Οι Simpsons και άλλοι 4 που τα έλεγαν και δεν τους πιστεύαμε

Κάποιοι θεωρούσαν την εκλογή Τραμπ «σιγουράκι» εδώ και δεκαετίες.

Την ώρα που εμείς ξημεροβραδιαζόμασταν μπροστά στις τηλεοράσεις μας, ψάχνοντας τρόπους για να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοικτά και να μάθουμε τα αποτελέσματα των εκλογών, κάποιοι μας κοίταζαν από μακριά (ή κι από ψηλά) γελώντας.

Καμία έκπληξη, κανένα αουτσάιντερ, κανένα άγχος για εκείνους! Γιατί; Γιατί τα είχαν πει αλλά κάποια ζώα δεν τους άκουγαν!

Ο Donald Trump δεν εξελέγη τυχαία 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εκλογή του ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς προφητειών, πολλών ετών πίσω. Θέλετε αποδείξεις; 


1. Το φώναζαν οι Simpsons!

1440497573575 cached

Πάνε 16 χρόνια, 16 ολόκληρα χρόνια! Ήταν το 2000 όταν οι Simpson προέβλεπαν ότι ο Τραμπ θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ μέσα από το επεισόδιο «Bart to the Future», όπου η Lisa ακούγεται να λέει: «Έχουμε κληρονομήσει μια απίστευτη κρίση προϋπολογισμού από τον πρόεδρο Τραμπ» για να έρθει η εξήγηση από έναν εκ των συγγραφέων του ιστορικού animation, τον Dan Greaney: «Ήταν μια προειδοποίηση στην Αμερική. Έμοιαζε να είναι η τελευταία λογική στάση πριν πιάσουν πάτο. Ήταν σύμφωνο αποτέλεσμα με το όραμα μιας Αμερικής που οδηγούνταν στην τρέλα».

Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από «το πιο παράλογο αστείο όνομα που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε εκείνη την εποχή», όπως εξομολογήθηκε στον Guardian o δημιουργός των Simpsons, Matt Groening.

giphy trump

 


2. Το τραγούδησαν οι RΑTM!

Capture


Και πάμε τώρα έναν χρόνο πιο πίσω. Το 1999 η πιο σκληροπυρηνική και συνάμα επαναστατική μπάντα της εποχής, Rage Against the Machine μέσα από το βιντεοκλίπ του «Sleep Now In The Fire», σε σκηνοθεσία του γνωστού Michael Moore προέβλεπε την εκλογή του Trump, παρουσιάζοντας πλακάτ να γράφουν για την υποψηφιότητά του και υπονοώντας ότι η Wall Street και οι πλούσιοι εξουσιάζουν την κυβέρνηση.

 

3. Το περιέγραφε ο Chomsky!

56cf86cd1e00002100702d10

Λίγο πιο πρόσφατα, πριν από έξι χρόνια, ο Noam Chomsky έδωσε μια συνέντευξη και ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Έχουμε έναν κοινό εχθρό. Στην Γερμανία του 40' ο εχθρός ήταν οι Εβραίοι. Στην Αμερική του σήμερα ο εχθρός είναι οι παράνομοι μετανάστες και οι μαύροι. Θα μας πουν ότι οι λευκοί είναι πλέον μια καταδιωκόμενη μειονότητα και ότι πρέπει να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και το έθνος μας», περικλείοντας μέσα σε λίγες γραμμές το όνομα και την ιδεολογία του νέου πλανητάρχη.

4. Το υπαινίχθηκε ο Kennedy!

trump kennedy jr

Και ξανά back to the past, ή μήπως… back to the future; Ένας από τους φίλους και συνεργάτες του John F. Kennedy Jr., ο Michael Bernan είχε αποκαλύψει πως 20 χρόνια πριν ο JFK είχε προβλέψει την ανάρρηση του Trump στην εξουσία. Όταν το 1996 τον ρώτησαν σε ένα συνέδριο της Florida αν έβλεπε τον εαυτό του μελλοντικό πρόεδρο, αυτός απάντησε αινιγματικά: «Θα έπρεπε να κάνετε στον Trump αυτή την ερώτηση»…

5. Το προφήτεψε ο Νοστράδαμος!

nostradamus 2

Ε μετά από αυτόν, ποιος; Πόσο πιο πίσω και τι πιο πειστικό από αυτό; Ακόμη και ο Νοστράδαμος το είχε προβλέψει, ανάμεσα σε τόσα και τόσα ιστορικά γεγονότα. Σύμφωνα με το «Ηistory Channel», ο γάλλος φαρμακοποιός ανέφερε στα βιβλία του: «Η ψεύτικη σάλπιγγα που κρύβει την παραφροσύνη θα κάνει το Βυζάντιο να αλλάξει τους νόμους του. Από την Αίγυπτο θα έρθει ένας άνδρας που θέλει να αποσυρθεί το διάταγμα, αλλάζοντας τα δεδομένα και το χρήμα». Μέχρι και για τα e-mails της Χίλαρι έγραψε: «Letters are found in the queen’s chests».

Μόνο στανταράκια για το στοίχημα δεν κυκλοφορούν στην πιάτσα. Όλα τα άλλα είναι, πια, προβλέψιμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved