Οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο, άρα κοιμούνται παράπανω από τους άντρες

7 λόγοι για να μην την κακοχαρακτηρίσεις ξανά. 

Μπορεί να τη λες υπναρού, μπορεί να την «κράζεις» κάθε ημέρα ότι κοιμάται πολύ, αλλά να ξέρεις υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό. Ξυπνάτε μαζί τα Σάββατα, βασικά εσύ ξυπνάς γιατί αυτή κοιμάται αλλά να που υπάρχουν λόγοι. Και θα το τεκμηριώσουμε επιστημονικά. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες επειδή ο εγκέφαλός τους δουλεύει πιο σκληρά, σύμφωνα με το Science - ακαδημαϊκό περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης-. Αυτό που προκύπτει είναι ότι ο εγκέφαλος των γυναικών δουλεύει σκληρότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερο ύπνο τη νύχτα για να επαναφορτιστούν πλήρως. Δείξε, λοιπόν, κατανόηση την επόμενη φορά που θα κοιμηθεί παραπάνω.

1. Δραστηριότητα εγκεφάλου

Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες τείνουν να κάνουν πολλαπλές εγκεφαλικές εργασίες περισσότερο από τους άνδρες, εμπλέκοντας διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου τους ταυτόχρονα. Αυτή η αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα οδηγεί σε υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας, απαιτώντας περισσότερο ύπνο για να αναπληρωθεί.

2. Συναισθηματική Νοημοσύνη

Οι γυναίκες είναι γνωστές για τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, αλλά αυτό που έχει ως κόστος είναι η αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα. Η συνεχής επεξεργασία συναισθημάτων και κοινωνικών ενδείξεων μπορεί να είναι εξαντλητική, καθιστώντας τον καλό βραδινό ύπνο απαραίτητο για τη συναισθηματική ευεξία και σταθερότητα.

Κι όμως είναι απολύτως υγιές να ξενυχτάμε και να ξυπνάμε αργά

3. Ορμόνες

Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης οι ορμονικές διακυμάνσεις σε όλο τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Οι αλλαγές στα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο.

4. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας

Σε πολλούς πολιτισμούς, οι γυναίκες αναμένεται να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους όπως καριέρα, νοικοκυριό, φροντίδα -κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιο στρες και ψυχική κόπωση. Ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τις γυναίκες για τη διατήρηση της ισορροπίας και την πρόληψη της εξουθένωσης.

5. Η σημασία του ποιοτικού ύπνου

Ο ποιοτικός ύπνος δεν είναι μόνο η ξεκούραση, είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και τη γνωστική λειτουργία. Οι γυναίκες που στερούνται συνεχώς ύπνου μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη συγκέντρωση και στη μνήμη.

6. Ηλικία

Καθώς οι γυναίκες περνούν από διαφορετικά στάδια της ζωής τους, όπως η εφηβεία, η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση, οι ανάγκες τους για ύπνο εξελίσσονται. Οι ορμονικές αλλαγές, η σωματική δυσφορία και οι προσαρμογές του τρόπου ζωής κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου, τονίζοντας τη σημασία της προσαρμογής των συνηθειών ύπνου για την κάλυψη των μεταβαλλόμενων αναγκών.

7. DNA

Η γενετική παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των προτύπων ύπνου και οι μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες μπορεί να κληρονομήσουν ορισμένα γενετικά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την ανάγκη τους για περισσότερο ύπνο. Ενώ υπάρχουν ατομικές διαφορές, οι γενετικές προδιαθέσεις μπορούν να συμβάλουν σε διακυμάνσεις στη διάρκεια και στην ποιότητα του ύπνου μεταξύ των γυναικών.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved