Όταν ο Clint Eastwood παραλίγο να παίξει τον James Bond

Και τελικά ο ρόλος πήγε σε έναν τύπο που δεν περιμέναμε ποτέ.

Μπορεί τα γουέστερν και ο Βρώμικος Χάρι να ήταν καταλυτικοί παράγοντες για να εκτοξευτεί η καριέρα του Clint Eastwood, αλλά κάποια στιγμή έφτασε πολύ κοντά στο να φορέσει το σμόκιν του 007. Δεν ξέρουμε πώς θα πήγαινε αυτό, αλλά σίγουρα η μετέπειτα επιλογή που έκανε η παραγωγή δεν ήταν και από τις καλύτερες.

Γιατί με τον Sean Connery να εγκαταλείπει το σμόκιν στο τέλος της εμβληματικής θητείας του, η αναζήτηση για την εύρεση του επόμενου James Bond κατέληξε τελικά στον George Lazenby (απορούμε μέχρι σήμερα), αλλά ο Eastwood ήταν ένα από τα πολλά ονόματα πολύ υψηλότερου προφίλ που εξετάζονταν εκείνη την εποχή. Και δικαιολογημένα, παρότι κάποιοι δεν μπορούσαν να φανταστούν έναν καουμπόη να μπλέκει με τις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες.

Ο δικηγόρος των Broccoli προσέφερε μια γενναία αμοιβή στον Eastwood για να πάρει το ρόλο, αλλά εκείνος ένιωσε από την πρώτη στιγμή πως ο ρόλος και το πως είχε αναδειχθεί μέσα στην ποπ κουλτούρα, ήταν αποτέλεσμα της εμβληματικής παρουσίας του Sean Connery στον κινηματογραφικό φακό. «Τους είπα πως αυτό ανήκει σε κάποιον άλλο, είναι κάτι που ανήκει στον Sean. Δεν μου φαινόταν σωστό να το κάνω εγώ» θα έλεγε αργότερα ο Eastwood.

 

 

Για κακή μας τύχη ήρθε ο George Lazenby αλλά αυτό δεν έμελλε να κρατήσει και πολύ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved