associated press Τι σημαίνει το “All Eyes on Rafah” που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο;

Μία καμπάνια που γίνεται viral για όλους τους σωστούς λόγους.

Η κατάσταση στην Παλαιστίνη δεν είναι απλώς έκρυθμη όπως αρέσκονται κλισεδιάρικα να αναφέρουν τα media. Αυτό που συμβαίνει έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια, είναι μία κτηνωδία, είναι μία γενοκτονία. Το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να σφυροκοπάει τους Παλαιστινίους και δεν αναφερόμαστε στους εξτρεμιστές της Χαμάς. Δολοφονούν αθώους πολίτες, δολοφονούν μικρά παιδιά.

Τελευταίο φρικτό χτύπημα σημειώθηκε στη Ράφα. Στην πόλη της νότιας Γάζας που έχουν εκτοπιστεί οι Παλαιστίνιοι μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις από το Ισραήλ, εκεί που θεωρούνταν ως “ασφαλής ζώνη”. Από την έναρξη του πολέμου μέχρι και σήμερα έχουν σκοτωθεί 30.000 Παλαιστίνιοι με τους 13.800 από αυτούς να είναι παιδιά. 

 

 

Την ίδια στιγμή η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να φτάσει στη Γάζα καθώς το Ισραήλ έχει κλείσει τις διαβάσεις. Εκεί έρχεται η κραυγή απόγνωσης από την ανθρωπότητα, η οποία μέσω της φράσης “All Eyes on Rafah” καλεί τους ανθρώπους να στρέψουν το βλέμμα τους στη φρίκη. Έχει χρησιμοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκατομμύρια χρήστες, ανάμεσά τους και επώνυμοι, αλλά και από φιλανθρωπικές οργανώσεις ή ΜΚΟ. 

Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να ενημερωθούν άπαντες για τις επιθέσεις κατά των άμαχων Παλαιστινίων, σε μία κατάσταση που πλέον ξεφεύγει από τα όρια του πολέμου και κατατάσσεται σε γενοκτονία. Η ΜΚΟ Save the Children πόσταρε μια ανάρτηση στο blog “All Eyes on Rafah” και ζήτησε «μια άμεση και οριστική κατάπαυση του πυρός και απεριόριστη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια».

Θα βοηθήσει αυτή η πρωτοβουλία; Ας ελπίσουμε πως θα βοηθήσει ώστε να κινητοποιηθούν οι ηγέτες των κρατών. Αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη μας αφορά όλους. Είναι θέμα δικαιοσύνης και ανθρωπιάς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved