associated press Στη Φινλανδία έχουν βρει τη συνταγή της ευτυχίας, στην Ελλάδα την ψάχνουμε ακόμα

Για να έχει αποφασίσει να μείνει εκεί ο Άγιος Βασίλης, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Το επόμενο ταξίδι μου σκοπεύω να το κάνω στη Φινλανδία. Όχι ότι μ’ έψησε να επισκεφτώ το χωριό του Άγιου Βασίλη ή να κάνω πικ νικ στα πάρκα του Ελσίνκι αλλά θέλω να δω από κοντά τι συμβαίνει στην καθημερινότητα των Φινλανδών και θεωρούνται οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο. Ή για να είμαι απόλυτα ακριβής, γιατί η Φινλανδία θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στον πλανήτη για να ζεις. 

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το UN Sustainable Development Solutions Network μέσω της έρευνας του The World Happiness Report. Βασίζεται στις απαντήσεις και τις εκτιμήσεις που κάνουν οι πολίτες των κρατών σχετικά με τις ζωές τους αλλά και τα θετικά και αρνητικά συναισθήματα που βιώνουν. 

 

 

Συγκεκριμένα η Φινλανδία ψηφίστηκε για 7η συνεχόμενη φορά ως η καλύτερη χώρα για να ζεις και αν αναρωτιέσαι που βρίσκεται η Ελλάδα, τότε θα πρέπει να κατέβεις αρκετά χαμηλά στη λίστα. Εντάξει όχι στον πάτο, εκεί βρίσκεται το Αφγανιστάν, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη και ούτε με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα. 

Στην πρώτη 10άδα θα συναντήσεις τη Δανία, την Ισλανδία, το Ισραήλ, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και την Αυστραλία. Μη σε ξεγελούν τα posts στο Instagram από Παρίσι, Βερολίνο, Ρώμη και Λονδίνο. Οι πολυδιαφημισμένες Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία βρίσκονται πιο χαμηλά στη λίστα αλλά σε καλύτερη φάση από την Ελλάδα, που θα μας συναντήσεις στην 64η θέση. Παρά την “καταπληκτική ποιότητα ζωής” που αποτελεί περισσότερο “εθνική φαντασίωση”, η Ελλάδα υποχώρησε 6 θέσεις από το 2023. Καλά πήγε αυτό.

 

 

Οι ερευνητές που ανέλυσαν τα ευρήματα διαπίστωσαν, επίσης, πως όσοι έχουν γεννηθεί πριν το 1965 είναι πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με όσους γεννήθηκαν μετά το 1980, με την ευτυχία των millennials να εκτιμάται ότι υποχωρεί κάθε χρόνο που περνάει. Στο πλαίσιο αυτό οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι νεότεροι σε ηλικία Ευρωπαίοι και Βορειοαμερικανοί περνάμε μια φάση που μοιάζει με «την κρίση της μέσης ηλικίας». Πόνεσε. 

Αναλυτικά ο κατάλογος στο παρακάτω άλμπουμ:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved