Λίγοι είδαν τι έγινε με το σπαθί του Τζον Σνόου

Η μικρή λεπομέρεια από το 6ο επεισόδιο του Game of Thrones.

Για το 7ο επεισόδιο του Game of Thrones στα γράψαμε και χθες. Μπορείς να δεις τα καθιερωμένα πλέον memes. Χαιρετήσαμε τον Viserion, αναρωτιόμαστε αν θα εξακολουθεί να βγάζει φλόγες τώρα που πήγε με την πλευρά του Night King (δηλαδή του Μπραν Σταρκ) ή θρυμματισμένο πάγο για φρέντο, όπως σχολίασε εύστοχα ένας αναγνώστης μας στο θέμα για τις αλυσίδες των White Walkers.

Καλά όλα αυτά, αλλά κάτι παιδιά του Reddit (πού αλλού;) πρόσεξαν αυτό που δεν έχει δει κανείς. Μια μικρή λεπτομέρεια που έχει να κάνει με τον Τζον Σνόου και το ξίφος του

Καθώς αναδύθηκε από τα παγωμένη νερά (σιγά μην πέθαινε, αλλά το πόσο προβλέψιμα εξελίσσεται η πλοκή σε αυτό τον κύκλο, είναι μια διαφορετική συζήτηση), το πλάνο εστίασε στο σπαθί του, το Longclaw.

Το Longclaw είναι φτιαγμένο από βαλυριανό ατσάλι και ανήκε στον οίκο των Μόρμοντ και ο Τζέορ, πατέρας του Τζόρα (στη σειρά, γιατί στα βιβλία έχουν άλλη συγγένεια) το δίνει στον Τζον διότι ο Τζόρα ατίμασε τον οίκο του κτλ κτλ (γνωστά αυτά).

Επίσης, ήταν το σπαθί με το οποίο δολοφονήθηκε ο Τζον Σνόου από τα μέλη της Φρουράς, το οποίο στη συνέχεια αφαίρεσαν οι πραγματικοί του σύντροφοι από το νεκρό του κορμί.

Και τι συνέβη εκείνη τη στιγμή; Τα μάτια του λύκου, που είναι φιλοτεχνημένος στη λαβή του σπαθιού, άνοιξαν. Να δες:

https 2F2Fblueprint api production.s3.amazonaws.com2Fuploads2Fcard2Fimage2F5689632Ff4dbc88c 4342 412c 99b7 301b27d81799

Δεν βλέπεις διαφορά; Πάμε άλλη μία

https 2F2Fblueprint api production.s3.amazonaws.com2Fuploads2Fcard2Fimage2F5689602F2e15a884 2741 4a75 b1f6 b5d7944aa100

Ήταν τυχαίο; Ποιος ξέρει;

Στο reddit,που κάτι τέτοια τα κάνουν φύλλο και φτερό, λένε ότι πρόκειται για οφθαλμαπάτη. Τα μάτια του λύκου είναι από κρύσταλλο και επομένως τη στιγμή που ο Τζον ακούμπησε το χέρι στην παγωμένη επιφάνεια (και πίσω ακριβώς από το ξίφος) το κρύσταλλο σκούρυνε, ως αποτέλεσμα της αντανάκλασης, και φάνηκε σαν να ανοιγοκλείνουν τα μάτια του λύκου.

Άλλοι ισχυρίζονται πως το χέρι το Σνόου είναι αρκετά μακριά, ώστε να δημιουργήσει αντανάκλαση στο κρύσταλλο, επομένως μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο.

Υπάρχουν βέβαια και οι βαθείς γνώστες τον βιβλίων που θυμήθηκαν το «ζωντανό» σπαθί του Αζόρα Χάι. Εκείνο το σπαθί λεγόταν Lightbringer, ώστοσο δεν αποκλείεται στη σειρά να θέλουν να χρησιμοποιήσουν το εύρημα ενός σπαθιού που αυτονομείται υπό περιστάσεις από τον κάτοχό του.

Βεβαια, μπορεί να μην ισχύει τίποτα από τα παραπάνω και απλως να έκανε warg στο ξίφος ο Μπραν (όχι ντάξει, αυτά δεν γίνονται).



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved