Ο Ταξιτζής που φωτογραφίζει τους πελάτες του για 37 ολόκληρα χρόνια

Και είναι λιγότερο stalker από όσο ακούγεται.

Όταν το μακρινό 1980 προσγειωνόταν στην Νέα Υόρκη από την Καλιφόρνια, ο Ryan Weideman είχε στο μυαλό του την πεποίθηση πως θα καταφέρει να παγιώσει και να εκτοξεύσει την καριέρα του ως φωτογράφος. Η πραγματικότητα, ωστόσο, τον γείωσε και τα νοίκια που έτρεχαν του έδωσαν να καταλάβει από νωρίς ότι προέχει ο βιοπορισμός έναντι της καψούρας του. 

Κάπως έτσι, λοιπόν, αναγκάστηκε πολύ γρήγορα να βγάλει τα προς το ζην δουλεύοντας τις νύχτες ως ταξιτζής. Τι τα θες; Πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά του χούι... 

«Θα πάρω τη μηχανή μου στο ταξί και θα φωτογραφίζω τους επιβάτες. Πολλοί από αυτούς έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και κάποιοι φαίνονται ενδιαφέρουσες προσωπικότητες», σκέφτηκε και το έπραξε, μετατρέποντας την καμπίνα του αυτοκινήτου σε ένα ιδιότυπο στούντιο από όπου παρήλασαν άνθρωποι της διπλανής πόρτας και όχι μόνο. 

Στην κεντρική φωτογραφία, για παράδειγμα, το στιγμιότυπο περιλαμβάνει τον Αμερικανό ποιητή, Allen Ginsberg

Ο κόπος και ο χρόνος του, πάντως, δεν πήγαν στράφι καθώς σήμερα οι φωτογραφίες του αποτελούν μέρος της συλλογής στο μουσείο του Brooklyn. Ένα μέρος του μπορείς να το τσεκάρεις στο φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί:

 

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved