Παροξυσμός: Έρχεται κι άλλο βιβλίο του Tolkien

Υπομονή, λίγοι μήνες έμειναν...

Τι και αν έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας από το θάνατό του (45 χρόνια), ο J. R. R. Tolkien είναι σαν τον Tupac Shakur της λογοτεχνίας. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όλο και περισσότερες ιστορίες του θα βγαίνουν στην επιφάνεια. Και το καλοκαίρι του 2018 οι αναγνώστες του έχουν κάθε λόγο να χαίρονται καθώς ένα νέο βιβλίο αναμένεται στα χέρια τους.

«Η Πτώση της Γκόντολιν» είναι το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», του «Χόμπιτ» και του «Σιλμαρίλιον» και θα εστιάζει στην πρώτη αληθινή ιστορίας της Μέσης Γης.

Λέγεται μάλιστα ότι το story που γράφτηκε πολλά χρόνια πριν από τον «Άρχοντα», αποτελεί την αφετηρία για όλες τις υπόλοιπες ιστορίες που έγραψε. Θα υπάρχει δηλαδή σταθερά μια σκοτεινή φιγούρα του κακού, ο Άρχοντας Μόργκοθ, η πρώτη εμφάνιση από ορκ και δαίμονες, αλλά και θαλάσσιους θεούς και ξωτικά.

 

gondolin

 

Το γεγονός ότι το έγραψε όσο βρισκόταν τραυματίας στη Μάχη του Σομμ κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, μιας εκ των πλέον αιματηρών μαχών στην ιστορία της ανθρωπότητας μας δίνει την ελπίδα ότι κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον και «ζωντανό» έχει περάσει στις σελίδες του.  

Αναμονή λοιπόν μέχρι το καλοκαίρι. Η μάχη για την Γκόντολιν αναμένεται μεγάλη...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved