Κάτω τα χέρια σας από τον Ζερόμ

Από την καλόπιστη κριτική στην ανθρωποφαγία, μία… γκάφα δρόμος στην ελληνική τηλεόραση.

Η φετινή Eurovision θύμιζε εμπόλεμη ζώνη. Η γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και η συμμετοχή της Έντεν Γκολάν έφερε πολεμικό κλίμα στο μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού του πλανήτη. Ωστόσο όλα αυτά είναι παρελθόν. Τίποτα δε θα αλλάξει από τη γιούχα του κοινού και τη δυσφορία των καλλιτεχνών στη Μέση Ανατολή. Η γενοκτονία συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι να βρεθεί λύση, η οποία είναι πιο επιτακτική από ποτέ. 

Στην Ελλάδα, ωστόσο, έχουμε άλλα προβλήματα. Η Μαρίνα Σάττι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας και η 11η θέση δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Οι κριτικές επιτροπές των χωρών χαντάκωσαν την ελληνική συμμετοχή και πλέον πάμε γι’ άλλα. Αλλά στην Ελλάδα, στη χώρα του φωτός και του κουτσομπολιού, δε θα μπορούσε όλο αυτό να σταματήσει εδώ. Φυσικά και δε θα προχωρήσουμε τις ζωές μας έτσι εύκολα. Θέλουμε ίντριγκα.

 

 

Και την βρήκαμε στο πρόσωπο του συμπαθή Ζερόμ Καλούτα. Ο συμπαρουσιαστής της Eurovision μαζί με τον Θανάση Αλευρά δεν τα πήγαν όσο καλά τα περιμέναμε. Δύο ευχάριστοι τύποι με υπέροχο χιούμορ, οι οποίοι ήταν έξω από τα νερά τους. Δεν υπήρξε ποτέ η κατάλληλη χημεία και τα λάθη δεν έλειψαν. Το πιο χαρακτηριστικό είναι του Ζερόμ που αποκάλεσε “νησί” το Σαν Μαρίνο, σ’ ένα λάθος που αποτέλεσε την γκάφα της βραδιάς. 

Eurovision 2024: Ένας αλησμόνητος διαγωνισμός για όλους τους σωστούς λάθος λόγους

Ο Ζερόμ Καλούτα είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα και πολύ καλός στη δουλειά του. Μπορεί να μην ταίριαξε στο κόνσεπτ για χίλιους δύο λόγους. Αλλά αυτή η ανθρωποφαγία που έχει ξεκινήσει από παρουσιαστές και τηλεκριτικούς ξεφεύγει από τα όρια της καλόπιστης κριτικής. Είναι φθόνος. Ο Ζερόμ ζήτησε συγγνώμη για την γκάφα του αλλά οι “τάγοι” της ελληνικής τηλεόρασης δε σταματούν. Αρνούνται να κατανοήσουν πως η παρουσίαση της Eurovision δεν είναι και το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Έχουν υψώσει το λάβαρο της ισοπέδωσης σε κάτι που αν δεν σταματήσει εδώ θα φτάσει στο επίπεδο της δολοφονίας χαρακτήρα.

 

 

Οι παρουσιαστές στην Ελλάδα καλό είναι να κάνουν την ίδια κριτική και σε πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Η Eurovision είναι ένα πανηγύρι που από το πρωί της Κυριακής δεν αποσχολεί κανέναν. Ο Ζερόμ Καλούτα δεν μπορεί να γίνει το “μαύρο πρόβατο” της ιστορίας. Κάτω τα χέρια σας από τον Ζερόμ και κοιτάξτε να γίνετε καλύτεροι δημοσιογράφοι. Η γκάφα του Ζερόμ Καλούτα δεν φταίει που βρισκόμαστε στην 107η θέση στο επίπεδο αξιοπιστίας ως δημοσιογράφοι. Πιείτε ένα freddo espresso και χαλαρώστε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved