροναλντίνιο στη χώρα μας δεν είδαμε ακόμα, εκτός αν πρόκειται για Ποσειδώνιο. Κι αυτό λογικό. Όταν υπάρχουν τύποι που χαλάνε το image μας ακόμα και στα μπουζούκια πώς να πάει μπροστά τούτος ο τόπος; 

Λέμε ΝΑΙ στον Νόμο Παπαθεμελή, λοιπόν, και έχουμε και επιχειρήματα. Ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο:

1. Γιατί πίνετε και δεν ξέρετε τι πετάτε:

Ξημερώματα Δευτέρας. Η ΑΕΚ πανηγύριζε την μαθηματική κατάκτηση του Πρωταθλήματος στον Βέρτη, προλαβαίνοντας έτσι να νιώσει το μπουζουκικό δέος πριν προκύψει καμιά απρόοπτη δικαίωση του ΠΑΟΚ. Χαρές και πανηγύρια, χοροί και ζεϊμπέκικα, τραγούδια  και λουλούδια. Πολλά λουλούδια. Πάνω που το γλέντι κορυφωνόταν, ως είθισται στην Ελλάδα, όπου αυτοί που διασκεδάζουν αρχίζουν πια και κανιβαλίζουν, ο Αραούχο πήρε κάτι φορτωμένα πανέρια και τα πέταξε με μανία, σε κάποια γωνία, πιθανότατα Ακαδημίας και Στουρνάρη. Ξέχασε, όμως, ότι οι κάμερες τον κατέγραφαν. Και φυσικά, ότι οι μαλακίες επιστρέφονται: 

 

 

 

2. Γιατί πίνετε και δεν ξέρετε τι τραγουδάτε:


Ιούνιος 2016. Ο Ολυμπιακός παίρνει το Πρωτάθλημα στο μπάσκετ και πηγαίνει μπουζούκια να το γιορτάσει. Ο αρχηγός του, Βασίλης Σπανούλης, που είχε κατηγορηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα για παράβαση βημάτων στο νικητήριο τρίποντο του δεύτερου τελικού, υπέπεσε σε ξεκάθαρη παράβαση φωνητικής, ερμηνειάς και προφοράς σε ένα από τα τραγούδια του Παντελίδη. Κανείς δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει ο ποιητής, ωστόσο όλοι χόρεψαν, τραγούδησαν και χειροκρότησαν, αφού έτσι δείχνεις σεβασμό στον αρχηγό σου. Ακολουθεί αρχηγικό freestyle από ακατάληπτες ρίμες κατά ριπάς:

 

 

3. Γιατί πίνετε και δεν ξέρετε τι χορεύετε:

Τον Μάιο του 2000, η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο σε τελικό με τον Ιωνικό και βρήκε μία καλή αφορμή για να πάει μπουζούκια. Εκεί, ο παίκτης τότε των «κιτρινόμαυρων» Νίκος Κωστέτσογλου εεεε σόρυ Κωστένογλου, πριν ακόμα μπει στον δρόμο του Θεού και της Ελένης Λουκά, έδειξε ότι μπορεί να κάνει τσαλίμια και χωρίς την μπάλα. Η ανάλυση της παρακάτω εικόνας δεν είναι η καλύτερη δυνατή, μιας και έχουν περάσει 18 χρόνια, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία:    

 

κοστε

 

4. Γιατί πίνετε και δεν ξέρετε τι συνθήματα λέτε:

Το 2010 ο Παναθηναϊκός πήρε το νταμπλ και πήγε Βέρτη (και αυτός). Στην ομάδα τότε έπαιζε και ο Σεμπάστιαν Λέτο ο οποίος είχε φύγει από τον Ολυμπιακό και πήγε στον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν ΠΟΤΕ δυνατό να χωρέσει στο ίδιο γήπεδο με προπονητή που επίσης είχε γίνει διασκευή του Seven Nation Army, aka «Ερνέστο Βαλβέρδε». Έτσι, έγινε η γνωστή διασκευή αυτού που ο απ' δω Λέτο κάνει στους από 'κει, την οποία και τραγούδησαν οι πάντες εκείνο το βράδυ στα μπουζούκια. Μόνο που ένας, ο Σιμάο, το έφερε στα μέτρα του έκανε τη δική του διασκευή της διασκευής. Άκου και θα καταλάβεις:

 

 
 

5. Γιατί πίνετε και δεν ξέρετε σε ποιους πηγαίνετε:

Οι παίκτες της ΑΕΚ χθες πήγαν στον Βέρτη, εκεί δηλαδή που, όπως σάς γράψαμε πιο πάνω, παλαιότερα είχε πάει ο Παναθηναϊκός. Και πόσοι άλλοι; Αλήθεια, οι παίκτες που επιλέγουν μπουζούκια βάσει τραγουδιστή, αυτός ο τραγουδιστής ξέρουν τι ομάδα είναι; Και οι ίδιοι οι τραγουδιστές που έχουν τραγουδήσει ό,τι ύμνο υπάρχει έχουν αποφασίσει τι ομάδα είναι; Πόσο πετυχημένη επιλογή για παράδειγμα του Ολυμπιακού, που πριν από δύο χρόνια πανηγύρισε το Πρωτάθλημα στον Κωνσταντίνο The Gate 13 Αργυρό. Πιο δηλωμένος Παναθηναϊκός κι απ' τον Μίμη Δομάζο. 

 

 

6. Γιατί πίνετε και δεν ξέρετε τι φοράτε:

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μια εικόνα ισούται με χίλιες στιλιστικές συμβουλές από Λάκη Γαβαλά και άλλους χίλιους λόγους για τους οποίους, μετά από τόσα χρόνια τα μπουζούκια πρέπει να βάλουν λουκέτο για τις ομάδες πριν δημοσιευτεί αυτό το κείμενο. Γεια σου Γκόγκα με τα συνολάκια σου:

 

49355

 

Αυτά και άλλα πολλά, στις παρακάτω φωτογραφίες:

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved