Έχεις ιδέα πόσο ζηλεύουν οι γυναίκες την ανδρική φιλία;

Μία συντάκτρια εξηγεί ντόμπρα 6 από τους δεκάδες λόγους.

Ζηλεύω την αντρική φιλία. Το λέω, το υποστηρίζω, το φωνάζω, μέχρι που σκίζω και τα ρούχα μου ξέρωγω. Άλλωστε έχω πολλούς φίλους άντρες, ενώ δεν είναι ψέμα πως προσπαθώ να τους φέρομαι στα ίσα, δηλαδή σαν… άντρας, για να εκλείψει κάθε πιθανή έλξη και να καταρριφθεί πανηγυρικά ο μύθος πως «φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών δεν υπάρχει».

Υπάρχει. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.


Στο δια ταύτα. Η αντρική φιλία είναι πολύ πιο δυνατή από τη γυναικεία. Και θα σου απαριθμήσω τους λόγους, μέρα που 'ναι (Παγκόσμια Ημέρα Άντρα, ντε!). Ξερά. Ωμά. Όμορφα. Όπως θα το έκανε μία ξανθιά 30άρα.

 

1. Οι άντρες ζουν στο δικό τους μικρόκοσμο

swingerslakingsjersey e1449265562161

Τι εννοώ: Η αντρική φιλία δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Αρκεί να βρεθούν όλοι σε ένα δωμάτιο και να δούνε μπάλα, να παίξουν PRO, να καθίσουν ακούνητοι, αμίλητοι, αγέλαστοι, για ώρες. «Αγορίστικος» χρόνος που τους «δένει» και θέλουν να τον περνάνε ακριβώς έτσι. Με φόρμες, χυμένοι στους καναπέδες. Το λεγόμενο: «Θα μείνω σπίτι με τους κολλητούς μου» μεταφράζεται σε: «Θα είμαστε αμίλητοι για πέντε ώρες». Αυτό για αυτούς είναι φιλία. Και, ναι, το ζηλεύω. Γιατί οι γυναίκες είναι φλύαρες.

Tip: Δεν θα σχολιάσω την πιο «κακή πάστα» ανδρών: Τους φλύαρους.

 

2. Οι άντρες ΔΕΝ μιλούν πολύ

gallery 1476979394 hugh jackman x men days future past

Όχι, δεν είναι το ίδιο με το παραπάνω. Είναι κάτι άλλο. Μάλωσαν; Τσακώθηκαν; Τα «έσπασαν»; Θα πουν ένα «έλα ρε μαλ**α, ξεκόλλα» και θα τελειώσει η φάση. Καμία γυναίκα. Ποτέ. Θα μουτρώσει. Θα τη ρωτήσεις: «Τι έχεις;» και θα απαντήσει: «Τίποτα». ΣΤΑΝΤΑΡ. Βαριέμαι και πλήττω ταυτόχρονα. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να λύνεις τις διαφορές σου συνοπτικά. Έτσι χτίζονται οι φιλίες στο πέρασμα του χρόνου άλλωστε. Αν είναι να θυμώνουμε με το παραμικρό, να το κρατάμε και να συσσωρεύουμε μέσα μας αρνητικά συναισθήματα, δεν κάνουμε δουλίτσα.

 

3. Οι άντρες βρίσκονται όποτε να ‘ναι

American Pie 2

Δεν χρειάζεται να κανονίζουν ένα ραντεβού τρεις ώρες. Δεν χρειάζεται να προγραμματίσουν από τη Δευτέρα ότι θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο. Παίρνουν ένα τηλέφωνο: «Έλα ρε, πού είσαι να περάσω;». Απλά και νοικοκυρεμένα. Δεν χρειάζεται να έχουν νέα να πουν για να κανονίσουν μία συνάντηση. Απλά βρίσκονται. Μου έχει τύχει σε συνομιλία με φίλη: «Να τα πούμε αύριο;». Και απαντάει: «Έχεις να μου πεις;». Όχι, ρε. Δεν έχω να σου πω. Να σε δω θέλω. Γιατί για αυτό έχεις φίλους. Απλά για να τους δεις και να ανταλλάξετε ενέργειες.

Κολλητοι-κολλητοί, αλλά αυτά εδώ δεν τα αντέχουμε ο ένας στον άλλο.


4. Οι άντρες εκτονώνονται παρέα

508085977 lakers pelicans lm3020 w750 h480

Πάνε γήπεδο. Πάνε για σκι. Πάνε για ποτά. Πάνε για γκόμενες (δραστηριότητα είναι και αυτή). Όχι σαν τα κορίτσια, που στην καλύτερη πάνε… θέατρο. Δεν υποτιμώ την τροφή για το πνεύμα. Όμως, όπως και να το κάνουμε, όλα τα παραπάνω «δένουν» περισσότερο τη φιλία μεταξύ των αντρών. Γιατί και στο σκι πρέπει να έχεις το νου σου στο φίλο, μην πέσει, μην χτυπήσει και στο γήπεδο θα αγκαλιαστείτε στο τρίποντο του Καλάθη τα τελευταία δευτερόλεπτα και στο μπαρ θα παίξει ο διάλογος: «Θα πας εσύ ή εγώ;».

 

5. Έχουν φίλους από σημαντικές στιγμές της ζωής τους

Richard in Band of Brothers Part 1 Currahee richard speight jr 12842392 1024 576

Από το σχολείο, από το στρατό, από την πρώτη τους δουλειά, από αυτή τη δουλειά, από το γυμναστήριο, από παντού. Κάνουν φίλους εύκολα και γρήγορα. Μπορεί να μην είναι κολλητοί, μπορεί να μην μοιραστούν με όλους το πρόβλημα που έχουν με την επί τρία χρόνια σχέση τους, όμως είναι φίλοι. Θα βρεθούν, θα τα πουν, θα κρατήσουν τις μνήμες που τους ένωσαν ζωντανές στο πέρασμα του χρόνου.

 

6. Δεν μαλώνουν για γκόμενες

joey and chandler

Και δεν μαλώνουν γιατί η γκόμενα του φίλου είναι κάτι «ιερό». Δεν την ακουμπάνε. Ακόμα και να μην τη συμπαθούν, δεν θα του το πούνε ποτέ. Θα του το δείξουν με τον τρόπο τους και μέχρι εκεί. Ακόμα και στο «πέσιμο» η ξήγα γίνεται νωρίς: «Την ξανθιά ή τη μελαχρινή; Την κοντή ή την ψηλή;». Δίνει ο ένας στον άλλον το περιθώριο να επιλέξει. Και αν η άλλη αντιστρέψει την επιλογή, πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο καθένας θα πάρει αυτό που του έλαχε. No hard feelings. Τράβα να πεις σε καμιά φίλη σου ότι τελικά θα κάνετε τράμπα τους τύπους που σας κερνάνε σφηνάκια να δεις για πότε θα ξεκολλήσει η τρέσα.

 

ΒΟΝUS

Οι άντρες είναι μεταξύ τους πιο straight, πιο αληθινοί, δεν κάνουν πάντα δεύτερες σκέψεις και δεν μουτρώνουν. Ενίοτε ο ένας ζηλεύει τον άλλο, αλλά όχι στο βαθμό που το κάνουν οι γυναίκες. Η ζήλεια που μπορεί να νιώσουν παίζει να περιορίζεται στο αμάξι του φίλου τους. Δεν κατηγορούν τους φίλους τους, αντιθέτως τους υπερασπίζονται με την πρώτη ευκαιρία. Είναι έτοιμοι για καυγά, αν ο κολλητός έχει μπελάδες, είναι έτοιμοι να παρατήσουν την άλλη (σύξυλη) στο μπαρ, αν ο κολλητός έμεινε από βενζίνη στο Σούνιο, Σάββατο στις 3 τα ξημερώματα.

22 jump street 945

Για το κλείσιμο, θα είμαι απόλυτα ειλικρινής: Ζηλεύω επιπλέον την αντρική φιλία γιατί είναι κάτι τόσο σημαντικό για αυτούς, το να βρεθούν να πούνε τα νέα τους, να πιούνε τα ποτά τους ή να παίξουν τα παιχνίδια τους που καμιά φορά εμείς, η σχέση τους, δεν «χωράμε» σε αυτό. Και έρχεται η φράση που όλες σκεφτόμαστε και καμία μας δεν ξεστομίζει: «Δεν κατάλαβα δηλαδή; Καλύτεροι είναι οι φίλοι σου;».

Ναι, είναι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved