pexels Οι millennials θα γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία

Πριν βάλεις τα γέλια όπως κι εμείς, διάβασε τη μελέτη της Knight Frank.

Όταν ένας εκπρόσωπος της γενιάς Z μιλάει για δυσκολίες, ένας millennial γελάει. Γιατί ξέρει. Οι millennials έχουμε περάσει ζόρικα. Έχουμε γνωρίσει παγκόσμια οικονομική κρίση, επιβιώνουμε σ’ ένα αβέβαιο μέλλον και τίποτα δε φαίνεται θετικό στον ορίζοντα, τουλάχιστον όσον αφορά τα οικονομικά μας. Μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα, μία έκθεση της Knight Frank έρχεται να τα φέρει όλα τούμπα. Συγκεκριμένα ισχυρίζεται πως οι millennials θα γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που το υποστηρίζει.

 

 

"Όταν πεθάνει η σιωπηλή γενιά (γεννημένη από το 1925 έως το 1945), οι baby boomers (1946 έως το 1964) και η παλαιότερη κοόρτη της γενιάς Χ (1965 έως το 1979), θα απελευθερωθούν 2,5 τρισεκατομμύρια λίρες (2,9 τρισεκατομμύρια ευρώ) σε πλούτο δεσμευμένο στα σπίτια τους", αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το Yahoo Finance. Ο Liam Bailey, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας της Knight Frank, πιστεύει ότι η εισροή πλούτου στη νέα γενιά είναι πιθανό να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των βιώσιμων επενδύσεων και στη συνειδητή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

"Οι Millennial φαίνεται να έχουν πάρει το μήνυμα όταν πρόκειται για τη μείωση της κατανάλωσης - το 80% των ανδρών και το 79% των γυναικών που απάντησαν δηλώνουν ότι προσπαθούν να συρρικνώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους", δήλωσε ο Bailey, όπως αναφέρει ο Guardian. 

 

 

Πρόκειται για μια τεράστια μεταβίβαση πλούτου που θα επηρεάσει σημαντικά την κοινωνία, καθώς αυτή η γενιά επιθυμεί πιο “πράσινα” σπίτια, φιλικά προς το περιβάλλον αγαθά και βιώσιμες επενδύσεις.

Καλά να είμαστε να τα θυμόμαστε όλα αυτά και να γελάμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved