ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημη πρόταση στην Καταλονία για προσάρτηση!

Πού θα παίζει η Μπάρτσα; Τι θα γίνει με τη Σαγράδα Φαμίλια; Πώς θα αξιοποιηθούν Λα Ράμπλα και Ερμού;

Ξέρουμε ότι δεν μας πιστεύεις, αλλά ναι, είναι αλήθεια. Η ελληνική Κυβέρνηση έστειλε ανοιχτή επιστολή στο Κοινοβούλιο των Καταλανών μέσω της οποίας, με τρανταχτά επιχειρήματα (όχι παίζουμε), ζητά απ’ τα Καταλανάκια να τα μαζέψουν σιγά-σιγά και να έρθουν να γίνουμε ένα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τον πολιτισμό μας, τις ομάδες, τους δρόμους, τις πλατείες και να τους τσακίσουμε όλους. Να γίνουμε παντοδύναμοι. Αμ πως..

Θα στη διαβάσουμε ευθύς αμέσως, αφού πρώτα σου πούμε ότι δεν έχει υπάρξει άλλη πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης με την οποία να συμφωνούμε περισσότερο. Έπρεπε να μπει ένα τέλος στις συνεχείς μετακινήσεις Ελλάδα-Βαρκελώνη και τούμπαλιν, όπως επίσης έπρεπε να μπει και ένα κομμάτι για να κλείσει αυτό το τεράστιο κενό ανάμεσα σε Πελοπόννησο και Κρήτη. 

Εμείς εδώ στο Ratpack την εξασφαλίσαμε και τη μοιραζόμαστε μαζί σου…

 

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες του Καταλανικού Κοινοβουλίου,

Σας επισυνάπτουμε το πλάνο που έχουμε καταρτίσει, για να μπορέσει να υλοποιηθεί το όραμά μας, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνουμε παντοδύναμοι. Σας παραθέτουμε τα θετικά που αμφότεροι θα έχουμε από μία τέτοια συνεργασία:

Αρχικά, η Μπαρτσελόνα θα έρθει να παίξει στη δική μας Σούπερ Λίγκα. Εκτός του ότι θα ανέβει το επίπεδο του δικού μας Πρωταθλήματος, εσείς θα παίρνετε κούπα κάθε χρόνο. Ο Μέσι θα κάνει πλάκα στον Κουτρουμπή, ενώ αν δεν έχετε πρόβλημα και φυσικά γουστάρει και ο ίδιος, τον κάνουμε και Έλληνα μπας και πάμε Μουντιάλ! Όλα αυτά, με την υπόσχεσή μας βέβαια ότι από εδώ και στο εξής, ο τελικός Κυπέλλου θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο Καμπ Νου. Ούτε στο ΟΑΚΑ, ούτε στο Πανθεσσαλικό, ούτε στο Παγκρήτιο. Ποτέ ξανά!

FH

Ελάτε να ενώσουμε τους μεγαλύτερους δρόμους μας και να φτιάξουμε το μεγαλύτερο τρίποδο του κόσμου με τη Λα Ράμπλα, την Ερμού και την Αριστοτέλους. Αλλά και τις μεγαλύτερες παραλιακές, όπως Μπαρτσελονέτα, τον Φλοίσβο και την Παραλιακή Θεσσαλονίκης, για να έχει ο κόσμος άπειρες επιλογές, είτε σάλσα, είτε λαδάδικα, είτε Αργυρό.

Επίσης, έχουμε παρατηρήσει ότι ειδικεύεστε στα ημιτελή έργα. Οπότε, ελάτε να γίνουμε οι καλυτερότεροι και σ’ αυτό και να αφήσουμε και άλλα έργα μισά, όπως τη Σαγράδα Φαμίλια και το μετρό Θεσσαλονίκης.

m

Πάμε παρακάτω. Και εσείς, αλλά και εμείς, έχουμε πολύ δυναμικό τουρισμό. Κι επειδή τώρα τελευταία έχουμε λίγο πέσει, σκεφτείτε τι χαμούλης έχει να γίνει, αν οι Ευρωπαίοι έρχονται για διακοπές, χειμώνα-καλοκαίρι, Ελλάδα-Βαρκελώνη, 2 σε 1 νοικοκυρεμένα.

Α, και σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε τίποτα παραπάνω  για τη χώρα σας και να ξεστραβωθείτε, μπείτε εδώ:

Φυσικά, θα ήταν πολύ καλό (για μας) αν μας δίνατε λίγο από το ΑΕΠ σας, που τρέχει κι απ’ τα μπατζάκια σας. Έτσι, θα να το ενώσουμε με το δικό μας και θα το σπρώξουμε στην παιδεία, μπας και καταφέρετε κι εσείς κάποτε καημένα μας να μάθετε να μιλάτε αγγλικά. Αν και, τώρα που το σκεφτόμαστε, μπορείτε εσείς να βάλετε για δεύτερη επίσημη γλώσσα τα Ελληνικά και εμείς τα Ισπανικά. Ας πάνε στο διάολο τα αγγλικά. Έτσι και αλλιώς κάποιοι από εμάς δεν το κατέχουν με δαύτα.

XCVBM

Από ‘κει και πέρα, ξέρουμε πως είστε λίγο ευαίσθητοι με τις Ταυρομαχίες. Θα πρέπει να ξέρετε ότι και εμείς τις έχουμε τις ευαισθησίες μας και αγαπάμε τα καλά ζωάκια. Εκτός από την Κυριακή του Πάσχα. Θα το λύσουμε, όμως, μωρέ μην αγχώνεστε.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τα κοινά χαρακτηριστικά της κουλτούρας και του πολιτισμού μας είναι πολλά περισσότερα από την αμοιβαία μας συμπάθεια και το μεσογειακό μας προφίλ:

Για παράδειγμα, όπως εσείς έχετε τη δική σας ξεχωριστή σημαία, της Καταλονίας, έτσι κι εμείς, όλοι μας, έχουμε μία δεύτερη σημαία, μετά την ελληνική, κάπου κρυμμένη στη ντουλάπα μας: του ΠΑΣΟΚ

rty

Επίσης, να ξέρετε ότι σας έχουμε τακτοποιήσει σε πολύ καλό σημείο, αφού θα βρίσκετε δίπλα σε όλα, ένα τσιγάρο δρόμο. Θες Καλαμάτα; Τσουπ, παίρνεις το αμαξάκι πετάγεσαι. Θες να πας Κύθηρα; Δυο βήματα. Θες να πεταχτείς Αθήνα για κάτι δουλειές; Μονοήμερη εκδρομούλα. Και καλοκαιράκι φυσικά, Κρήτη. Σας βάλαμε δίπλα στους Κρητικούς γιατί πιστεύουμε θα ταιριάξετε φουλ. Βλέπετε, θέλουν και αυτοί την ανεξαρτησία τους, οπότε αν το πετύχουν, θα μπορέσουμε επιτέλους να φτιάξουμε μία ξεχωριστή Ευρώπη μέσα στην Ευρώπη. Μέσα στην Ελλάδα.

Να μην ξεχνάτε φυσικά ότι η χώρα σας, θα αποτελεί κόμβο για τη δική μας και θα έχουμε πλέον όλοι μας τη δυνατότητα να κάνουμε το ταξίδι Αλεξανδρούπολη-Κρήτη οδικώς, χωρίς έξτρα διόδια και με στάση για καφέ στη Βαρκελώνη.

Είμαστε βέβαιοι, ότι με το δικό σας Πάρκο Γκουέλ και το δικό μας Πάρκο Τρίτση, με τα κτήρια που σας άφησε ο Γκαουντί και αυτά που δεν μας άφησε το ΠΑΣΟΚ, με τον πολιτισμικό και καλλιτεχνικό σας πλούτο από τα έργα του Σαλβαντόρ Νταλί και τα δικά μας από την Δέσποινα Μοιραράκη, θα μπορέσουμε να γίνουμε το κέντρο του κόσμου και του πολιτισμού.

FDDH

Αυτές είναι οι προτάσεις μας. Σας αφήνουμε να το σκεφτείτε.

Έλα, ψηθείτε ρε μαλάκες.

Με αγάπη,

ΘΥΡΙΘΑ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved