5 σημάδια ότι κάνεις λάθος δουλειά

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις;

 

Όλοι έχουμε πάει σε λάθος δουλειές, σε μέρη που μετρούσαμε τις ώρες για να σχολάσουμε, όμως αυτή ήταν μία δουλειά στις πέντε. Από εκεί και πέρα όμως είναι σημαντικό να ξέρεις ότι αυτό θα έπρεπε να είναι ένα μεμονωμένο συναίσθημα και όχι γενικευμένο. Αν σου συμβαίνει σε κάθε δουλειά μάλλον σημαίνει ότι κάτι πρέπει να αλλάξεις. Αν σου συμβαίνει σε κάθε δουλειά πρέπει να σκεφτείς αν έχεις διαλέξει λάθος καριέρα. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα σημάδια, που δείχνουν ότι μάλλον διάλεξες λάθος επάγγελμα.

Το ξέραμε ότι τα meetings είναι άχρηστα, τώρα το επιβεβαιώνουν και έρευνες

1. Το οχτάωρο δεν τελειώνει

Είναι σημαντικό να περνάς καλά και να πηγαίνεις σε ένα μέρος που να είναι δημιουργικό. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι πρέπει να αισθάνεσαι στην πλειοψηφία των ημέρων σου, ότι κάνεις κάτι δημιουργικό. Κάτι που σου δίνει ικανοποίηση.

2. Επηρεάζει την προσωπική σου ζωή

Κοίταξε είναι διαφορετικό να μοιράζεσαι τον ενθουσιασμό σου με τα κοντινά σου άτομα και είναι διαφορετικό να σου τρώει όλον τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση γύρω από το τη δουλειά θα πρέπει να είναι ευχάριστη και όχι να είναι γεμάτο τοξικότητα.

5 σημάδια πως ο μάνατζερ σου δεν αξίζει μία

3. Η δουλειά σου δεν σε ικανοποιεί

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παίρνεις ικανοποίηση από αυτό που κάνεις για δουλειά. Αν δεν αισθάνεσαι μια πληρότητα για αυτό που κάνεις, αν δεν αισθάνεσαι μια ολοκλήρωση από τη δουλειά σου, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να νιώθεις καλά με την εργασία σου και να παίρνεις ενέργεια από αυτήν.

4. Δεν σε ενδιαφέρει

Όσο και να σου ακούγεται περίεργο, αν δεν θες να εξελιχθείς σε αυτήν τότε κάτι σημαίνει αυτό. Αν δεν θες να εξελιχθείς, αν δεν βλέπεις προοπτική σε αυτό, τότε δεν είναι και πολύ καλό δείγμα, πρέπει να σε ενδιαφέρει πώς πάνε τα πράγματα στην εργασιακή σου καθημερινότητα.

5. Ζηλεύεις άλλες δουλειές

Ναι, αν το όνειρό σου είναι μία άλλη δουλειά τότε κάτι σημαίνει αυτό. Ουσιαστικά, αν αυτό σημαίνει ότι σκέφτεσαι πώς θα είσαι σε μια νέα δουλειά, τότε αυτό είναι πρόβλημα. Μάλλον κάτι σε ιντριγκάρει περισσότερο, μάλλον είναι η ώρα για μεταβολή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved