O Ταλαντούχος Κύριος Ripley σε σύγχρονες περιπέτειες στο Netflix

Οχτώ επεισόδια γεμάτα γλίτσα και πολύ ταλέντο με τους ανθρώπους. 

Είναι μία από τις ταινίες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον κινηματογράφο και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μεγάλη οθόνη. Σε ελληνική μετάφραση είναι ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ στα αγγλικά: «The Talented Mr. Ripley» και μιλάμε για ταινία, ψυχολογικό θρίλερ, παραγωγής του 1999. Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί που να μην έχουν δει την ταινία και αυτό από μόνο του μαρτυρά την επιτυχία της. Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών Ματ Ντέιμον, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζουντ Λο, Κέιτ Μπλάνσετ και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν έχουν μείνει ανεξίτηλες χαραγμένες. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο έχει ο Άντονι Μινγκέλα και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ, το οποίο είχε μεταφερθεί ξανά στη μεγάλη οθόνη το 1960 με τον τίτλο Γυμνοί στον ήλιο (Plein Soleil) με τον Αλέν Ντελόν στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τομ Ρίπλεϊ.

 

 

Η πλοκή έχει ως εξής: Στα τέλη της δεκαετίας του '50 στη Νέα Υόρκη, ο εκατομμυριούχος εφοπλιστής Χέρμπερτ Γκρίνλιφ ζητά από τον νεαρό Τομ Ρίπλεϊ να ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να πείσει το γιο του, Ντίκι, να επιστρέψει στην Αμερική. Ο κύριος Ρίπλεϊ, που έχει προσποιηθεί ότι γνωρίζει τον Ντίκι, πηγαίνει στην Ιταλία για να τον βρει και γοητεύεται από τον πλούσιο και ανέμελο τρόπο ζωής του. Ο Ντίκι και η αρραβωνιαστικιά του, Μαρτζ, θα ξεκινήσουν τις κοινές διακοπλες στα μικρά χωριά της Νότιας Ιταλίας και ο Ρίπλεϊ θα νιώσει μια περίεργη έλξη προς τον Ντίκι, ο οποίος γίνεται το τέλειο πρότυπο προς μίμηση. Ο αρχικά φιλικός Ρίπλεϊ θα αποδειχθεί απρόβλεπτος και σατανικός και θα προσπαθήσει να κλέψει τη ζωή του Ντίκι.

O Jake Paul τρέμει τον Mike Tyson και αυτό φαίνεται

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών στις 25 Δεκεμβρίου 1999. Και είχε εξαιρετικές κριτικές ενώ έγινε και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, αποφέροντας 128,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Είχε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Προσαρμοσμένου Σεναρίου και Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Τζουντ Λο.

Επιστρέφει στο Netflix

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την ταινία υπό ένα άλλο πρίσμα, όπου ο Andrew Scott είναι ο πρωταγωνιστής στην ολοκαίνουργια προσαρμογή του Talented Mr Ripley, που θα αφηγείται την ιστορία του χαρακτήρα του Tom Ripley σε έξι επεισόδια. Η σειρά θα αποτελείται από οχτώ επεισόδια και τοποθετείται στην Ιταλία τη δεκαετία του 1960, ο Τομ προσλαμβάνεται για να βοηθήσει να βρει και να πείσει τον γιο ενός άντρα, τον Ντίκι Γκρίνλιφ (Τζόνι Φλιν), να επιστρέψει στο σπίτι. Bασισμένη στη ομώνυμη σειρά βιβλίων της Πατρίσια Χάισμιθ, η τηλεοπτική μεταφορά των οκτώ επεισοδίων είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στίβεν Ζέιλιαν (Steven Zaillian) και με διευθυντή φωτογραφίας τον βραβευμένο με Όσκαρ Ρόμπερτ Έλσγουιτ (Robert Elswit).

3 Body Problem: Γιατί όλοι έχουν πάθει εμμονή με τη νέα σειρά του Netflix;

Μαζί με τον Ιρλανδό ηθοποιό, ο οποίος είναι και παραγωγός της σειράς, πρωταγωνιστούν ο Τζόνι Φλιν και η Ντακότα Φάνινγκ. Το καστ συμπληρώνουν οι Έλιοτ Σάμνερ, Μαουρίτσιο Λομπάρντι , Μαργκερίτα Μπούι και Τζον Μάλκοβιτς (John Malkovich).

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved