Κατηγορούν τον σεναριογράφο του Famagusta για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλα ξεκίνησαν από το ντοκιμαντέρ «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες». Τι είναι αυτό; Κλίκαρε να μάθεις.

Ήταν το μόνο σίγουρο. Όταν ο Ανδρέας Γεωργίου αποφάσισε να γυρίσει μία τηλεοπτική σειρά αφιερωμένη στο πιο μαύρο κεφάλαιο της ιστορίας της Κύπρου, αυτομάτως αυτή θα γινόταν επιτυχία. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες πριν την πρεμιέρα, το buzz τεράστιο και τα μηχανάκια της AGB λένε την αλήθεια. Το Famagusta είναι το φετινό τηλεοπτικό φαινόμενο. 

Ωστόσο όλη αυτή την ωραία ατμόσφαιρα έρχεται να “χαλάσει” ο Γιώργος Γαλήνης. Και απ’ ότι φαίνεται έχει όλα τα δίκια του κόσμου. Μέσω ανάρτησης στο Facebook ισχυρίζεται πως στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς προβάλλεται η προσωπική του ιστορία χωρίς την άδειά του, όπως τη διηγήθηκε στο ντοκιμαντέρ “Κλάτσες δκυολοήτιτζιες”. Κανονική κλοπή δηλαδή. 

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Γιώργος Γαλήνης, τον Απρίλιο επικοινώνησε μαζί του ο σεναριογράφος της σειράς Famagusta και του είπε πως είδε το ντοκιμαντέρ και πως θα ήθελε να συμπεριλάβει την ιστορία του στη σειρά. Ο ίδιος, ωστόσο, του αρνήθηκε. Αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τον σεναριογράφο, ο οποίος συμπεριέλαβε την ιστορία του στη σειρά. Σκέψου και να δεχόταν δηλαδή.

 

 

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

“Από ψες το βράδυ είμαι πάρα πολύ αναστατωμένος και ταυτόχρονα θυμωμένος και αγανακτισμένος. Πρώτη φορά μου φέρθηκαν κάποιοι τόσο ανέντιμα.

Πολλοί φίλοι και γνωστοί επικοινώνησαν και επικοινωνούν μαζί μου από ψες για να μου αναφέρουν πως στην πολυδιαφημιζόμενη σειρά #Famagusta προβαλλόταν η προσωπική μου ιστορία.

Μια «κατάθεση» που είχα δώσει μαζί με τον αδελφικό μου φίλο Γαβριήλ Χρυστοστόμου.
Το 2019 μας ζητήθηκε από τον παιδικό μου και επίσης αδελφικό μου φίλο κ. Γιώργο Κολοκοτρώνη, φιλόλογο καθηγητή στο Γυμνάσιο Αγλαντζιάς, να μιλήσουμε στα παιδιά του Σχολείου του για τα προσωπικά μας βιώματα σχετικά με την Τουρκική Εισβολή και τους πατεράδες μας, με σκοπό να ετοιμάσει μαζί με τους μαθητές του ένα μικρό ντοκιμαντέρ.
Παρόλες τις επιφυλάξεις μας, μιας και δεν ήταν εύκολο για εμάς να μιλήσουμε, τελικά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση.

Αποτέλεσμα η ετοιμασία του ντοκιμαντέρ «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες» , https://www.youtube.com/watch?v=ddZSp_5K_DE
.
Τον περασμένο Απρίλη επικοινώνησε μαζί μου ο σεναριογράφος της πιο πάνω σειράς και μου είπε πως είδε τις «Κλάτσες..» και θα ήθελε κάποια στιγμή να τα πούμε και από κοντά.

Τέλη Αυγούστου μου μιλά τηλεφωνικώς για τη σειρά και μου λέει πως θα ήθελε να συμπεριλάβει την ιστορία μας σε αυτή. Εγώ ευγενικά του αρνήθηκα. Το ίδιο και ο Γαβριήλ με τον οποίο επικοινώνησε. Δυο βδομάδες μετά μου στέλνει η παραγωγή με ηλεκτρονικό μήνυμα το κείμενο-σενάριο που ετοιμάστηκε. Ταυτόχρονα επικοινωνεί και πάλι μαζί μου ο σεναριογράφος και μου ζητά συγκατάθεση για να περιλάβει την ιστορία μας στη σειρά. Πάλι ευγενικά αρνούμαι και του εξηγώ τους λόγους και τις σκέψεις μου.

Την επομένη επικοινωνεί μαζί μου ο παραγωγός και του λέω τα ίδια.

Με ευχαριστούν και κλείνουμε.
Ψες δυστυχώς, η ιστορία μας προβάλλεται….

Υ.Γ. τον κύριο Κολοκοτρώνη, τα παιδιά που κοπίασαν για να ετοιμάσουν τις «Κλάτσες…» καθώς και το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς ούτε που πέρασε από το μυαλό τους να τους ρωτήσουν αν μπορούν να αξιοποιήσουν τη δουλειά τους.”©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved