Το «Αβέρωφ» πλοίο της χρονιάς. Αυτό μόνο. Τέλος.

Αν το «Αβέρωφ» ανακηρύχθηκε «Πλοίο της χρονιάς για το 2017», γιατί όχι ο Βάιος Καραγιάννης «αμυντικός της χρονιάς»;

Η είδηση: Πλοίο της χρονιάς ανακηρύχθηκε το «Θωρηκτό Αβέρωφ» από τον κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο οργανισμό Lloyd's List. Σε περίπτωση που κάνουν πουλάκια τα μάτια σας, καλά διαβάσατε: ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΤΟΥ 2017.

Ο λόγος: βασικά απροσδιόριστος, αλλά το σκεπτικό είναι ότι «κατάφερε να συμμετάσχει αλλά και να επιβιώσει δύο παγκοσμίων πολέμων χωρίς μάλιστα να καταγράψει ήττα» και  τιμάται για τα επιτεύγματά του και την προσφορά του στο έθνος. Πολύ ωραία ως εδώ. Αλλά πλοίο της χρονιάς ΓΙΑ ΤΟ 2017;;;;

Η ιστορία: ναυπηγήθηκε στο Λιβόρνο της Ιταλίας την περίοδο 1908 – 1911 και είναι θωρακισμένο καταδρομικό κλάσης «Pisa», ακριβές αντίγραφο του ομώνυμου ιταλικού καταδρομικού που είχε ναυπηγηθεί το 1907. Η κυβέρνηση του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, έδωσε τότε 23.650.000 χρυσές δραχμές για την απόκτησή του. Τα 8 εκατομμύρια προήρθαν από το 20% της συνολικής κληρονομιάς του Γεωργίου Αβέρωφ, που είχε παραχωρήσει με τη διαθήκη του στο Ταμείο Εθνικού Στόλου, η οποία διαθήκη όριζε πως το ποσό αυτό διατίθεται για τη ναυπήγηση πολεμικού πλοίου που θα φέρει το όνομά του. Τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από το ίδιο το Ταμείο Εθνικού Στόλου. Είναι το μοναδικό θωρακισμένο καταδρομικό που διατηρείται στον κόσμο μέχρι σήμερα. 

Το έμαθαν κάποιοι: από το πάρτι του Λεό Πατίτσα και της Μαριέττας Χρουσαλά το 2010, με εφοπλιστές και μοντέλα. Και διάφορα «κανόνια» με μίνι και ψηλοτάκουνα να ποζάρουν μπροστά στα ορίτζιναλ κανόνια.

Η πρόταση του Ratpack: γιατί μόνο το «Αβέρωφ», όταν μπορούμε να τιμήσουμε για τη χρονιά που τελειώνει ένα σωρό άλλα πράγματα, ένα σωρό ανθρώπους, σκαλίζοντας τη μύτη μας απλά και μόνο για να βρούμε έναν καλό λόγο;

Μπασκετμπολίστας της χρονιάς: Μάικλ Τζόρνταν

Αέρινος. Θεαματικός. Πολλά υποσχόμενος. Αλματερός. Με στόφα ηγέτη. Ο άσος των Chicago Bulls έχει όλα τα φόντα να γίνει ένας πραγματικά σπουδαίος παίκτης και – γιατί όχι; - να πάρει και πρωταθλήματα. Προβλέπουμε ότι μπορεί να φορέσει ίσαμε 6 δαχτυλίδια.

Αυτοκίνητο της χρονιάς: Lada Niva

22221713 2009406616010240 7230785036395898400 n

Δεν γεμίζει το μάτι, δεν έχει απολύτως καμία άνεση, είναι σαν θερμοσίφωνας με ρόδες, η λέξη «design» δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο του σχεδιαστή, τρίζει από το πρώτο χιλιόμετρο που το οδηγείς, αλλά εκεί που όλα τα άλλα κολλάνε, το Niva συνεχίζει. Παλικάρι πραγματικό, δεν το σταματάει ούτε η άμμος, ούτε το χιόνι, ούτε η λάσπη, ούτε οι απότομες κλίσεις.

Επιβατικό πλοίο της χρονιάς: Τιτανικός

Υπεροπολυτελές, σύγχρονο, χωράει χιλιάδες επιβάτες, υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι και κυρίως είναι αβύθιστο. Ένα πραγματικό θαύμα στον κόσμο της ναυπηγικής.

Αμυντικός της χρονιάς: Βάιος Καραγιάννης

1538621 3901611916876 1138427098 n

Ντελικάτος σαν λατίνος εραστής, αποτελεσματικός όσο μια διμοιρία ΟΥΚάδων, τραχύς σαν γυαλόχαρτο πάνω σε μια ανοιχτή πληγή, κοσμοπολίτης και ποδοσφαιρικός δανδής. Ο βάιος Καραγιάννης διαθέτει μια εξαιρετικά σπάνια συλλογή από μηνίσκους, χιαστούς, αχχίλειους τένοντες και σκαλπ αντιπάλων στο υπόγειό του.

Browser της χρονιάς: Internet Explorer

ywgpb

Σχεδιασμένος για εσένα που έχεις πολλά πράγματα να κάνεις. Τον ανοίγεις και μέχρι να ανοίξει, ετοιμάζεις πρωινό, αφήνεις τον θερμοσίφωνα να ζεστάνει, παραγγέλνεις καφέ, τρως πρωινό, ζεσταίνει το νερό, έρχεται ο καφές, κάνεις μπάνιο, χωνεύεις το νερό, πίνεις τον καφέ. Α, άνοιξε το παράθυρο! Είσαι έτοιμος να περιηγηθείς. Ώπα, άνοιξες και δεύτερο παράθυρο; Χμμμμ….

Τηλεοπτικό πρόγραμμα της χρονιάς: Οι Απαράδεκτοι

Έξυπνοι διάλογοι, τρομερό καστ, ατάκες φαρμακερές. Σπύρος Παπαδόπουλος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Βλάσσης Μπονάτσος και Γιάννης Μπέζος σε έναν ρόλο που θα συζητηθεί, μαζί με διάφορους ακόμα πολλά υποσχόμενα ηθοποιούς, υπόσχονται να γεμίσουν με γέλια τα βράδια μας.

Γυναίκα της χρονιάς: Ζωζώ Σαπουντζάκη

SAPOUNTZASD

Η νεαρή στάρλετ, είναι ό,τι πιο «καυτό» έχει να παρουσιάσει η ελληνική σόουμπιζ. Γοητευτική, τσαχπίνα, αισθησιακή, μαγνητίζει τα αρσενικά, τα οποία κάνουν ουρά για να βγουν ένα βράδυ μαζί της και προχωρούν σε ακρότητες στα Κέντρα Διασκέδασης, όπου φτάνουν ακόμα και να πίνουν σαμπάνια μέσα από τις γόβες της. Οκ,. Ακούγεται λίγο αηδιαστικό να πίνεις σαμπάνια με «ποτήρι» μια φορεμένη γόβα κάποιας άλλης, αλλά ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε τα βίτσια του καθενός και τη «δίψα» του;

Κανάλι της χρονιάς: ΙΤΑ 8

hqdefault

Το κανάλι του θρυλικού «Λεωνίδα». Όχι του σφίχτη της Σπάρτης, αλλά του μπαρουτοτσικνισμένου Λεωνίδα, με τις ψησταριές «Λεωνίδας». Που τόλμησε πρώτος να μας συστήσει την καλλικέλαδο Άννα Μαρώνη και τα τραγούδια της («Γιατί είσαι γάτος πονηρός»), αλλά κυρίως διότι πρώτος αυτός και το ΙΤΑ 8 έφερε την τσόντα στο λαό. Κάπου μετά τα μεσάνυχτα, κουνάγαμε λίγο την κεραία για να «νικήσουμε» τα χιόνια και τα παράσιτα, αλλά μόλις ακούγαμε το «Piano Fntasia», ξέραμε ότι ήρθε η ευλογημένη ώρα για την τσόντα του λαού.

Γκολ της χρονιάς: Το «χέρι του Θεού»

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα εναντίον όλων. Κυρίως, εναντίον ολόκληρης της Αγγλίας το 1986. Στη μια περίπτωση, πέρασε ολόκληρη την ομάδα της Αγγλίας. Στην άλλη, χρησιμοποίησε το χέρι του για να δώσει «λίγο μπόι παραπάνω» στην προσπάθειά του να νικήσει το Σίλτον. Επική ατάκα νούμερο 1: «σκάσε και πανηγύρισε», που είπε στον Μπατίστα, όταν τον ρώτησε αν το έβαλε με το χέρι. Ακόμα επικότερη ατάκα νούμερο 2: «ο Θεός έβαλε το χέρι Του».

Κονσόλα της χρονιάς: Spectrum ZX

ZX Spectrum 2 USB Keyboard

Ένα θαύμα της τεχνολογίας. Μια σπουδαία καινοτομία. Τον συνδέεις με την τηλεόραση, «κουμπώνεις» το παιχνίδι στην κασέτα, περιμένεις όσο χρειαστεί να το φορτώσει (με ήχους βγαλμένους από τα έγκατα της κόλασης), αλλά επειδή η υπομονή είναι αρετή και οι άνθρωποι που επιμένουν, κερδίζουν, κάποια στιγμή οι Πύλες του Παραδείσου ανοίγουν διάπλατα για σένα. Καλωσήρθες στον υπέροχο κόσμο του gaming.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved