Γιατί ο Renly Baratheon ήταν η μόνη ελπίδα για ειρήνη στο Westeros

Τίποτα δεν θα είχε πάει στραβά, αν ο Ned Stark είχε ακούσει τον μικρό αδερφό της οικογένειας.

Μέσα σε αυτές τις 7 σεζόν -με την 8η να έχει μόλις καταφθάσει- έχουν γίνει ένα σωρό πόλεμοι και φαγωμάρες που θα μπορούσαν και να έχουν αποδεκατίσει το Westeros. Ο Πόλεμος του Βορρά. Η Μάχη του Blackwater. Η πολιορκία του Riverrun. Η Μάχη των Μπάσταρδων.  Κόσμος και κοσμάκης έχει φύγει για τον Κόκκινο Θεό και τίποτε από αυτά δεν θα είχαν γίνει αν ο Ned Stark, που τότε ήταν Hand of the King, είχε ακούσει αυτόν εδώ τον τύπο. Τον αδερφό του βασιλιά, τον Renly Baratheon.

 

 

Ο Renly ήταν σίγουρα φιλόδοξος αλλά είχε δίκιο σε ένα βασικό πράγμα: ότι οι καλοί στρατιώτες δεν γίνονται απαραίτητα καλοί βασιλιάδες. Με το γεγονός ότι κανείς από τους υπηκόους των 7 Βασιλείων δεν γούσταρε την φάτσα του Stannis (σ.σ.: όπως και επίσης το ότι δεν πίστευε στους Επτά), ο Renly ήταν ξεκάθαρα η επόμενη λογική επιλογή. Ναι, μπορεί να μην γινόταν η διαδικασία με βάση την διαδοχή, αλλά σίγουρα θα σταματούσε τους οποιουσδήποτε εμφυλίους. Επίσης, αν έπεσε μέσα σε κάτι ο Renly, είναι πως ο Ned θα έπρεπε όντως να πιάσει ομήρους την Cersei και τον γιο της Joffrey πριν γίνουν τα χειρότερα. Όπως και έγιναν.

 

 

O Renly είπε απλά την αλήθεια. Την δεδομένη στιγμή, σημασία είχε ποιος θα μπορούσε να είναι ένας αξιόλογος βασιλιάς για τον λαό. Και ο Ned Stark όπως και οι υπόλοιποι, το πλήρωσαν ακριβά.

Αλλά πάντα ο κοσμάκης δεν την πλήρωνε για τους πολέμους των ευγενών; 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved