Υπάρχει μέλλον για το TikTok;

Αποκλεισμός από την μία στις ΗΠΑ, κανένας συμβιβασμός από την μητρική εταιρία από την άλλη. Υπάρχει τρίτη λύση;

Ποιος να το περίμενε ότι θα έφταναν εδώ τα πράγματα για το TikTok. Η αγαπημένη social media εφαρμογή της Gen Z ετοιμάζεται για αποκλεισμό, βάσει της ψήφισης νομοθεσίας στις ΗΠΑ, η οποία την αναγκάζει την μητρική εταιρεία από την Κίνα, ByteDance να πουλήσει το TikTok μέσα σε διάστημα 12 μηνών. Σε διαφορετική περίπτωση η εφαρμογή θα αποκλειστεί από τα διαδικτυακά καταστήματα της Apple και της Google στο αμερικανικό έδαφος.

Το TikTok «κινδυνεύει» με χοληστερίνη από το Snack Bar Tsele

 

Ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτή η απαγόρευση είναι η απειλή της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, καθώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον, η οποία υποπτεύεται ότι χρησιμοποιείται από το Πεκίνο για να κατασκοπεύει τους Αμερικανούς και να συλλέγει προσωπικά τους δεδομένα. Παρά το γεγονός ότι από το TikTok, τονίζουν ότι δεν έχουν μοιραστεί κανένα δεδομένο Αμερικανών χρηστών με την κινεζική κυβέρνηση, δεν φαίνεται ικανό την παρούσα στιγμή να αρθεί η απαγόρευση.

Ωστόσο, αυτή η κατάσταση δεν δείχνει ικανή να πείσει ούτε την ByteDance να πουλήσει το «χρυσορυχείο» των 170 εκ. χρηστών μονάχα στις ΗΠΑ και ακόμα κανείς δεν ξέρει πώς θα καταλήξει η κατάσταση.

 

pexels cottonbro 5081930

 

Στις ΗΠΑ το δείχνουν ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν το TikTok (όχι μέσω Meta για λόγους ανταγωνισμού) αλλά όσο «τσινούν» οι Κινέζοι δύσκολα θα βγει άκρη. Έχουμε 12 μήνες αγωνίας ακόμα προκειμένου να δούμε πώς θα καταλήξει η κατάσταση με τον μεγάλο ανταγωνιστή του Instagram.

«Θα μου δώσεις το Instagram σου;». Αυτή η μάστιγα



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved