Ποιοι Simpson's; Εφημερίδα του 1924 ήξερε τι θα γίνει στο σήμερα

Αλήθεια ή photoshop; Αν ισχύει το πρώτο, είναι αρκετά ανατριχιαστικό. 

Οι προβλέψεις είναι στην ανθρώπινη φύση, σε όλους μας αρέσει λίγο-πολύ να προσπαθούμε να προβλέπουμε τα μελλούμενα. Από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα υπάρχουν αμέτρητοι «μελλοντολόγοι» που προέβλεπαν όλα όσα επίκεινται να γίνουν. Ενίοτε -η εξαίρεση- κάποιοι μπορεί να πέφτουν και μέσα. Σε αυτό το πλαίσιο -μάλλον- βρέθηκε και αυτή η βρετανική εφημερίδα του 1924, η οποία προέβλεπε τη σημερινή ζωή.

Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2023 είναι όσο χάλια τις περιμέναμε

Ειδικότερα, ένας ερευνητής έχει μια ολόκληρη συλλογή από αποκόμματα εφημερίδων με προβλέψεις, κερδίζοντας τους χρήστες του Twitter. Κάπως έτσι εκατό χρόνια πριν, το μακρινό 1924, μια δημοφιλής τάση στις βρετανικές εφημερίδες ήταν να κάνουν προβλέψεις σχετικά με τη ζωή 100 χρόνια μετά. Και όπως φαίνεται εδώ πέσαμε στην εξαίρεση, όπου οι κυριακάτικες προβλέψεις έπεφταν μέσα.


Προβλέψεις εκατό χρόνια πριν

 

Αυτά τα παρελθοντικά αποκόμματα των παλαιών εφημερίδων μοιράζεται συχνά στο X ο Paul Fairie, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Calgary. Ένα από αυτά που ξεχωρίζει είναι το αφιέρωμα μιας εφημερίδας για την πόλη και τη ζωή του μέλλοντος. Όπως αναφέρει σχετικά:

«Αυτοκίνητα που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες στο κέντρο της πόλης, πεζοδρόμια που αλλάζουν συνεχώς και πολυτελή οχήματα που αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς» γράφει ένα απόκομμα.

Μια άλλη πρόβλεψη της εφημερίδας υποστήριζε ότι οι νέοι θα βάψουν το δέρμα τους σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ενδεικτικά, μια δημοσκόπηση της YouGov διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τέταρτο των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τατουάζ.

Μία άλλη πρόβλεψη αναφέρει ότι οι άνθρωποι μετά από 100 χρόνια θα ζουν μέχρι τα 100 χρόνια και όποιος είναι 75 χρονών δεν θα θεωρείται γέρος. Βέβαια αυτή η πρόβλεψη είναι πολύ επιτυχής, καθώς όντως ζούμε σε έναν γερασμένο πληθυσμό.

Το 2022 είναι η χρονιά που ο Νοστράδαμος δεν πήγε κουβά και αυτό μας τρομάζει

Δύο προβλέψεις που σίγουρα επαληθεύτηκαν είναι ότι θα υπάρξουν πολυκατοικίες με 100 ορόφους και τα οικογενειακά άλμπουμ θα αποτελούνται από βίντεο αντί για φωτογραφίες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved