Η γοητεία της Νέας Υόρκης μέσα από τον φακό του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Μαγεία σε 23 φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Δεν ξεκινάει κανένας δημιουργός από την κορυφή του κόσμου, αντίθετα συνήθως οι Μεγάλοι έχουν δει με τα ίδια τους τα μάτια τον πάτο του βαρελιού –αν δεν τον έχουν ξύσει κιόλας. Και όπως καταλαβαίνεις ακόμη και ο πελώριος Στάνλεϊ Κιούμπρικ δεν εξαιρείται από αυτή την κατηγορία.

Ο άνθρωπος που μας χάρισε αριστουργήματα όπως το «Κουρδιστό Πορτοκάλι», που έγραψε το όνομά του με τα πιο χρυσά γράμματα στο Μεγάλο Βιβλίο του Σινεμά, προφανώς δεν ξεκίνησε να γυρνάει μεγάλου μήκους από τη μία μέρα στην άλλη. Είχε κάνει το αγροτικό του σε πιο μικρές παραγωγές και για κάποια χρόνια, όταν ήταν ακόμη πιτσιρικάς, δούλεψε ως φωτορεπόρτερ στο περιοδικό «Look».

Την πόλη που μεγάλωσε, τη Νέα Υόρκη, την ήξερε απέξω και μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και η πρώτη του δουλειά –αν και στις ταινίες του δεν την βλέπουμε παρά μόνο στα «Μάτια Ερμητικά Κλειστά». Το αποτέλεσμα από τις βόλτες του στους δρόμους του Μεγάλου Μήλου μπορούμε να το παρακολουθήσουμε μέσα από αυτές τις 23 φωτογραφίες ντοκουμέντα που έχουν κυκλοφορήσει. Και να μείνουμε με ανοιχτό το στόμα αν αναλογιστούμε πως ο άνθρωπος ήταν μόλις 17 χρονών όταν τράβαγε αυτά τα αριστουργήματα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved