Ναι σου λέω! Υπάρχουν τρόποι να ελέγξεις τα όνειρά σου

Χωρίς απαραίτητα να μπεις στην ομάδα του DiCaprio με το Inception.

Ζόρικο πράμα τα όνειρα. Και ύπουλα. Τη μία βλέπεις ότι ανακαλύπτεις καινούργιους πλανήτες και την άλλη ότι βρίσκεσαι στο γραφείο και δουλεύεις. Γυμνός.

Και κάθε φορά που ξυπνάς, σκέφτεσαι την επόμενη μέρα πως θα ήταν αν μπορούσες να ελέγχεις εσύ την κατάσταση. Να έδινες ένα διαφορετικό σενάριο στο όνειρο που είδες το προηγούμενο βράδυ.


Να όμως που το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδα και η έρευνά του, αναφέρει πως υπάρχει ένας τρόπος που να μπορείς να ελέγξεις και να κουμαντάρεις τα όνειρά σου, έτσι ώστε να μπορείς να αλλάζεις την δομή και την κατάληξη τους. Ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις να το κάνεις.

Οι επιστήμονες έδωσαν στους συμμετέχοντας της έρευνας τις παρακάτω μεθόδους για να τσεκάρουν τα όνειρα τους.

 

1. Τεστ Αντίληψης

Το κάνεις ενώ βρίσκεσαι στο δρόμο ή την δουλειά. Κοιτάς τον ήλιο και βεβαιώνεσαι ότι είναι μέρα. Πηδάς και ξέρεις ότι υπάρχει ακόμα βαρύτητα. Όσο χαζά και αν ακούγονται βοηθούν το υποσυνείδητο να ξεχωρίζει την αληθινή από την ψευδή αντίληψη.

 

2. Μέθοδος Αφύπνισης

Βάζεις ξυπνητήρι και ξυπνάς μετά από 5 ώρες ύπνου. Βεβαιώνεσαι πως βρίσκεσαι πίσω στην πραγματικότητα και ξανακοιμάσαι.

Σου μιλάμε για όνειρα αλλά εσύ βαράς σκοπέτα από αϋπνίες; Δες αυτό εδώ.

 

3. Τεχνική MILD

Η Μνημονική Επαγωγή Ονείρων είναι μία τεχνική ανάλυσης για τα όνειρα που έχεις δει. Αν για παράδειγμα έβλεπες ότι πετούσες, καλείσαι να πείσεις το υποσυνείδητο πως δεν είσαι ο Σούπερμαν και ονειρευόσουν. Απομυθοποιείς δηλαδή σκηνικά και δέχεσαι πως βρισκόσουν σε όνειρο. Η τεχνική κλείνει με την δήλωση «την επόμενη φορά θα ξέρω πως ονειρεύομαι».

 

Από τους 169 συμμετέχοντες που χωρίστηκαν στα τρία παραπάνω γκρουπ, εκείνοι με την μεγαλύτερη αντίληψη ήταν όσοι χρησιμοποίησαν την τεχνική MILD. Τις επόμενες φορές που έπεσαν για ύπνο, είχαν πολύ πιο ισχυρή θέληση και καταλάβαιναν γρηγορότερα ότι βρισκόντουσαν σε όνειρο.

Με αυτό τον τρόπο, οι ερευνητές πιστεύουν πως όχι μόνο θα μπορείς να ελέγχεις τα όνειρα, αλλά θα μπορείς να απομακρύνεις τους εφιάλτες σου. Πράγμα που δεν το λες καθόλου άχρηστο.

Sweet dreams.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved