Δυο τύποι σκαρφάλωσαν το Yosemite κι αυτό είναι το time-lapse τους.

Με την ανθρώπινη θέληση δεν τα βάζεις. Αν κάποιος βάλει κάτι πραγματικά στο μυαλό του, τότε δύσκολα θα αποτύχει. Ή τουλάχιστον θα πέσει μαχόμενος. Μπορεί αυτό να είναι ένας δύσκολος επαγγελματικός στόχος. Μπορεί να είναι ένας σκοπός ζωής. Ή έστω μία γυναίκα που λόγω πρεστίζ ή επαγγέλματος που δύσκολα θα γύριζε να σε κοιτάξει.

Έναν τέτοιο στόχο-σκοπό – λίγο πιο δύσκολο για την ακρίβεια - είχαν και οι αναρριχητές Τζιμ Ρέινολντς και Μπραντ Γκόμπραϊτ. Και τι ήταν αυτός; Να αναρριχηθούν μέχρι την κορυφή του Βουνού El Capitan στο εθνικό πάρκο Yosemite των ΗΠΑ σε χρόνο λιγότερο από 2μιση ώρες. Και όχι επειδή απλά τους άρεσε η ιδέα, αλλά επειδή ο χρόνος αυτός αποτελούσε το απόλυτο ρεκόρ αναρρίχησης του συγκεκριμένου βουνού που έμοιαζε αδύνατο να σπάσει.

Και για να καταλάβεις τη δυσκολία του εγχειρήματός τους, δεν πρόκειται για ένα βουνό παίξε-γέλασε, αλλά για μια άκρως επικίνδυνη πλαγιά, την οποία το National Geographic θεωρεί πιο επικίνδυνη και από το να σκαρφαλώσει κανείς στους διάσημους ουρανοξύστες Empire State ή Chrysler. Με λίγα λόγια μόνο αν είσαι ο Ethan Hunt από το «Mission Impossible» θα έμπαινες σε ένα τέτοιο τριπάκι...

 

ethan

 

Τελικά οι φίλοι μας, όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή μέσα σε μόλις 2 ώρες, 19 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα. Και στο παραπάνω βίντεο μπορείς να απολαύσεις σε ένα υπέροχο time-lapse την τεράστια προσπάθειά τους. 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved