Αγαπήσαμε μια συλλογή γεμάτη με καλτ στιγμές των 80s

23 φωτογραφίες με  Αμερικάνους να το ζούνε στα στενά.

Το κόλλημα που έχει η γενιά μας με τα 80s είναι παροιμιώδες. Κάτι που μπορεί να καταλάβει κανείς τόσο από τη λαοθάλασσα που συνέρρευσε στην έκθεση για την αγαπημένη δεκαετία, όσο για τα δεκάδες repeat που παίρνει το νέο χιτ των Locomodno.

Τι είναι το 1980 όμως για εμάς; Είναι παιδικά χρόνια , είναι ανεμελιά, είναι οι πρώτες εικόνες μας από τον μάταιο τούτο κόσμο, είναι δεκάδες μικροπράγματα που μόλις τα δούμε ή τα ακούσουμε το μυαλό παγώνει· και βουτάει με μανία στα χρόνια που μας μεγάλωσαν. Ας κάνουμε μια μικρή δοκιμή: Νίκος Γκάλης, ΠΑΣΟΚ, Δρακουλίνια, χαρτάκια PANINI, Iron Maiden, Υπερατού, Μάικλ Τζάκσον. Οκ; Είσαι καλά ή μήπως έπαθες ένα νοσταλγικό εγκεφαλικό;

Φυσικά τα 80s δεν υπήρχαν μονάχα στην Ελλάδα. Δε ζούσαμε εμείς σε μια μικρή απομονωμένη φούσκα. Τα 80s χτύπησαν όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής. Ή μάλλον για να το πούμε καλύτερα: όλη η μόδα τους από εκεί ξεκίνησε. Οι Γιάνκηδες το ζούσαν τότε στα στενά και χάριζαν αμίμητες φωτογραφίες που πιάνουν εκατομμύρια πια στο χρηματιστήριο των καλτ στιγμών.

Παρακάτω ακολουθούν 23 χαρακτηριστικές φωτογραφίες. Και μάλιστα σε μια-δυο από αυτές θα συναντήσεις διάσημα πρόσωπα του σήμερα, σε μια πιο 80s πεθαίνεις εκδοχή τους. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved