Ε όχι να πληρώσω και το τάπερ της μάνας μου!

Μετά τις σακούλες του σούπερ μάρκετ, αν μας χρεώσουν κι αυτές τις 10 συσκευασίες ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!

Όπως θα ξέρετε, αλλά και να μην το ξέρετε, Τετάρτη που θα πάτε Σούπερ Μάρκετ θα το μάθετε, μαζί με το 2018 μπήκε και περιβαλλοντικό τέλος στις πλαστικές σακούλες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εκείνη η ασυδοσία στο ταμείο, όπου εκτός του ότι έκανες μία ώρα για να τις ανοίξεις (εξαιρούνται οι πτυχιούχοι unboxers) έπαιρνες και 5-6 για το σπίτι, επιτέλους θα τελειώσει! Και δεν το λες και κακό μιας και όπου πλαστικο, πονάει η δόλια η Φύση.

Μ’ ένα τέλος, λοιπόν, δώρο άλλο ένα, κι εδώ κολλάει η αγαπημένη μας κλισεδούρα «για κάθε τέλος υπάρχει μια καινούρια αρχή», η οποία, αν το καλοσκεφτείς, τώρα γίνεται «για κάθε τέλος, υπάρχει και ένα καινούριο τέλος».

Αυτός είναι και ο τρόμος μας. Γιατί, οκ, συμφωνούμε, η χρέωση της σακούλας, όσο κι αν αποτελεί ένα μικρό πλήγμα για την τσέπη μας, είναι και ένα μεγάλο βήμα για τον εξευρωπαϊσμό μας. Αλλά για σκέψου να αρχίσουν τώρα να παίρνουν σβάρνα όλες τις συσκευασίες και να τους βάζουν κι από ένα τέλος; Τελειώσαμε!

Σκεφτήκαμε 10 τέτοιες και ελπίζουμε ότι δεν θα τους μπουν ιδέες στο μυαλό. Αλλά και να τους μπουν, σάς έχουμε ιδέες για να μην πληρώσετε. Τέλος στο Τζάμπα σε αυτή τη χώρα δεν θα μπει ποτέ ρε ΚΟΥΦΑΛΕΣ! Εν ανάγκη θα ψωνίζουμε μόνο τις συσκευασίες. Ή θα τα παίρνουμε όλα στο χέρι. Δείτε τι θα κάνουμε, λοιπόν, εμείς οι του κινήματος «Δεν πληρώνω Σακούλες», έτσι και χρεώσουν τα παρακάτω:

1. Το χαρτί που τυλίγουν το σουβλάκι

Όπου η παραγγελία θα είναι πλέον κάπως έτσι: «Ένα με απ’ όλα, χωρίς κρεμμύδι και χαρτί. Απλά κάντη αλάδωτη για να μπορώ να το κρατήσω».

7e6x3wmw

 

2. Το χάρτινο κουτί της πίτσας

Θα τις φέρνει ο ντελιβεράς στο χέρι, σε μορφή τούρτας, με δύο κομμάτια στο στόμα που του πέσανε από το μηχανάκι.

pizzafolding 6fw5

3. Καφέ σε πλαστικό είπες;

Αυτό στην Ελλάδα, ισούται με τέσσερα μνημόνια. Δεν πειράζει, όμως. Θα πηγαίνουμε με τα θερμό μας. Άλλωστε, υπάρχουν και τα μπιμπερό. 


200w d

4. Το unboxing

Για κάθε unboxing που κάνεις θα πληρώνεις 1 ευρώ για το κουτί και άλλο 1 ευρώ για εμάς που ανεχόμαστε αυτή την ηλίθια μόδα. Εδώ ζητάμε οριστικό τέλος. Όχι περιβαλλοντικό.

Το είχε πει αυτά ο Βαϊμάκης, αρχηγός του Κινήματος: «Δεν μας χέζετε ρε Unboxers;»

5. Το τάπερ της μάνας μας

Το τάπερ επιστρέφεται υποχρεωτικά, πλυμένο και κυρίως ΑΔΕΙΟ. Αν δεν έχεις τελειώσει το φαγητό σου, μπαίνει τέλος και στο φαγητό.

6. Το χαρτί του κρεοπωλείου

Θα βγαίνεις από το κρεοπωλείο με ένα λουκάνικο στο δεξί χέρι και μία σπάλα στο αριστερό, φωνάζοντας «Ληστεία!».


200w d 1

7. Το κουτάκι των προφυλακτικών

Αν δεν θες να πληρώσεις, δύο επιλογές έχεις: Ή θα βάλεις χρησιμοποιημένο ή θα γίνεις πατέρας. Διάλεξε.


how to put on a condom correctly 3

8. Το περιτύλιγμα των δώρων

Θα σου πάρει ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ μποξεράκι δώρο, αλλά τουλάχιστον τώρα δεν θα χρειαστεί να φας ξανά την κρυάδα μετά το ξετύλιγμα.

131

9. Το κυπελάκι του παγωτού

Για να μην πούμε και το χωνάκι, αλλά τεσπά. Παγωτό στο χέρι από ‘δω και πέρα. Να γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Κυριολεκτικά.


200w d 2

 

10. Τα πακέτα των τσιγάρων

Και κατά προτίμηση των στριφτών. Οπότε: Στη δεξιά τσέπη τα χαρτάκια, στην αριστερή τα φιλτράκια και στην κωλότσεπη ο καπνός. Ο οποίος αν κάθεσαι κιόλας θα έχει και το σχήμα της τσέπης, άρα το ίδιο και το αυτό. Θα βγαίνουν και νέες ετικέτες τζιν, όπως: «Το κάπνισμα σκοτώνει εσάς και τους γύρω σας».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved