Ο Robert Baratheon είχε προβλέψει ότι η Καλίσι θα κερδίσει τον πόλεμο

Αν ήξερε να κάνει κάτι καλά ο μουσάτος, ήταν να κάνει πόλεμο.

Πες ότι θες για τον King Robert, τον πρωτότοκο των Baratheon, το καμάρι του Storm’s End.  Μπορεί να ήταν άθλιος σαν βασιλιάς, αλλά σαν πολεμιστής και στρατηγός ήταν ατσίδα μεγάλη. Το απέδειξε άλλωστε, όταν κατάφερε να εκτοπίσει τον στρατό των Targaryen και να στείλει τον Rhaegar στα θυμαράκια.

Όμως πίσω στην 1η σεζόν της σειράς, εκεί που η συμμαχία του Viserys με τους Dothraki ήταν μόνο φήμες, ο Robert και η Cersei έκαναν μία μικρή κουβεντούλα για το τι ακριβώς θα γινόταν αν ο Viserys έσκαγε μύτη με τους πολεμιστές από την Vaes Dothrak. Και επειδή στα θέματα πολέμου ο ‘‘Bob’’ μόνο ηλίθιος δεν ήταν, ακολούθησε η παρακάτω ατάκα.

«Ας υποθέσουμε πως ο Viserys καταφθάνει με 40.000 Dothraki στρατιώτες να ξεφωνίζουν. Κλεινόμαστε στα κάστρα μας. Μία έξυπνη κίνηση. Γιατί μόνο ένας ανόητος θα αντιμετώπιζε τους Dothraki σε ανοιχτό χώρο. Μας αφήνουν στα κάστρα μας. Πηγαίνουν από πόλη σε πόλη, κάνοντας πλιάτσικο και καίγοντας τα πάντα, σκοτώνοντας  όποιος δεν μπορεί να βρει μέρος να κρυφτεί, κλέβοντας τα σιτηρά και τα ζώα μας, σκλαβώνοντας τις γυναίκες και τα παιδιά μας. Πόσο καιρό θα υποστηρίζει ο κόσμος τον βασιλιά που κρύβεται πίσω από τα τείχη; Πότε θα αντιληφθούν πως ο Viserys Targaryen είναι ο αληθινός βασιλιάς τους;».

Ο Robert φυσικά τονίζει την δύναμη του ενός ισχυρού στρατού που έχει συγκεκριμένο στόχο. Και της Dany, είναι να ελευθερώσει τα 7 βασίλεια και να φέρει πίσω την δυναστεία των Targaryen, μαζί με την ειρήνη και την ευημερία. Οπότε μήπως το αποτέλεσμα της μάχης έχει ήδη κριθεί.

Όσο γι’ αυτούς εδώ…ούτε κουβέντα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved