Μήπως μία γυναίκα σκηνοθέτης μπορεί να σώσει το Star Wars;

Στη LucasFilms, πάντως, το ψάχνουν ήδη.

Τα σχόλια για το τελευταίο Star Wars: The Last Jedi δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από την LucasFilms. Γιατί μπορεί σε κάποιους να άρεσε, αλλά υπήρξαν και όλοι εκείνοι που μετά βίας το αναγνώρισαν ως Star Wars και το χαρακτήρισαν ως ένα από τα χειρότερα που γυρίστηκαν ποτέ. Και αν εργάζεσαι για έναν κολοσσό όπως η LucasFilms δεν αφήνεις κάτι τέτοιο να περάσει έτσι;

Σωστά;

 

 

Η Lynwen Brennan, λοιπόν, που είναι γενική διευθύντρια της LucasFilms, όχι μόνο σχολίασε πως στην αρχική τριλογία η συντριπτική πλειοψηφία των σεναριογράφων ήταν άντρες, αλλά θεώρησε σωστό πως κάποια στιγμή θα πρέπει να κάτσει και μία γυναίκα στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Για την ακρίβεια, μέχρι σήμερα, το γυναικείο crew στις ταινίες Star Wars που έχουν γυριστεί αποτελεί μόλις το 4%.

Αυτό ωστόσο είναι μία κατάσταση που αφορά κατ’ αποκλειστικότητα τα sci-fi. Το μεγάλο κεφάλι της παραγωγής των Star Wars που ακούει στο όνομα Kathleen Kennedy, είχε σχολιάσει το 2015 ότι «Δεν υπήρξε ποτέ έστω και μία γυναίκα που να με πήρε τηλέφωνο να μου πει ‘‘Θέλω να σκηνοθετήσω το επόμενο Star Wars’’. Θα ήθελα να μου πουν τι είναι το Star Wars για εκείνες και κατά πόσο μπορούν να το αλλάξουν».

 

 

Τι περιμένουμε; Ότι η επόμενη πρόταση θα γίνει σε γυναίκα. Δεν ξέρουμε ποια θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος, αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι οι γυναίκες λατρεύουν τα sci-fi το ίδιο (ή και περισσότερο) με εμάς τους άντρες. Και ίσως εκεί να βρίσκεται και η σωτηρία του franchise. Στο γυναικείο μυαλό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved