Στην Καλιφόρνια καθιέρωσαν την 10η Φεβρουαρίου ως «Ημέρα του Cliff Burton»

Μετά από πρωτοβουλία 5.000 fans των Metallica. 

«Μεταλάδες ενωμένοι ποτέ νικημένοι» ή κάπως έτσι, θα μπορούσε να είναι το moto των θαυμαστών των Metallica που έτρεξαν μια online διαδικτυακή καμπάνια προκειμένου να καθιερωθεί η 10η Φεβρουαρίου ως «Ημέρα του Cliff Burton». 

H συγκεκριμένη ημέρα, είναι η γενέθλια του μπασίστα της θρυλικής μπάντας, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1986 σε τροχαίο δυστύχημα, κατά τη διάρκεια περιοδείας στη Σουηδία.  

Ωστόσο, η σφραγίδα του σε άλμπουμ που έδωσαν μια για πάντα το στίγμα στο συγκρότημα, όπως το «Kill Em All», το «Ride The Lightning» και -ω θεοί!- το «Master Of Puppets», δεν λέει να ξεθωριάσει παρά το γεγονός ότι συμπληρώθηκαν περισσότερες από 3 δεκαετίες από το φευγιό του. Μιλάμε, άλλωστε, για εκείνον που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις κάθε λίστας που σχετίζεται με τους καλύτερους μπασίστες όλων των εποχών.

 

Την συγκεκριμένη καμπάνια υπέγραψαν περισσότεροι από 5.000 θαυμαστές των Metallica και του Burton κι ακολούθως το δημοτικό συμβούλιο της γενέτειράς τους, στην Castro Valley στην Καλιφόρνια ενέκρινε το αίτημα για τη τιμητική αυτή θέσπιση της 10ης Φεβρουαρίου. 

Γεγονός που δεν γινόταν να μη σχολιαστεί από το συγκρότημα, το οποίο πόσταρε στο Twitter του τα μαντάτα και τις ευχαριστίες τους προς όλους εκείνους που πήραν την πρωτοβουλία αυτή.  

 

Κλείνουμε με ένα live από το -σχετικά κοντινό 2006- όπου ο Robert Trujillo σολάρει στο Orion. To αγαπημένο τραγούδι του Burton. Αυτό προφανώς περνούσε από το μυαλό του Ulrich όταν σηκώνει το κεφάλι του στον ουρανό κάπου μετά το 0:50...

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved