Τι έχει ο Άγιος Βαλεντίνος; Χολέρα έχει;

Δεν χρειάζεται να γουστάρεις τη συγκεκριμένη μέρα για να πάρεις ένα λουλούδι. Αρκεί να γουστάρεις τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Είσαι άντρας «πολλά βαρύς και όχι». Ακούς Σταν. Είσαι σερνικός. Βλέπεις μόνο μπάλα στην τηλεόραση και από το «Survivor» μόνο τα αγωνίσματα  - όταν το γυρίζει στο reality, το γυρίζεις κι εσύ σε άλλο κανάλι. Οπότε δεν γιορτάζεις τους «ξενόφερτους ψευδο-Αγίους που μας έχουν επιβάλει με το στανιό για να μας τα παίρνουν». Και θεωρείς ότι «οι ερωτευμένοι γιορτάζουν όλο το χρόνο, όχι μόνο στις 14 Φλεβάρη». Οκ, έγινες σαφής. Αλλά δεν θα σου πέσει κι ο κώλος αν πάρεις ΕΝΑ λουλούδι σήμερα και της το προσφέρεις. Δεν χρειάζεται να γελοιοποιηθείς παίρνοντάς της λούτρινο αρκούδι ίσαμε το μπόι της, αλλά δεν χρειάζεται να γίνεις και γάιδαρος.

Μην την ακούς που λέει εδώ και μέρες πόσο βλακεία είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Σου λέει αυτό που πρέπει, αυτό που θέλεις να ακούσεις, διότι ξέρει τα «πιστεύω» σου. Αλλά όπως δεν υπάρχει καμία γυναίκα στον πλανήτη γη (και ενδεχομένως και στους άλλους πλανήτες που έχει εντοπίσει η ΝΑΣΑ και μας το φέρνουν απέξω – απέξω ότι κάποιον σαν να είδαν εκεί να τους χαιρετάει) που να μην χαίρεται αν της κάνεις δώρο ή της πάρεις λουλούδια μια οποιαδήποτε μέρα του χρόνου, αντίστοιχα δεν υπάρχει καμία γυναίκα που δεν θα χαρεί αν της πάρεις κάτι, έστω ένα λουλούδι ή μερικά σοκολατάκια, αυτή τη μέρα. Την ξενόφερτη. Την ξενέρωτη. Που είναι «για τα μικρά παιδιά». Που είναι «για τα θύματα του μάρκετινγκ». 

 

Έχει τους λόγους της

Για να μπορεί περήφανα να πει στις φίλες της «ο Σάκης με θυμήθηκε και μου πήρε λουλούδια!» Για να σταματήσει να λέει η μάνα της «αυτός ο αχαϊρευτος, που δεν το προσέχει το κοριτσάκι μου». Για να θυμηθεί ο πατέρας της τις μέρες που ήταν μέγας εραστής και πώς έριξε τη μάνα της στέλνοντάς της δυο μπαξέδες λουλούδια στο σπίτι. Για να σταματήσει να της κολλάει το αφεντικό που νομίζει ότι του λέει ψέματα και στην πραγματικότητα δεν έχει γκόμενο. Για όλους αυτούς και χίλιους ακόμα λόγους, θα ευχαριστηθεί μέσα της αν δει ότι δεν ξέχασες την ημέρα αυτή και ότι τη σκέφτηκες και της πήρες κάτι. Και το συνόδευσες με ένα φιλί και ένα χαμόγελο που έδειχνε ότι δεν έκανες (μεγάλη) αγγαρεία, ότι δεν το έκανες με το στανιό και «επειδή έπρεπε». Δεν χρειάζεται άλλωστε να γουστάρεις τη συγκεκριμένη μέρα. Αρκεί να γουστάρεις τη συγκεκριμένη γυναίκα. Και να της το δείξεις.

valentines day2

 

Μπορείς βέβαια και να μην πάρεις ούτε κοτσάνι. Να περιμένει ότι τουλάχιστον θα πάτε το βράδυ για φαγητό σε ένα «καλό» εστιατόριο, αλλά εσύ να της πας για κεμπάπ στην πλατεία. Ή να πας απλά στο σπίτι του κολλητού με την παρέα, διότι έχει Ρεάλ – Παρί. Φυσικά μπορείς να κάνεις κάτι από τα παραπάνω, αλλά να ξέρεις ότι ίσως οι Πύλες της Κολάσεως μόλις να άνοιξαν για πάρτη σου. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να το πληρώσεις αργά ή γρήγορα. Διότι ο φίλος της κολλητής της, χάλασε την πιάτσα κι αντί να δει Ρεάλ – Παρί με τους φίλους του, πήρε την κοπέλα του και πήγαν για φαγητό σε ένα ωραίο ιταλικό εστιατόριο. Πρόβλημα για σένα. Διότι αυτός που της ψιλοκολλάει εδώ και καιρό, την είδε online στο messenger και ως τίμιος γύπας αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του και να της πιάσει κουβέντα. Πρόβλημα κι αυτό για σένα. Διότι έκατσε μόνη της σπίτι, αγκαλιά με ένα πακέτο χαρτομάντηλα και είδε «love Actually» ή «Notebook» ή «Bridget Jones» ή δεν ξέρω γω τι άλλο και μονολόγησε «έτσι είναι οι σωστοί οι άντρες». Ακόμα ένα πρόβλημα για σένα.

Σε περίπτωση που σε βάλαμε σε σκέψεις, σου έχουμε προτασούλα για δωράκι σε αυτό το βιντεάκι

Λογαριασμός και σούμα: είπαμε και στην αρχή, είσαι άντρας βαρύς και δεν γουστάρεις ρομαντικές βλακειούλες και Βαλεντίνους και τέτοια. Σεβαστό. Οπότε ετοιμάσου σαν άντρας βαρύς που είσαι, να υποστείς τις συνέπειες αν αποφασίσεις αυτή τη μέρα να κάνεις «Αντίσταση», να πας κόντρα στο ρεύμα και να πολεμήσεις το Βαλεντίνο με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Να αντιπαραθέσεις σουβλάκια στα σοκολατάκια. Τσάμπιονς Λιγκ στο ρομαντικό δείπνο. Τους κολλητούς αντί για εκείνη. Και να ελπίζεις τουλάχιστον ότι θα πιάσεις το στοίχημα με τη Ρεάλ και τη Λίβερπουλ, για να μην είσαι ολότελα χαμένος στο τέλος της βραδιάς…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved