Τέμπη: Οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα 57 φορές

Στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους, την μοιραία εκείνη νύχτα στα Τέμπη.

 

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από εκείνη τη μαύρη ημέρα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους στην κοιλάδα των Τεμπών. Ένας χρόνος μετά, σε ένα από τα πιο τραγικά δυστυχήματα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία με θύματα νέους ανθρώπους δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σήμερα, σε όλες τις εκκλησίες της χώρας ήχησαν στις 10:00 οι καμπάνες στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών. Οι καμπάνες ήχησαν πένθιμα 57 φορές, όσες και οι ζωές που χάθηκαν. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε έπειτα από αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 

Ο δυσβάσταχτος πόνος του «πάρε με όταν γυρίσεις»

Αφότου έγινε δεκτό το αίτημά της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για αυτή την πρωτοβουλία. Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα. Καρυστιανού είχε αναφέρει ότι: «Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο… Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών.

Στο έγκλημα των Τεμπών κανείς δεν έχει το δικαίωμα στη λήθη

«Τα λόγια που χειραγωγούν τον πόνο των ανθρώπων, που επιθυμούν να περιορίσουν την αγάπη που ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων, τις καρδιές που βίαια χωρίστηκαν, τα λόγια που προσπαθούν να λιγοστέψουν την πίστη που ενώνει τη ζωή με το θάνατο, μέχρι τώρα πράγματι ήταν πολλά και κάναν φασαρία. Η αλήθεια πότε δεν κάνει φασαρία. Με τις κραυγές μας, με τα δάκρυά μας, με τη φωνή μας, με την αλήθεια μας… πάντα προς το φως. Αύριο θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων , να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή. Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση. Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved