Η πιο flirty λειτουργία του Faceboook επιστρέφει

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

 

Γυρνάμε πίσω, βασικά πολύ πίσω τώρα που το σκέφτομαι σχεδόν δεκαπέντε χρόνια. Τότε που κάποιοι από εμάς μπαίναμε από το 0. Facebook. Βέβαια, ήταν τότε που άρχιζαν σιγά-σιγά τα social media να εδραιώνονται στη ζωή μας και αν κάτι θυμάμαι έντονα από τότε είναι ότι στο Facebook έβαζες όλη σου την παρέα, ως «sisters» και «brothers». Γελοιότητες, αλλά ήταν απαράδεκτο να σου κάνει κάποιος αίτημα για οικογένεια και να μην το δεχτείς. Υπήρχε, όμως και μια πιο flirty λειτουργία, το poke ή στα ελληνικά σκούντημα.

Γιατί δεν πρέπει να γκρινιάζουμε που Instagram και Facebook γίνονται συνδρομητικά

Θυμάμαι ακόμη την ειδοποίηση ο χρήστης τάδε «just poked you», καθώς ναι είχα τη λόξα όλα να είναι στα αγγλικά. Σε απλή μετάφραση, σε σκουντούσε ο άλλος χρήστης συνήθως στο πλαίσιο του φλερτ για να μη ρίξει τα μούτρα του και σου μιλήσει, αλλά να κόψει και κίνηση αν κάνεις «poke back», να τον σκουντήσεις πίσω δηλαδή. Να σου τραβήξει την προσοχή, σαν την αναπάντητη που ήταν τότε στη μόδα. Και ενώ όλα αυτά έμοιαζαν μακρινά και ξεχασμένα και προσωπικά μιλώντας συνυφασμένα με την εφηβεία μου, επιστρέφουν. Και αν επιστρέψουν και οι αναπάντητες θα αισθανθώ, σαν να είμαι ξανά κάπου στο Λύκειο.

Ένα από τα αξιοσημείωτα είναι ότι υπάρχει το poke, ακόμη και σήμερα αλλά έχει ψάξιμο για να το βρεις και για αυτό δεν είναι στις δημοφιλείς επιλογές. Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει καθώς σύμφωνα με το businessinsider.com, το κουμπί του «poke» θα βρίσκεται πλέον δίπλα σε οποιοδήποτε όνομα ψάχνει κάποιος χρήστης στο search. Από όσο θυμάμαι, υπήρχε και κατηγορία με τα pokes, όπου τα έβλεπες όλα μαζί.

Ποιο από τα social media είναι το δημοφιλές για το 2023;

Αν ισχύει αυτό που συνέβαινε τότε, τα σκουντήματα μπορούν να είναι άπειρα χωρίς να σου μιλάει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο παρόμοιο σήμερα, όμως μπορώ να πω πως το σχεσιακό τότε ήταν πιο ειλικρινές. Μας άρεσε το relationship status, το «complicated» ήταν το αγαπημένο μας και αν κάτι υπήρχε τότε, είναι ότι όλα ήταν κάπως πιο αγνά. Προσωπικά έγραφα Greeklish και έβαζα αντί για «ξ» και για να σου δώσω ένα παράδειγμα, το «ξέρεις» ήταν κάπως έτσι «3ereic». Τα απλά ελληνικά, ήταν κάτι που δεν μας αφορούσε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved